12.4.18

Σοκαρισμένη η τοπική Κοινωνία: Αδίστακτοι Αλβανοί σκότωσαν ηλικιωμένο για 750 ευρώ στα Γιάννενα


Τον τρόμο σε ηλικιωμένους στα Ιωάννινα είχε σπείρει εγκληματική ομάδα αποτελούμενη από τέσσερις Αλβανούς που δρούσαν με ιδιαίτερη σκληρότητα και δεν δίσταζαν να ξυλοκοπούν τα θύματα τους για να τους αποσπάσουν χρήματα. Σε μια μάλιστα περίπτωση, τα χτυπήματά του προκάλεσαν τον θάνατο ενός άτυχου ηλικιωμένου.
Οι αστυνομικοί της ασφάλειας στα Ιωάννινα κατάφεραν να εξαρθρώσουν την ομάδα των αδίστακτων ληστών και να συλλάβουν έναν 25χρονο ο οποίος ομολόγησε την συμμετοχή του ενώ στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς, υποστήριξε πως, «στη σπείρα συμμετείχαμε 4 άτομα, κάθε φορά χτυπούσαμε με διαφορετική σύνθεση».
Την 1η Μαΐου του 2017 είχε εντοπιστεί αναίσθητος μέσα στο σπίτι του στο Κεράσοβο, ένας 90χρονος άνδρας και όπως προέκυψε είχε δεχτεί χτύπημα στο κεφάλι από ξύλινο ρόπαλο. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων και στην συνέχεια σε νοσοκομείο της Αθήνας, όπου κατέληξε μετά από πέντε μήνες, χωρίς ποτέ να επανέλθει σε φυσιολογική κατάσταση, καθώς είχε παραμείνει «φυτό». Όπως κατέθεσε ο 25χρονος, από το σπίτι είχαν αφαιρέσει 750 ευρώ. Οι κακοποιοί είχαν ληστέψει με ιδιαίτερη αγριότητα 3 ηλικιωμένες στα χωριά Λίμνη Πωγωνίου, Κεράσοβο και Περίβλεπτο τις οποίες είχαν δέσει και φιμώσει, ενώ τις απειλούσαν με ρόπαλο και με πιστόλι. Σε μια άλλη περίπτωση δε, είχαν δέσει, φιμώσει και κλειδώσει μια άτυχη ηλικιωμένη, μέσα στην αποθήκη του σπιτιού της και την είχαν εντοπίσει οικεία της πρόσωπα μετά από ώρες.
Η ομάδα αποτελούνταν από τέσσερα άτομα και της σύλληψης διαφεύγουν 3 ακόμη ομοεθνείς του 25χρονου. Από την έως τώρα έρευνα προέκυψε πως η εγκληματική ομάδα, είχε πραγματοποιήσει 5 ληστείες και μια απόπειρα ληστείας, καθώς και 4 κλοπές και 3 απόπειρες κλοπών. Η συνολική λεία των Αλβανών κακοποιών ήταν 21.870 ευρώ, ενώ στην κατοχή του 25χρονου βρέθηκαν και 500 λεκ.
policenews