13.1.23

Σε πορεία εμβάθυνσης η αμυντική συνεργασία ΗΠΑ- Κύπρου: To μήνυμα του αρχηγού της Εθνικής Φρουράς

File photo: Στελέχη της Εθνικής Φρουράς. Photo screenshot via YouTube

 


Τηλεφωνική επικοινωνία με την Ταξίαρχο Lisa J. Hou, της Εθνικής Φρουράς του New Jersey και επικεφαλής Αξιωματικό για το Πρόγραμμα Εταιρικής Συνεργασίας (State Partnership Program – SPP), μεταξύ της Εθνικής Φρουράς Κύπρου και της Πολιτείας του New Jersey, είχε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, ο κ. Ζερβάκης και η κα Hou συζήτησαν θέματα που αφορούν την αναπτυσσόμενη συνεργασία της Εθνικής Φρουράς με την Πολιτεία του New Jersey, στο πλαίσιο της πρόσφατης επικύρωσης της ένταξης της Κύπρου στο Πρόγραμμα SPP, για το οποίο αναμένεται να υπογραφεί σχετική συμφωνία εντός του πρώτου τριμήνου του 2023.

Ειδικότερα, διερευνήθηκαν οι δυνατότητες και οι προοπτικές συνεργασίας στους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος που θα ενταχθούν στο εν λόγω Πρόγραμμα.

Επιπλέον, κατά τη συζήτηση, επιβεβαιώθηκε η σημασία της συνεργασίας ως παράγοντας ενίσχυσης της επιχειρησιακής ετοιμότητας και της διαλειτουργικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και των ΗΠΑ, σε διμερές πλαίσιο.

Σύμφωνα με την Εθνική Φρουρά, η τηλεφωνική επικοινωνία του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς με την Ταξίαρχο Hou, επιβεβαιώνει τις άριστες σχέσεις και την πολυεπίπεδη στρατηγική συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων Κύπρου και ΗΠΑ, η οποία συνεχίζει σταθερά να εξελίσσεται και να ενισχύεται.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

https://hellasjournal.com/