22.9.23

Συνταγματάρχης στερείται του βαθμού του και μεταφέρεται στην τάξη του Στρατιώτη–Τι συμβαίνει

 

 • Μεγάλη φασαρία στις τάξεις των Επαγγελματιών  Οπλιτών (ΕΠ ΟΠ) των τριών κλάδων των ΕΔ γίνεται με την πρόταση αξιολόγησης, καταλληλόλητας και απόδοσης στην ηλικία των… 47 ετών και πριν την αποστρατεία. Αν τελικά ισχύσει κάτι τέτοιο αρκετοί ΕΠ. ΟΠ θα δουν την πόρτα της εξόδου από τις ΕΔ. Δείτε την πρόταση που έχει δημοσιεύσει η ΠΟΜΕΝΣ:

  Ανακοίνωση ΠΟΜΕΝΣ Συναδέλφισσες-  Συνάδελφοι, Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., βρίσκεται πάντα δίπλα στους συναδέλφους ανεξαρτήτως προέλευσης και χωρίς αποκλεισμούς.  Σήμερα ήρθε σε γνώση μας, πρόταση για τους συναδέλφους μας από την προέλευση των Επαγγελματιών Οπλιτών ΕΠ.ΟΠ., η οποία είναι τουλάχιστον απαράδεκτη.  Ενώ το προσωπικό των Ε.Δ. θρηνεί τον άδικο χαμό τριών συναδέλφων μας και πάνω από δέκα ημέρες είναι στην πρώτη γραμμή στην Θεσσαλία για την ανακούφιση των συνανθρώπων μας από την καταστροφική πλημμύρα DANIEL, κάποιοι την ίδια στιγμή, προτείνουν απαράδεκτες προτάσεις για το συνταξιοδοτικό των συναδέλφων μας ΕΠ. ΟΠ. χωρίς να έχουν λάβει υπόψη τους τον θεσμικό εκπρόσωπο όλων των εν ενεργεία στελεχών – την ΠΟΜΕΝΣ και την επίσημη θέση της για το εν λόγω, πολύ σοβαρό θέμα. Τέτοιου είδους κακές- άστοχες πρωτοβουλίες, δεν είναι φρόνιμο να βιώνουν τα στελέχη των ΕΔ και ως οφείλουμε θα αιτηθούμε άμεση συνάντηση για το θέμα αυτό, με την Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ.    Καλούμε όλους του συναδέλφους μας από τον θεσμό των ΕΠ.ΟΠ. να εγγραφούν στις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις μας https://pomens.gr/aitisi-eggrafis, ώστε να δώσουμε και αυτήν την μάχη όλοι μαζί για την πλήρη δικαίωση.  Άλλωστε και με αυτήν την πρωτοβουλία της η ΠΟΜΕΝΣ επιβεβαιώνει ποιος βρίσκεται δίπλα στις αγωνίες των συναδέλφων μας, με πράξεις και αποδείξεις.  Για την Εκτελεστική Γραμματεία
  Oι περισσότεροι διαβάζουν και ΕΔΩ...

  Πηγή: https://www.enoplos.gr/2023/09/blog-post_42.html
 • 21.9.2023  Σύμφωνα με το ΦΕΚ Τεύχος Γ’ 2417/20.09.2023:
  Με προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε στην Αθήνα την 13η Σεπτεμβρίου 2023 με πρόταση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, αποβάλλεται από τα στελέχη της εφεδρείας, στερείται του βαθμού του και μεταφέρεται στην τάξη του Στρατιώτη από την επομένη της δημοσίευσης του παρόντος διατάγματος, σύμφωνα με τα άρθρα 8 παρ. 1 περ. γ. υποπερ. (10), (14) και (21) και παρ. 2 περ. β και γ, 18 παρ. 1, 22 και 23 του π.δ. 48/2022 σε συνδυασμό με τα άρθρα 5,6, 35 και 62 του ν.δ. 1400/1973, ο Συνταγματάρχης Οικονομικού εν αποστρατεία Σ.Λ., που γεννήθηκε το έτος 1969 στην Αθήνα, σε εκτέλεση της από 15 Ιουνίου 2023 τελεσίδικης γνωμοδότησης του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου, ενώπιον του οποίου παραπέμφθηκε με την ΕΠ Φ. 453.11/26/660027/Σ.37309/15 Μαΐου 2023 διαταγή του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ/Β1/4β), για τους λόγους που αναφέρονται στην παραπάνω γνωμοδότηση.
  Ο πρώην ανώτερος αξιωματικός, τον περασμένο Δεκέμβριο, είχε συλληφθεί για κλοπή υποκαταστήματος τράπεζας στην Αργυρούπολη Αττικής.
  Σε βάρος του πρώην Συνταγματάρχη που με την απειλή ψεύτικης χειροβομβίδας είχε ληστέψει υποκατάστημα τράπεζας στην Αργυρούπολη, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, καθώς του αποδίδονταν τρεις συνολικά ληστείες και στις περιοχές της Νέας Σμύρνης και του Παλαιού Φαλήρου (πέραν της Αργυρούπολης).
  Ο κατηγορούμενος είχε παραπεμφθεί στο ανακριτή, με τον πρώην Συνταγματάρχη να δηλώνει πως έκανε τις ληστείες, επειδή δεν είχε χρήματα και αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, καθώς χρωστούσε.

 • \