3.12.15

Ισλαμιστές τρομοκράτες χτύπησαν στην "καρδιά" των ΗΠΑ και η κυβέρνηση Μ.Ομπάμα "σφυρίζει αδιάφορα" - Γιατί;


YΠΟΠΤΗ ΣΤΑΣΗ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου Όλα τα στοιχεία (καταγωγή δραστών, ο τρόπος που έγινε το χτύπημα, και τα "επινείκια" του ISIS) καταδεικνύουν ότι πρόκειται για ισλαμική τρομοκρατική επίθεση στην "καρδιά" της ηλιόλουστης Καλιφόρνια αλλά οι αμερικανικές αρχές ακόμη σφυρίζουν αδιάφορα και υποκρίνονται ότι "ακόμα δεν γνωρίζουν" τα αίτια της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης που στοίχισε την ζωή δεκατεσσάρων αθώων και τον τραυματισμό άλλων δεκαεπτά στο Σαν Μπερναντίνο της Καλιφόρνια. 

  Δύο από τους δράστες είναι ο Σαγιέντ Φαρούκ, 28 ετών και η σύζυγός του Τασφίν Μαλίκ, 27 ετών οι οποίοι έπσαν νεκροί από τα πυρά των αστυνομικών.   
Να σημειώσουμε ότι ο τρίτος δράστης κρατείται από την αστυνομία και δεν έχουν διαρρεύσει ακόμα στoιχεία για αυτόν.    «Τρία ''λιοντάρια'' μας έκαναν υπερήφανους... Οι δρόμοι της Καλιφόρνια είναι γεμάτοι στρατιώτες βαριά οπλισμένους. Οι ΗΠΑ φλέγονται..» ήταν τα λόγια θαυμασμού που αναρτήθηκαν στο νεοδημιουργηθέν  hashtag #America_Burning το οποίο θεωρείται ότι ανήκει στο Ισλαμικό Κράτος αν και, όπως επισημαίνεται, δεν έχουν αναλάβει επίσημα την ευθύνη για τις εκτελέσεις.    «Ο Θεός είναι μεγάλος. Αυτή είναι η ''κόλαση'' με την θέληση του θεού», έγραψαν οι τζιχαντιστές.    Ενδιαφέρον παρουσιάζει η ζωή του ζευγαριού που μοιάζει σαν να βγήκε από την θρυλική ταινία του Όλιβερ Στόουν

 "Νatural Born Killers 

Το ζευγάρι ήταν παντρεμένο δύο χρόνια και είχε αποκτήσει μία κόρη, μόλις έξι μηνών. Λίγο πριν πάρουν τα αυτόματα όπλα για να δολοφονήσουν άτομα στο κέντρο αγωγής ατόμων με ειδικές ανάγκες , άφησαν το μωρό στη γιαγιά, λέγοντας πως είχαν ραντεβού στον οδοντίατρο!   Σύμφωνα με τους συναδέλφους του ο ύποπτος ταξίδεψε στη Σαουδική Αραβία και επέστρεψε στις ΗΠΑ με μια σύντροφό την Tashfeen Malik που γνώρισε στο  Internet!   Ο Φαρούκ δεν είχε σχέσεις με τον πατέρα του. 
Μετά το διαζύγιο των γονιών του, έμεινε με τη μητέρα του η οποία δεν ήθελε να βλέπει στα μάτια της τον πρώην σύζυγό της.   Όπως λέει ο πατέρας του Φαρούκ, «ο γιος του ήταν ένας ήσυχος άνθρωπος , βαθιά θρησκευόμενος.
 Πήγαινε από το σπίτι στη δουλειά και από τη δουλειά στο σπίτι και στο μεσοδιάστημα προσευχόταν. Ήταν ένας Μουσουλμάνος».  
 Οι δράστες, βαριά οπλισμένοι και με αλεξίσφαιρα, διέφυγαν από το σημείο της επίθεσης. Μερικές ώρες αργότερα, η αστυνομία εντόπισε τους υπόπτους στο όχημα διαφυγής και στην ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε σκοτώθηκαν οι δύο ύποπτοι.    Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε. Τρίτο πρόσωπο τέθηκε επίσης υπό κράτηση κατά τη «συνάντηση» των δυνάμεων ασφαλείας με τους υπόπτους, το οποίο φέρεται να βγήκε τρέχοντας από το όχημα, χωρίς ακόμη όμως να είναι σαφής η σχέση του με το περιστατικό.  
 Ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας ανακοίνωσε πως ο Φαρούκ, γεννημένος στις ΗΠΑ, εργαζόταν ως υπάλληλος της κομητείας και είχε παραστεί στην εορταστική εκδήλωση, πριν επιστρέψει για να ανοίξει πυρ.   
Οι Αμερικανοί προσποιούνται ότι τα κίνητρά τους είναι άγνωστα.   Τα στοιχεία όμως δείχνουν ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα των ισλαμιστών κατά των χορηγών τους, αφού οι ΗΠΑ δημιούργησαν και εξέθρεψαν τις τζιχαντιστικές ομάδες που τώρα έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο με στόχο την ανατροπή των μη αρεστών προς τις ΗΠΑ κυβερνήσεων, όπως του μακαρίτη συνταγματάρχη Μ.Καντάφι και του νυν Σύρου προέδρου Μ.Άσαντ.  
 Το ερώτημα είναι γιατί οι Αμερικανοί προσποιούνται πως "δεν γνωρίζουν"; Μήπως για να μην οργισθεί η αμερικανική κοινή γνώμη και υπάρξει πίεση για πραγματική ανάληψη ενεργειών κατά του ISIS το οποίο το χρησιμοποιούν οι Αμερικανοί για την ανατροπή του Σύρου προέδρου Μ.Άσαντ;   
Μήπως γιατί φοβούνται την υποστήριξη των Αμερικανών πολιτών στη Ρωσία και τους ρωσικούς βομβαρδισμούς κατά των τζιχαντιστών εγκληματιών; 
  Δεν είναι τυχαίο ότι ο Μ.Ομπάμα "έθαψε" τελείως το θέμα και άρχισε πάλι να καταπιάνεται με το ζήτημα της οπλοφορίας!  
 “Πρέπει να ενωθούμε όλοι μαζί, υπερκομματικά και σε κάθε επίπεδο της κυβέρνησης, για να κάνουμε τέτοια φαινόμενα σπάνια” είπε ο Μπαράκ Ομπάμα σε συνέντευξή του στο CBS. “Αυτό που ξέρουμε είναι ότι το φαινόμενο των μαζικών θανάτων από πυροβολισμούς σε αυτή την χώρα δεν έχει προηγουμενο σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου. Υπάρχουν κάποια βήματα που μπορούμε να κάνουμε, όχι για να εξαφανίσουμε εντελώς αυτά τα συμβάντα, αλλά για να βελτιώσουμε τις πιθανότητες να συμβαίνουν σπανιότερα...» 
  Μόλις έγινε γνωστή η επίθεση στο Σαν Μπερναντίνο, η Χίλαρι Κλίντον έγραψε στο Twitter: «Αρνούμαι να δεχτώ ότι αυτό είναι φυσιολογικό. Πρέπει να λάβουμε μέτρα για να βάλουμε τέλος στην ένοπλη βία».  
 Βέβαια ξεχνούν μια βασική λεπτομέρεια, οι "κακοί" πάντα βρίσκουν οπλισμό για να κάνουν τα εγκλήματά τους, οι "καλοί" είναι που δεν έχουν την δυνατότητα να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους. 
pronews