12.4.18

Προφητικό βίντεο-ντοκουμέντο με δηλώσεις του ήρωα πιλότου Γ. Μπαλταδώρου για την τουρκική επθετικότητα στο Αιγαίο


Προφητικές δηλώσεις του νεκρού σήμερα 34χρονου πιλότου του Mirage 2000-5, Γιώργου Μπαλταδώρο, του οποίου το μαχητικό συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή 9 ναυτικά μίλια βορειονατολικά της Σκύρου έρχονται από το παρελθόν, μέσα από την εκπομπή της ΕΡΤ «Αρετή και Τόλμη».

Σε ένα πολύ καλό αφιέρωμα του Απόλλωνα Λεονταρίτη, παλαιού συνεργάτη της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ και του pronews.gr για τους «Φρουρούς του Αιγαίου» μιλάει ο 34χρονος χειριστής της 331 Μοίρας της 114 Πτέρυγας Μάχης, για τους κινδύνους που εμπερικλείει η αποστολή τους και τις οδηγίες που λαμβάνουν.
«Όταν απογειωνόμαστε, πετάμε σε σχηματισμό visual, δηλαδή, βλέπουμε ο ένας τον άλλον και από εκεί και πέρα αναμένουμε τις οδηγίες» έλεγε.
Η τραγική ειρωνεία είναι ότι ο αδικοχαμένος πιλότος, που επέστρεφε από αποστολή στο Αιγαίο, ήταν ο επικεφαλής του σχηματισμού και πετούσε visual με τον ζευγάρι του, ένα άλλο Μιράζ 2000-5.
Μάλιστα, στο βίντεο, ο Γιώργος Μπαλταδώρος δήλωνε:
«Είμαστε πάντα έτοιμοι. Σίγουρα υπάρχει κίνδυνος, άσχετα αν τις περισσότερες φορές δεν γίνεται τίποτα. Αλλά δεν ξέρουμε σήμερα ή αύριο τι σκοπό έχουν να κάνουν οι απέναντι».
Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο:
pronews