20.10.23

Πύραυλος αεράμυνας βεληνεκούς 100 χιλιομέτρων για τουρκικά πολεμικά πλοία/ Ο αμυντικός προϋπολογισμός της Τουρκίας για το 2024 αναμένεται να σημειώσει αύξηση ρεκόρ!


 Τα τουρκικά πολεμικά πλοία θα είναι εξοπλισμένα με πυραύλους αεράμυνας βεληνεκούς 100 χιλιομέτρων. Οι εργασίες για την ένταξη ξεκίνησαν στην Roketsan.

Το TCG İSTANBUL (F-515), το πρώτο πλοίο του προγράμματος φρεγάτας κλάσης MİLGEM İSTİF, σχεδιάζεται να τεθεί σε υπηρεσία φέτος. Μετά το εμπάργκο στο σύστημα πυραύλων αεράμυνας και κάθετης εκτόξευσης, η Roketsan άρχισε να εργάζεται για την ανάπτυξη και των δύο συστημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό; Το National Vertical Launch Launcher System (MIDLAS), που αναπτύχθηκε από τη Roketsan, ενσωματώθηκε στη φρεγάτα ISTANBUL μετά την εκτόξευση από την ξηρά. Ο πύραυλος αεράμυνας μέσου ύψους HİSAR-O RF προσαρμόστηκε στις συνθήκες της θάλασσας και εκτοξεύτηκε με το MİDLAS.

Αναμένεται ότι οι εκτοξεύσεις MİDLAS και HİSAR-D RF θα πραγματοποιηθούν μέσω TCG İSTANBUL σε σύντομο χρονικό διάστημα. Από την άλλη, μετά το HİSAR-D RF, που εκτιμάται ότι έχει βεληνεκές περίπου 35-40 χιλιόμετρα, ο πύραυλος SİPER Product-1 θα μετατραπεί σε δομή συμβατή με MİDLAS και θα προσφερθεί σε τουρκικά πολεμικά πλοία. Με βεληνεκές 100+ χιλιομέτρων, το SİPER Product-1 θα είναι ο πύραυλος αεράμυνας με τη μεγαλύτερη εμβέλεια του τουρκικού ναυτικού. 
Σύμφωνα με πληροφορίες στο πλαίσιο των μελετών ολοκλήρωσης, θα πραγματοποιηθούν ορισμένες εργασίες υλικού και λογισμικού για να καταστεί το SİPER Product-1 κατάλληλο για θαλάσσιες συνθήκες. Από την άλλη πλευρά, η χερσαία έκδοση του πυραύλου SİPER Product-1 σχεδιάζεται να εισέλθει στο απόθεμα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων το 2023-24.

Το SİPER Product-1 είναι ο πρώτος πύραυλος αεράμυνας μεγάλου βεληνεκούς που αναπτύχθηκε από την Τουρκία με εθνικούς πόρους. Το SIPER Product-2, η πρώτη βολή του οποίου έγινε πρόσφατα, έχει εμβέλεια 150 χιλιομέτρων. Το SİPER Product-2 αναμένεται να εισέλθει στο απόθεμα στη ζώνη 2024-25.

Στο τελικό στάδιο, σχεδιάζεται η προσαρμογή των υπαρχόντων πυραύλων αεράμυνας στη δομή Quad-Pack και η ανάπτυξη νέων λύσεων πυραυλικών συστημάτων αεράμυνας για ναυτικές πλατφόρμες. Χάρη στην ικανότητά του Quad-Pack, ένα MİDLAS 16 κυψελών θα μπορεί να φιλοξενήσει έως και 64 πυραύλους αεράμυνας. Ο αμυντικός προϋπολογισμός της Τουρκίας για το 2024 αναμένεται να σημειώσει αύξηση ρεκόρ! 
Ανακοινώθηκαν ο αμυντικός προϋπολογισμός της Τουρκίας για το 2024 και οι εξαγωγικοί στόχοι της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας για την επόμενη περίοδο. Η Τουρκία θα διαθέσει περισσότερο προϋπολογισμό για την άμυνα το 2024.

Ο Αντιπρόεδρος Cevdet Yılmaz παρευρέθηκε στη "Πρόταση νόμου για τον προϋπολογισμό της Κεντρικής Κυβέρνησης 2024 Ενημέρωση Τύπου και Δεσμευτική Συνάντηση Προϋπολογισμού" στο Προεδρικό συγκρότημα. Ο Γιλμάζ δήλωσε ότι στον προϋπολογισμό της Κεντρικής Κυβέρνησης του 2024, οι δαπάνες του προϋπολογισμού υπολογίζονται σε 11 τρισεκατομμύρια 89 δισεκατομμύρια λίρες και τα έσοδα του προϋπολογισμού υπολογίζονται σε 8 τρισεκατομμύρια 437 δισεκατομμύρια λίρες.

Υπογραμμίζοντας ότι ενεργούν με στόχο την ενίσχυση του οικοσυστήματος της αμυντικής βιομηχανίας για να ελαχιστοποιηθεί η εξάρτησή του από το εξωτερικό, ο Yılmaz δήλωσε ότι όταν συμπεριληφθεί ο πόρος που διατίθεται για το Ταμείο Υποστήριξης της Αμυντικής Βιομηχανίας, έχει διατεθεί επίδομα 1 τρισεκατομμυρίου 133,5 δισεκατομμυρίων λιρών για την άμυνα και στον τομέα της ασφάλειας το 2024.
Προϋπολογισμός 40,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Ο εν λόγω προϋπολογισμός άμυνας και ασφάλειας αντιστοιχεί σε περίπου 40,5 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ με τη σημερινή συναλλαγματική ισοτιμία. Η Τουρκία διέθεσε περίπου 16 δισεκατομμύρια δολάρια για την άμυνα και την ασφάλεια το 2023. Επί του παρόντος, η αύξηση του αμυντικού προϋπολογισμού σε δολάρια είναι περίπου 250%.


ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΜΠΡΟΣ
Ο νέος στόχος στις εξαγωγές της αμυντικής βιομηχανίας είναι 11 δισ. δολάρια

Εξηγώντας ότι στοχεύουν στην κάλυψη των αναγκών άμυνας και ασφάλειας της Τουρκίας διασφαλίζοντας τη μέγιστη χρήση των εθνικών τεχνολογιών και δυνατοτήτων, την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της αμυντικής και αεροδιαστημικής βιομηχανίας σε παγκόσμια κλίμακα και τη διάδοση των ικανοτήτων που αποκτήθηκαν στην αμυντική βιομηχανία στους πολίτες Ο Yılmaz είπε, "Οι εξαγωγές της αμυντικής βιομηχανίας θα αυξηθούν από 6 δισεκατομμύρια δολάρια σε 11 δισεκατομμύρια δολάρια και ο ρυθμός τοπικής προσαρμογής της αμυντικής βιομηχανίας θα αυξηθεί από 80 σε 85 τοις εκατό." αυτός είπε.

Από την άλλη πλευρά, οι εξαγωγές της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας το 2023 αναμένεται να φτάσουν τα 6 δισ. δολάρια όπως είχε προγραμματιστεί.Σχόλιο Γεωργίου Δικαίου: και στην Ελλάδα γιατί δεν κάνουμε τα ίδια; Που είναι οι εξαγωγές 3 δις δολάρια; Γιατί ο προϋπολογισμός δεν είναι 20 δις ευρώ για την άμυνα; Θα ξυπνήσετε καμιά φορά εσείς οι αρμόδιοι; Δεν βλέπετε πως η Τουρκία έχει προυπολογισμό για το 2024 40,5 δις; Δεν βλέπετε την αύξηση 250%; Δεν καταλαβαίνετε πως η Τουρκία ετοιμάζεται για πόλεμο; Ναι ετοιμάζεται για πόλεμο αλλά εσείς οι δήθεν αρμόδιοι κοιμόσαστε τον ύπνο, όχι του Δικαίου αλλά της ασχετοσύνης και της ανεμελιάς δεν τρέχει τίποτα!Οι Τούρκοι το δήλωσαν δημόσια πως θα κάνουν πόλεμο, το βλέπουμε και στην πράξη με την αύξηση κατά 250% του προϋπολογισμού τους αλλά εδώ στην Ελλάδα δεν βλέπουμε, δεν ακούμε, δεν καταλαβαίνουμε;Θα έπρεπε να τρέχαμε 100 προγράμματα για την κατασκευή δικών μας οπλικών συστημάτων. Είμαι διαθέσιμος να βοηθήσω σε αυτήν την προσπάθεια, εσείς γιατί αρνείστε και δεν κάνετε τα βήματα για την δημιουργία πολεμικής βιομηχανίας. Γιατί δεν θέλετε να έχει η Ελλάδα πολεμική βιομηχανία; Γιατί δεν βάζετε τον ειδικό φόρο που έχουν οι Τούρκοι για την πολεμική μας βιομηχανία; Γιατί δεν κάνετε κάτι επιτέλους; Η Εθνική μας τύφλωση σε όλο της το μεγαλείο: όλα καλά, όλα ανθηρά, όλα μια χαρά!

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com