13.3.16

Ανατολική Τουρκία : Ολονύκτιες μάχες Κούρδων - τουρκικού στρατού - ΒΙΝΤΕΟ


Εντείνεται η "εμφύλια" διαμάχη στην ανατολική Τουρκία μεταξύ των Κούρδων και του τουρκικού Στρατού. Μια ημέρα μετά την διακήρυξη της ένωσης δέκα κουρδικών οργανώσεων απέναντι στον κοινό εχθρό, η Τουρκία απάντησε με ολονύκτιο σφυροκόπημα της Κουρδικής πόλης Sirnak.
Νωρίς το απόγευμα επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας στην επαρχία Σιρνάκ, και τεθωρακισμένα του τουρκικού στρατού πήραν θέσεις μάχης, ενώ η αστυνομία πραγματοποιούσε εξονυχιστικούς ελέγχους στις εισόδους και τις εξόδους της πόλης. Μονάδες του τουρκικού στρατού έχουν εγκατασταθεί σε σχολεία και κοιτώνες στην πόλη Σιίρτ του Σιρνάκ καθώς και στο δρόμο που οδηγεί στο Ουλούντερε.

Οι Κούρδοι έστησαν οδοφράγματα μέσα στην πόλη και περίμεναν την επίθεση. 

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, δήλωσε ότι στην Γιουξέκοβα, στο κέντρο της επαρχίας Σιρνάκ, όπως και στην Νουσαϊμπίν εξακολουθούν να υπάρχουν οδοφράγματα των αυτονομιστών.

Οι μάχες ξέσπασαν τη νύχτα και διήρκεσαν για πολλές ώρες. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός ο αριθμός των θυμάτων. Ωστόσο, πρόκειται για ένα έγκλημα που γίνεται με την ανοχή της Ευρώπης που σφυρίζει αδιάφορα, καθώς η Τουρκία υπόσχεται να εξυπηρετήσει στο προσφυγικό.

 
Δειτε το Βίντεο με τις ολονύκτιες μάχες

onalert