28.12.17

Μπλε χιόνι έπεσε στην Αγία Πετρούπολη. (;)


Οι κάτοικοι της ρωσικής πόλης εκφράζουν ανησυχίες ότι το χιόνι μπορεί οφείλεται σε τοξίνες που απελευθερώθηκαν στην ατμόσφαιρα
Άφωνοι έμειναν οι κάτοικοι της Αγίας Πετρούπολης όταν είδαν γαλάζιο χιόνι να σκεπάζει την πόλη τους.

Το περίεργο φαινόμενο καταγράφηκε από δεκάδες κάμερες Ρώσων κατοίκων της περιοχής και οι εικόνες έκαναν τον γύρο του κόσμου. Αρκετοί εκφράζουν ανησυχίες ότι η παράξενη απόχρωση του χιονιού μπορεί να αποδίδεται σε τοξίνες που έχουν απελευθερωθεί στην ατμόσφαιρα. Άλλοι υποστηρίζουν ότι το χρωματιστό χιόνι είναι αποτέλεσμα από την κατεδάφιση του χημικο-ερευνητικού ινστιτούτου της Αγίας Πετρούπολης και των ουσιών (κοβάλτιο ή μεθυλένιο) που μπορεί να διαχύθηκαν στο περιβάλλον κατά τη διάρκειά της. 
«Το χιόνι έχει μία μπλε απόχρωση, ενώ σε άλλα σημεία φαίνεται να έχει μοβ χρώμα» ανέφερε η εκπρόσωπος της περιβαλλοντικής υπηρεσίας Rosprirodnazor, στελέχη της οποίας πήραν δείγματα για εργαστηριακή ανάλυση.
Σημειώνεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που οι Ρώσοι βλέπουν μπλε χιόνι: Τον Φεβρουάριο του 2015 αντίστοιχο φαινόμενο σημειώθηκε στο Τσέλιαμπινσκ και οι έρευνες έδειξαν ότι προήλθε από μπλε βαφή πασχαλινών αυγών, η οποία διέρρευσε από ατύχημα στο σύστημα εξαερισμού του εργοστασίου και διασκορπίστηκε στην περιοχή.
(Με πληροφορίες από Daily Mail)

news247