22.9.23

Ο Ι Σ Κ Ε Ψ Ε Ι Σ Μ Ο Υ 20 Σεπτεμβρίου, 2023

 




 
       Αγαπητοί μου Φίλοι γειά σας από την ωραία Μηχανιώνα όπου είμαι για μερικές ημέρες ακόμα
 
Πολλά πράγματα συμβαίνουν και έχω δυσκολία να συγκεντρωθώ και να διαλέξω ένα θέμα για το οποίο θα ήθελα να συζητήσω μαζί σας....όλα είναι επικαιρα και όλα είναι σπουδαία, αλλά εγώ προτιμώ να σας μιλήσω και να σας ενημερώσω για ένα θέμα που με απασχολεί, που ίσως δεν θα το διαβάσετε στα ΜΜΕ γιατί δεν συμφέρει στους  μεγάλους παίχτες.....
Θέλω λοιπόν να σας προειδοποιήσω για κάτι μεγάλο,....Εγώ πιστεύω ότι η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει μια επίθεση        εναντίον της ΗΠΑ στο άμεσο μέλλον!!....Και όπως καταλαβαίνετε όλοι μας κινδυνεύουμε από αυτό και παρακαλώ     αφήστε με να εξηγήσω......
Πρίν μερικά χρόνια , όταν το FBI μας είπε (στις ΗΠΑ) ότι διπλωμάτες και κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Σαουδικής Αραβίας υποστήριξαν τις αποκρουστικές τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001….όλοι μας κοιτάξαμε από την άλλη πλευρά.!!..Όταν μάθαμε ότι 15 από τους 19 αεροπειρατές της 11ης Σεπτεμβρίου ήταν        Σαουδάραβες…..Κοιτάξαμε από την άλλη πλευρά!!...  Όταν η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας δολοφόνησε και φέρεται να έκοψε, σε πολλά κομμάτια , έναν δημοσιογράφο που κατοικούσε στις Ηνωμένες Πολιτείες..…Όλοι μας κοιτάξαμε από την άλλη πλευρά.!!!....κλπ.κλπ.
Τώρα, όπως γνωρίζετε, ο κουρασμένος  πρόεδρος μας Τζο Μπάιντεν είναι στην εξουσία…..Και οι Σαουδάραβες το εκμεταλλεύονται αυτό πλήρως.  Αγοράζουν τα αθλητικά μας πρωταθλήματα, όπως το PGA Tour, το Φούμπολ  και πολλά  άλλα, κάτω μας από την μύτη μας . Και αυτό θα γίνει πολύ χειρότερο!! .....
Πιστεύω ότι αυτό που σχεδιάζουν οι Σαουδάραβες «φίλοι» μας είναι καθαρά εναντίον μας...... Η Σαουδική Αραβία , προστατευμένη από μια επικίνδυνη νέα συνεργασία με την Κίνα και τη Ρωσία,  πρόκειται να εξαπολύσει μία εχθρική οικονομική επίθεση εναντίον  των πολιτών των ΗΠΑ και γενικά του Δυτικού κόσμου....Και όλα αυτά οφείλονται σε μια λανθασμένη απόφαση που έλαβε ο Τζο Μπάιντεν στις 24 Φεβρουαρίου 2022…Αυτή η κίνηση μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις για τους τραπεζικούς  λογαριασμούς αποταμίευσης και συνταξιοδότησης των πολιτων του Δυτικού κόσμου…

Στην πραγματικότητα, χωρίς να είμαι ειδικός, αλλά απλώς από πείρα,και από αυτά που έχω διαβάσει,τώρα προβλέπω μερικά πράγματα που δεν μου αρέσουν.…..
Βλέπω ότι η μεγαλύτερη μεταφορά προσωπικού πλούτου στην ιστορία της χώρας μας (ΗΠΑ) ξεκινά.....Όταν διαβάσετε αυτό το γράμμα μου , προσπαθήσετε να καταλάβετε το πνεύμα μου, και πιστεύω ότι θα με δικαιώσετε...
Απλώς θα αναφέρω μερικά από αυτά που γνωρίζω και εσείς αποφασίζετε.…...                                                                           Τον Φεβρουαρίου του 1974 γίνεται μια άκρως απόρρητη συνάντηση προέδρων Χωρών, στον Λευκό Οίκο, όπου οι σύνεδροι αποφάσισαν να κάνουν μία συμφωνία που οδήγησε σε κάτι που πολύ λίγοι Αμερικανοί γνωρίζουν ....                  και είναι η «Συμφωνία της Κρίσης» όπως την ονόμασαν.
Μιλάω για μια συμφωνία χειραψίας μεταξύ ορισμένων χωρών, που συμφώνησαν σε μία ΕΓΓΥΗΣΗ ότι οι ΗΠΑ να παραμένουν η ΝΟΥΜΕΡΟ 1 οικονομική και στρατιωτική δύναμη στον κόσμο.......Μόνιμα!!!!......Και αυτό είναι τρομερό!!!!
Με απλά λόγια…Αυτό το Doomsday Deal είναι το πιο ισχυρό συμβόλαιο που γράφτηκε ποτέ. 
Πριν από πενήντα χρόνια, όταν η κυβέρνηση Νίξον εξαπέλυσε αυτή τη νέα συμφωνία προς όλο στον κόσμο , μετέτρεψε τις Ηνωμένες Πολιτείες από μια συρρικνούμενη, αποτυχημένη οικονομία στην πιο τρομερή στρατιωτική και οικονομική δύναμη που έχει δει ποτέ ο πλανήτης μας.
Σκεφτείτε το αυτό…Από την υπογραφή της συμφωνίας, ο πληθυσμός των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 62%...Όμως η οικονομία μας αυξήθηκε πολύ περισσότερο και είναι πλέον 1.500%  ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ.!!!!
Και ο μεγαλύτερος λόγος για αυτήν την τεράστια έκρηξη πλούτου ήταν η συμφωνία του Doomsday!!.  Και γι' αυτό, από το 1974, κάθε προηγούμενος Πρόεδρος - Ρεπουμπλικανός ή Δημοκρατικός…έχει κρατήσει τη Συμφωνία της Κρίσης ως ιερή.!!!  
Και βέβαια πιστεύω ακράδαντα ότι οι Αμερικάνοι την  υπερασπίστηκαν με κάθε μέσο…
Το 2003, όταν οι ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ έσυραν τον Σαντάμ Χουσεΐν από μια βρωμισμένη ιρακινή τρύπα…Ήταν για να υπερασπιστεί αυτή τη συμφωνία.
Όταν, οκτώ χρόνια αργότερα,  ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος Predator των ΗΠΑ έξουδετέρωσε  τη συνοδεία του Λίβυου δικτάτορα Μουχαμάρ Καντάφι και ο Καντάφι σύρθηκε στο δρόμο από αντάρτες στρατιώτες σοδομισμένος με ξιφολόγχη και εκτελείται   επί τόπου…Ήταν για να υπερασπιστεί αυτή τη συμφωνία.
Και όλα αυτά , γιατί η Συμφωνία της Κρίσης ήταν και είναι άκρας ζωτικής σημασίας για την οικονομία και την ασφάλεια της χώρας μας αν και έχει μία πολύ σκοτεινή πλευρά που θα μπορούσε κανείς ακόμη και να το σκεφτεί ως  μία        οικονομική "συσκευή καταστροφής".....επειδή αυτό που δίνει μπορεί επίσης και να καταστρέψει.

Στην πραγματικότητα, χωρίς τη συμφωνία του Doomsday,  η Αμερική όπως την γνωρίζουμε,  δεν θα υπάρχει πια.          Ηδη ξεκίνησε η πιο μαζική μεταφορά πλούτου που γνώρισε ποτέ η χώρα αυτή…Το δολάριο ΗΠΑ πέφτει  στα διάφορα χρηματιστήρια του κόσμου ...Η σχετική αξία των αποταμιευτικών και συνταξιοδοτικών λογαριασμών μας καταστρέφεται . Υποφέρουμε από υπερπληθωρισμό που δεν έχουμε ξαναδεί…Η παγκόσμια θέση και η ασφάλεια της Αμερικής ήδη μειώθηκαν για πάντα…Και αυτό δεν είναι μόνο μια πρόβλεψη μου..…
Εδώ βλέπω την Μόνικα Κρόουλι,  Βοηθό  Υπουργό του Τραμπ στο Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ,μόλις πρίν μερικά χρόνια, να μας λέει για το τι θα συνέβαινε αν η Συμφωνία του Doomsday διακόπηκε για κάποια αιτία....
....."Θα ήταν μια πλήρης κατάρρευση του αμερικανικού οικονομικού συστήματος. Θα κοιτούσατε τον υψηλό πληθωρισμό να μαίνεται…Εάν πιστεύετε ότι ο πληθωρισμός είναι κακός αυτή τη στιγμή, απλώς περιμένετε. Αλλά το πιο σημαντικό…Θα χάναμε την οικονομική μας κυριαρχία…Και θα χάναμε την ιδιότητα της υπερδύναμης μας.  Το Doomsday Deal είναι τόσο σημαντικό. Χωρίς αυτό, υποβιβαζόμαστε σε δευτερεύον έθνος…Πιο φτωχό.....Πιο αδύναμο.  Με την εκτεταμένη αναταραχή των πολιτών…Αλλά αυτό μπορεί να μην είναι το χειρότερο…Θα μπορούσαμε να είμαστε ευάλωτοι σε κάτι που κάποτε ήταν αδιανόητο…Μία επίθεση από την Κίνα ,η, και τους Ρώσους και....μάλιστα σε Αμερικανικό έδαφος!!!!".....

Γι' αυτό φίλοι μου κάνω προσπάθεια να σας ενημερώνω για θέματα που δεν θα διαβάσετε η θα ακούσετε στα ΜΜΕ.
Πριν μερικές ημέρες,  έμαθα ότι, στις αρχές του περασμένου έτους, μέσα από τη δική του ζαλάδα και ίσως παραπληροφόρηση, ο Τζο Μπάιντεν έσπασε τη συμφωνία του Doomsday....δυστυχώς τώρα βρίσκεται σε ενεργή  αποτυχία και δεν μπορεί να σταματήσει!!!
Είναι σχεδόν βέβαιο ότι αυτή η λάθος πράξη του Μπάιντεν, θα δημιουργήσει τεράστιες παγκόσμιες επιπτώσεις στις τραπεζικές συναλλαγές...Πολλοί Αμερικανοί αντιμετωπίζουν και θα αντιμετωπίσουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες άγνωστο για πόσο καιρό.....αλλά βέβαια, αυτή η πράξη, θα δημιουργήσει επίσης  και πολλές ευκαιρίες......
Εαν λοιπόν εκμεταλλευτούμε αυτές τις ορισμένες συγκεκριμένες ευκαιρίες, που  η άτυχη απόφαση Μπάιντεν άνοιξε τώρα,  μπορεί  ενδεχομένως να αποφύγουμε τα πολύ δύσκολα.…εγώ πάντως θα προσπαθήσω!!!

Τώρα, μπορεί τα παραπάνω να ακούγονται τραγικά, αλλά όλοι μας είμαστε στον ίδιο παρονομαστή και βέβαια δεν μπορείτε να βασιστείτε στα μέσα ενημέρωσης για να αποκαλύψετε ορισμένες αλήθειες. 
Εγώ όμως πιστεύω ότι όλοι μας έχουμε το δικαίωμα να τα βλέπουμε , να τα γνωρίζουμε και να αποφασίζουμε μόνοι μας και ότι δεν είμαστε εμείς υπευθηνοι  για τις διάφορες κρίσεις γύρω μας,....Ο Μπάιντεν έκανε ένα τραγικό λάθος, αλλά κανείς από το περιβάλον του  δεν ήθελαν να το μάθει κανείς πριν τις εκλογές....εγώ όμως έχω και τις αμφιβολίες μου και λέω ίσως να έγινε και με σκοπό!

Με την απόφαση που πήρε στις 24 Φεβρουαρίου 2022, ως μέρος της λανθασμένης απάντησής του στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο  Τζο Μπάιντεν έσπασε το συμβόλαιο.....στέλνοντας την Αμερική στον χαμό της.....που δεν μπορεί να σταματήσει. και έτσι  η μεγαλύτερη μεταφορά πλούτου στην παγκόσμια ιστορία γίνεται τώρα σε πραγματικό χρόνο.
Μόλις πρόσφατα έμαθα ότι η Σαουδική Αραβία υπέγραψε συμβόλαιο πολλών δισεκατομμυρίων με την Γαλλία να αγοράσει 200 αεροπλάνα Rafale A4, που θα αντικαταστήσουν τα F-15 Eagle της αεροπορίας της!!!                              Μεγάλη απώλεια για την Βιομηχανία της και απογοήτευση για τις ΗΠΑ !!....αλλά η ιστορία αυτή δεν τελείωσε!!!

Ένας γνωστός τρόπος για να αμυνθούμε σε μία οικονομική κρίση που μπορεί να προέλθει από αυτήν την απόφαση είναι βέβαια  να επενδύσουμε  σε χρυσό , όπως μας λένε οι ειδικοί...
Ο χρυσός είναι αποδεκτός ως νόμισμα σε όλο τον κόσμο για περισσότερα από 5.000 χρόνια.Ο χρυσός πάντα αυξανόταν σε αξία με την πάροδο του χρόνου……και, φυσικά, δεν μπορεί να παρακολουθηθεί.Σε αβέβαιους καιρούς, θα προτιμούσα να εμπιστεύομαι τα 5.000 χρόνια ανθρώπινης ιστορίας.  Γνωρίζετε ότι οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο αγόρασαν πέρυσι τον περισσότερο χρυσό που έχει καταγραφεί από το 1950 ???..Μιλάω για 1.252 ΤΟΝΟΥΣ  χρυσού αξίας περίπου   $ 70.000.000.000 .  Γιατί αγοράζουν χρυσό ??..  Γιατί ξέρουν ότι έρχεται μια αλλαγή…Βλέπουν πόσο εύθραυστο είναι το διεθνές νομισματικό μας σύστημα…Και ξέρουν ότι ο χρυσός είναι ένα περιουσιακό στοιχείο που θα έχει πάντα αξία.     Στην πραγματικότητα, τώρα προβλέπω ότι ο χρυσός θα μπορούσε να φτάσει και τα 11.000 δολάρια ανά ουγγιά. 
Αναρωτιέμαι πόσο θα έχει τότε το κρυπτονόμισμα Bitcoin!!!....              

Όπως το βλέπω εγώ, ο θάνατος του Doomsday Deal θα είναι μια εθνική κρίση…Αλλά με την αναταραχή έρχεται η ευκαιρία. Πιστεύω ότι η Αμερική θα επιστρέψει στην εγχώρια Βιομηχανία  της αμερικανικής ενέργειας και αυτή
η βιομηχανία πιστεύω ότι θα κερδίσει ΜΕΓΑΛΑ από το λάθος του Μπάιντεν…και μάλιστα χωρίς την δυνατότητα                να εκτυπωθούν περισσότερα δολάρια που αν γίνει, θα φέρουν άλλους πονοκεφάλους!!!!
Οι ΗΠΑ επιστρέφουν στην Ενέργεια...Μάλιστα, το έχουν κάνει ήδη…Ο Μπάιντεν ανοίγει τώρα ομοσπονδιακά 
κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου...Προσπαθούν να το κρατήσουν μυστικό, αλλά…Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το υπουργείο Εσωτερικών…… ενέκρινε 3.557 νέες άδειες για γεώτρηση πετρελαίου και φυσικού αερίου σε δημόσιες εκτάσεις τον πρώτο χρόνο του Μπάιντεν.  Αυτό ήταν περίπου 1.000 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ άδειες από ό,τι κατά τον πρώτο χρόνο της διακυβέρνησης Τραμπ.!!!

Είναι απλώς η πεποιήθηση μου ότι ο θάνατος του Doomsday Deal, θα σημαίνει ΜΕΓΑΛΑ πράγματα για την αμερικανική ενεργειακή βιομηχανία.Γι' αυτό η επιστροφή προς την  Αμερικανική Βιομηχανία Ενέργειας είναι τόσο σημαντική που όπως μας λένε μερικοί    «ειδικοί» θα φέρουν μία καινούργια "επανάσταση"!!!… και αναφέρομαι  στους μικρούς αρθρωτούς αντιδραστήρες ή SMR!!!...
Οι SMR είναι πυρηνικοί αντιδραστήρες που είναι μικρότεροι και πολύ ασφαλέστεροι από τους συμβατικούς αντιδραστήρες. Παρέχουν αξιόπιστη, κλιμακούμενη ισχύ… μέρα με τη μέρα.Και στα επόμενα χρόνια νομίζω ότι θα αλλάξουν ένα τεράστιο μέρος του κόσμου - συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ - που θα παίρνει την ενέργειά του από τους SMR !!!..
Aυτοί οι πυρηνικοί αντιδραστήρες είναι συνήθως τεράστιες, πολύπλοκες, ακριβές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας…Αλλά τα SMR είναι απλοποιημένα.  Είναι σχεδόν ολοκληρωτικά χτισμένα μέσα σε ένα εργοστάσιο…Απλώς τα στέλνετε όπου τα χρειάζεστε…Οι SMR είναι επίσης πολύ πιο ασφαλείς από τους παλαιού τύπου πυρηνικούς αντιδραστήρες.Σε ένα ατύχημα, αυτά τα πράγματα έχουν σχεδιαστεί για να κλείνουν αυτόματα. Η πιθανότητα απελευθέρωσης ακτινοβολίας είναι βασικά ανύπαρκτη.....Και τα SMR δεν εκπέμπουν σχεδόν καθόλου άνθρακα ή αέρια θερμοκηπίου, οπότε ακόμη και οι πράσινοι δεν μπορούν να παραπονεθούν.  
Σίγουρα θα αλλάξουν το παιχνίδι και εδώ είναι το καλύτερο μέρος…..Τα περισσότερα SMR αναπτύσσονται μέσω ιδιωτικών επενδύσεων.!   Περίπου 70 εταιρείες εργάζονται επί του παρόντος στο δικό τους SMR. 
Βέβαια, εγώ πιστεύω ότι οι περισσότεροι , ως συνήθως, δεν θα καταλήξουν σε τίποτα. Αλλά κάποιος είναι έτοιμος να κερδίσει πολλά  από την τεχνολογία SMR…όπως έκαναν με την Google, Apple , κλπ.κλπ   .
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτά τα SMR θα φέρουν επανάσταση στην παραγωγή ενέργειας στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο…
Οι παραδοσιακές πηγές ενέργειας όπως τα ορυκτά καύσιμα δεν οδηγούν πουθενά…Και καθώς το πετρέλαιο στο εξωτερικό γίνεται πολύ ακριβό…Η Αμερική θα χρειαστεί σύντομα να επιστρέψει σε αυτές......Ονομάστε το "Εκδίκηση    των ορυκτών καυσίμων" αν θέλετε.
Διότι αυτή τη στιγμή οι μεγάλες πετρελαιοπαραγωγικές Χώρες όπως οι BRICS, Σαουδική Αραβία, Ρωσία, Iνδία, Βραζιλία, Νότιος   Αφρική, Ιραν,  κλπ.  έχουν πάθει μεγάλο πανικό και γνωρίζουν ότι η ζήτηση για τα πετρέλαια τους θα είναι μηδαμινή, και για αυτό προσπαθούν απεγνωσμένα να δημιουργήσουν το νέο κοινό τους νόμισμα και να αποδολαροποιήσουν τις οικονομίες τους, πριν η Αμερική να αναπτύξει και διαδώσει την τεχνολογία SMR 
παγκοσμίως και γίνει ξανά η πρώτη και μεγαλύτερη δύναμη στον Κόσμο!!!...                                                                                                                                                                                                                                  Αγαπητοί μου φίλοι, αυτές είναι οι τελευταίες σκέψεις μου που με απασχολούν και έχετε όλο το δικαίωμα να διαφωνείτε και να μου το πείτε....και εάν δεν τις επιθυμείτε,  μπορείτε να μου στείλετε την λέξη ΣΤΟΠ και θα σταματήσω να σας τις στέλνω.
Περισσότερα νέα στις επόμενες σκέψεις μου,

 

Με αγάπη και εκτίμηση,

 

Στέλιος Κυριμλής

 

Πρόεδρος Μακεδονικού Συλλόγου 

Greater Washington D.C. Area

ΠρώηνΎπατοςΠρόεδρος

Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής



Steve A. Kirimlis, VP
Courtesy Title & Escrow Corp

Reges Law Firm, P.C. General Counsel

Maryland Office:                            Virginia Office:

10411 Motor City Drive, Suite 301           8133 Leesburg Pike, Suite 380

Bethesda, MD 20817                                 Tysons Corner, Vienna, VA  22182

 

Bus: 240-395-1391

Fax: 240-395-1393

Email: steve@courtesytitle.net

Licensed in MD/DC/VA/PA