9.4.17

ETOIMAZONTAI ΓΙΑ Γ΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ;


ΗΠΑ: «ΑΝΟΙΚΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΙΡΑΝ» Σχέδια για χερσαία επέμβαση των ΗΠΑ στη Συρία με 150.000 στρατιώτες καταστρώνονται στην Ουάσιγκτον!

Επιδεινώνεται και άλλο το κλίμα έντασης στην Συρία με πραγματικά απρόβλεπτες συνέπειες για την παγκόσμια ειρήνη.
Σύμφωνα με ρωσικές πηγές ο σύμβουλος ασφάλειας του Αμερικανού προέδρου Ντ.Τραμπ καταστρώνει σχέδιο για πλήρη ανάπτυξη των αμερικανικών στρατευμάτων στη Συρία.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ H. R. McMaster επιχειρεί α παρουσιάσει στον αμερικανό πρόεδρο στοιχεία και εκθέσεις πληροφοριών ώστε να τον πείσει για να διατάξει μια μαζική αμερικανική επέμβαση στη Συρία η οποία μπορεί να φτάσει και τους 150.000 στρατιώτες!
Στην προσπάθειά του αυτή η McMaster φέρεται να έχει ως σύμμαχό του το πρώην στρατηγό και διευθυντή της CIA David Petraeus στον οποίο αποδίδονται κατηγορίες ότι έδωσε άκρως πληροφορίες του κράτους στην ερωμένη του.
Ένα από τα καθήκοντα του McMaster είναι να συνθέτει εκθέσεις πληροφοριών από όλες τις υπηρεσίες και να τις παραδίδει στον Αμερικανό πρόεδρο, αλλά με τέτοιο τρόπο ώστε να τον πείσει να διατάξει την μεγαλύτερη ανάπτυξη στρατευμάτων στο εξωτερικό μετά τον πόλεμο του Ιράκ το 2003.
Ταυτόχρονα η διαβόητη πρέσβειρα των ΗΠΑ Nikki Haley δήλωσε πως όλες τα ενδεχόμενα για τη Ρωσία και το Ιράν βρίσκονται στο τραπέζι αναφορικά με την Συρία, εννοώντας την επιβολή περισσότερων κυρώσεων.  
«Όλα τα ενδεχόμενα εξετάζονται, αλλά νομίζω ότι αυτό που θα δείτε θα είναι μια ισχυρή ηγεσία και θα δείτε τις ΗΠΑ να δρουν όποτε χρειάζεται να το κάνουν», είπε πιο συγκεκριμένα σε τηλεοπτική συνέντευξη.
Τα σχόλια της Haley ήρθαν μετά τις δηλώσεις του γερουσιαστή Mitch McConnell ο οποίος κάλεσε την αμερικανική κυβέρνηση για επιβολή κυρώσεων σε Ρωσία και Ιράν επειδή  υποστηρίζουν τον Μπασάρ Αλ Άσσαντ.
Από την άλλη πλευρά Ρωσία και Ιράν διεμήνυσαν ότι θα αντιδράσουν άμεσα και δυναμικά στην περίπτωση που η Ουάσιγκτον ξεπεράσει τις «κόκκινες γραμμές» που έχουν θέσει, οι οποίες δεν είναι άλλες από την επανάληψη μίας πυραυλικής ή αεροπορικής επίθεσης εναντίον των δυνάμεων του Μπασάρ αλ Άσαντ, καθώς και η υλοποίηση ενός σχεδίου χερσαίας επίθεσης, την οποία φέρεται να προγραμματίζει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και επικροτεί ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του Ρώσου πρωθυπουργού, Ντμίτρι Μενβέντεφ λίγες ώρες μετά την πυραυλική επίθεση από τον αμερικανικό στόλο στη Μεσόγειο, ο οποίος τόνισε με έμφαση πως η κατάσταση έφτασε «μία ίντσα», δηλαδή στο όριο, μίας πολεμικής σύγκρουσης μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας.
«Αυτό που έκαναν οι ΗΠΑ ήταν να αγγίξουν τις κόκκινες γραμμές μας. Από εδώ και στο εξής, οποιαδήποτε παραβίαση των κόκκινων γραμμών στη Συρία, θα λάβει δυναμική απάντηση, από όποιον και αν προέρχεται. Η Αμερική γνωρίζει ότι μπορούμε να αντιδράσουμε πολύν δυναμικά», δήλωσε ο εκπρόσωπος των δύο δυνάμεων.
Ρωσική τηλεόραση: «Ο κόσμος είναι σε ένα πολύ επικίνδυνο σημείο. Κανένας δεν πρόκειται να κηρύξει τον πόλεμο στις ΗΠΑ αλλά δεν μπορούμε να αφήσουμε και τις προκλήσεις αναπάντητες».
Russian TV: "The world's at a highly dangerous point..No one's about to declare war on the US, but we can't leave this without a response."
Ντ.Τραμπ 2013: «Ετοιμαστείτε. Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα η τραγική μας ηγεσία θα μας οδηγήσει στον 3ο ΠΠ».
Be prepared, there is a small chance that our horrendous leadership could unknowingly lead us into World War III.