20.10.23

Κλείνει άρον άρον το αμερικανικό προξενείο στα Άδανα της Τουρκίας


«Το προξενείο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, στα Άδανα θα παραμείνει κλειστό για το κοινό μέχρι νεοτέρας. Οι πολίτες των ΗΠΑ μπορούν να προγραμματίσουν εκ νέου τα ραντεβού τους στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα».
Αυτό ανακοίνωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ στην τουρκική πρωτεύουσα, επισημαίνοντας το ‘επ’ αόριστον κλείσιμο του προξενείου στα Άδανα λόγω του εχθρικού κλίματος κατά των Αμερικανών που επικρατεί στην Τουρκία εξαιτίας των γεγονότων μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ.
«Το προξενείο των ΗΠΑ στα Άδανα θα παραμείνει κλειστό για το κοινό μέχρι νεοτέρας. Οι πολίτες των ΗΠΑ μπορούν να προγραμματίσουν εκ νέου τα ραντεβού τους στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα», γράφει χαρακτηριστικά η ενημέρωση.
Μεγάλες διαδηλώσεις που σχετίζονται με γεγονότα στο Ισραήλ και τη Γάζα αναμένονται σε ολόκληρη την Τουρκία για τις επόμενες εβδομάδες.
Οποιαδήποτε συγκέντρωση, ακόμη και αυτή που προορίζεται να είναι ειρηνική, θα μπορούσε να κλιμακωθεί και να εξελιχθεί σε βίαιη.
Η δραστηριότητα διαμαρτυρίας μπορεί να οδηγήσει σε ενισχυμένη αστυνομική παρουσία, κλείσιμο δρόμων και διακοπή της κυκλοφορίας.
Το προσωπικό της κυβέρνησης των ΗΠΑ στην Τουρκία έχει λάβει οδηγίες να ελαχιστοποιήσει τις μετακινήσεις και να αποφύγει τα ταξίδια στην προξενική περιφέρεια των Αδάνων στη νοτιοανατολική Τουρκία», αναφέρεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με τα τουρκικά media.


The Hellenic Information Team