9.4.17

Για Κορέα πάει ομάδα μάχης αεροπ/φόρου, νέα “τρέλα” Τραμπ;


Πρόεδρε Τράμπ, με προσοχή τις ...Τραμπ-άλες γιατί ο Κιμ Ουν είναι τρελός για δέσιμο και δεν το έχει σε τίποτα να αρχίσει τον Γ΄ Παγκόσμιο πόλεμο! Juan

Αμερικανός αξιωματούχος αποκάλυψε στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ότι η ομάδα μάχης του αεροπλανοφόρου USS Carl Vinson (CVN 70) θα κινηθεί από τη Σιγκαπούρη προς τον Δυτικό Ειρηνικό κοντά στη χερσόνησο της Κορέας, προκαλώντας ανησυχία μήπως υπάρχουν σκέψεις για την εξαπόλυση πληγμάτων και κατά στόχων του σταλινικού καθεστώτος της Βόρειας Κορέας.
Το πυρηνικό πρόγραμμα για στρατιωτικούς σκοπούς δείχνει να προοδεύει γοργά με αποτέλεσμα να εγείρονται υποψίες ότι ίσως το αμερικανικό Πεντάγωνο να έχει εισηγηθεί κάποια θεαματική ενέργεια που θα αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού στην περιοχή.
Η αποκάλυψη έρχεται μάλιστα τη στιγμή κατά την οποία ο Κινέζος πρόεδρος βρίσκεται με τον Ντόναλντ Τραμπ στο θέρετρο που διαθέτει ο Αμερικανός πρόεδρος στη Φλόριντα, όπου ένα από τα θέματα που θα βρισκόντουσαν στην ατζέντα θα ήταν και αυτό της Βόρειας Κορέας, με τον Τραμπ να απειλεί το Πεκίνο, ότι αν δεν αναλάβει να συνετίσει τον Κιμ Γιονγκ Ουν, θα αναλάβει δράση ο ίδιος.


Η ενέργεια για την κίνηση του CVN 70 θα μπορούσε να αποτελεί ένδειξη ότι οι διμερείς συζητήσεις των προέδρων ΗΠΑ και Κίνας δεν πήγαν και τόσο καλά και ότι σημειώθηκε αγεφύρωτη διαφωνία, με αποτέλεσμα η κίνηση του αμερικανικού αεροπλανοφόρου να έχει σαν στόχο να περάσει το μήνυμα ο Τραμπ ότι δεν αστειεύεται…

defence-point