3.12.15

"Ενιαίος Αμυντικός Χώρος" Ελλάδας-Τουρκίας! - Φόβοι ότι η κυβέρνηση δέχεται κοινές ελληνοτουρκικές περιπολίες στο Αιγαίο

Αν πρόκειται να γίνει αυτό, οφείλουν οι ΑΝ.ΕΛ να ανατρέψουν τη κυβέρνηση.

ΑΛΕΞ

ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ "ΑΦΟΡΗΤΗ ΠΙΕΣΗ" - ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ 

του Γιάννη Πετρίδη
Προς "Ενιαίο Αμυντικό Χώρο Ελλάδας-Τουρκίας" κινείται η κυβέρνηση, αφού σύμφωνα με διαρροές από το Μαξίμου, "προκειμένου να αποκλιμακωθεί η εκρηκτική κατάσταση φοβάται ότι τελικά θα επιτραπούν οι κοινές ελληνοτουρκικές περιπολίες στο Αιγαίο"!
 
Τώρα, τι σημαίνει "φοβάται", αφού η ίδια υποτίθεται ότι αποφασίζει αυτό για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, είναι γνωστό: Δέχεται κοινές περιπολίες των ακτοφυλακών των δύο χωρών, παραχωρείται δικαίωμα αποστολών έρευνας και διάσωσης στην τουρκική ακτοφυλακή και ένας Θεος ξέρει τι άλλο...
 
Κυβέρνηση κυρίαρχης χώρας που κάνει λόγο για..."αφόρητη πίεση" και "φοβάται" ότι δεν θα καταφέρει να αντιστθεί σε αυτές σημαίνει ότι ήδη το έχει δεχθεί...
 
"Υλοποιούμε όσα έχουμε συμφωνήσει" αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι που υπενθυμίζουν ότι στην πρόσφατη σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. συμφωνήθηκε ότι δεν τίθεται θέμα κοινών περιπολιών με Τούρκους στα θαλάσσια σύνορά μας αλλά και ότι η δύναμη της FRΟΝΤΕΧ στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας θα κάνει καταγραφή και ταυτοποίηση ΜΟΝΟ, των λαθρομεταναστών, και όχι περιπολίες.
 
Ετσι η κυβέρνηση αναφέρει ότι "υπάρχει ο φόβος ότι ενδεχομένως κάποιοι να επιχειρήσουν να ανατρέψουν τα όσα συμφωνήθηκαν στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής και γι αυτό εκδηλώνονται οι πιέσεις".
Παράλληλα μετά την -μέσω δημοσιευμάτων- κριτική που υπέστη η Ελλάδα ότι δεν έχει ζητήσει βοήθεια, σήμερα έφυγε μια λίστα με μεγάλες απαιτήσεις για πολιτική προστασία, προκειμένου να αποδειχτεί εν τοις πράγματι αν υπάρχει αργοπορία η απροθυμία των Ευρωπαίων να συμβάλουν.
 
Ολα ξεκίνησαν στις 5 Νοεμβρίου με την πρωτοφανή δήλωση Γιουνκέρ με την οποία ουσιαστικά καλούσε την Ελλάδα να συνενωθεί με την Τουρκία (!) σε ότι αφορά τον τομέα της ασφάλειας προχώρησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ εκφράζοντας μάλιστα την απορία του για το γεγονός ότι απορρίφθηκε από την Ελλάδα  η πρότασή του για κοινή δύναμη ακτοφυλακής(!) από Έλληνες και Τούρκους στο Αιγαίο.

"Τα εσωτερικά σύνορα πρέπει να μείνουν ανοιχτά. Και αν θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι τα εσωτερικά σύνορα θα παραμείνουν ανοιχτά - και αυτό ήταν πολύ μεγάλο επίτευγμα για την Ευρώπη - πρέπει να φυλάξουμε καλύτερα τα εξωτερικά σύνορα. Τώρα λένε όλοι ότι πρέπει να φυλαχθούν πιο αποτελεσματικά τα εξωτερικά σύνορα. Πάνω σε αυτό εργαζόμαστε, αλλά είναι πιο δύσκολο από ό,τι φαντάζεται κανείς"
, είπε πιο συγκεκριμένα ο κ. Γιούνκερ, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην Φρανκφούρτη με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους στην Προεδρία της Κομισιόν.

Αλλά ο Α.Κ.Γιουνκέρ :δεν σταμάτησε εκεί. Συνέχισε λέγοντας και άλλα εξοργιστικά:

"Είχα για παράδειγμα. προτείνει και αντιμετώπισα μεγάλες αντιδράσεις, Έλληνες και Τούρκοι να διαθέσουν μια κοινή ακτοφυλακή μεταξύ της Τουρκίας και των ελληνικών νησιών.

Οι Τούρκοι συμφωνούν, οι Έλληνες όχι. Πού ζούμε; Το θέμα είναι ότι πρέπει να τσακωνόμαστε τώρα για 10 χιλιόμετρα θαλάσσιου πλάτους, ποιος είναι πού και για ποιο πράγμα αρμόδιος ή να σώσουμε ανθρώπινες ζωές; Μερικές φορές μιλάμε μακριά από τα πραγματικά θέματα της ζωής,χρειαζόμαστε μια ευρωπαϊκά οργανωμένη ακτοφυλακή"
, επισημαίνοντας ότι θα υποβάλει σχετική πρόταση ήδη εντός του έτους. Δηλαδή θα την επαναφέρει!

"Χρειαζόμαστε ακόμη περισσότερο προσωπικό εκεί όπου υπάρχει ανάγκη. Αυτό το επιπλέον ευρωπαϊκό προσωπικό βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο κέντρο των νησιών, αντί σε κοινή προσπάθεια να διασφαλίσει τις ακτές. Δεν μπορείς να εξηγήσεις σε κανέναν γιατί ακόμη και τώρα, μετά από όλες αυτές τις προσπάθειες, αυτά τα 10 χλμ θαλάσσιου μήκους μεταξύ της Τουρκίας και της Λέσβου είναι ακόμη ένας τάφος".

pronews