22.6.24

Το «τουρκικό ΝΑΤΟ» εν τη γενέσειΟ πρώην πρεσβευτής της Κιργιζίας στο Αζερμπαϊτζάν και τη Γεωργία Καϊράτ Οσμονάλιεφ κατά την ομιλία του σε διεθνή διάσκεψη στη Shusha (Αζερμπαϊτζάν), τόνισε την ανάγκη εμβάθυνσης της συνεργασίας και της ολοκλήρωσης των τουρκικών κρατών στον τομέα της διασφάλισης της περιφερειακής ασφάλειας, δηλαδή την ανάγκη δημιουργίας μιας περιφερειακής σύστημα ασφαλείας ανάλογο του ΝΑΤΟ ή του CSTO, σύμφωνα με την Yeni Şafak.


«Στις παρούσες συνθήκες, είναι καιρός να τεθεί το ζήτημα της δημιουργίας ενός συστήματος ασφαλείας για τον τουρκικό κόσμο, όπου η ασφάλεια κάθε χώρας θα γίνει το κλειδί για την ασφάλεια ολόκληρης της περιοχής μας.
Με άλλα λόγια, εάν το συγκρίνουμε με τα υφιστάμενα παγκόσμια συστήματα, τότε, μαζί με την τουρκική ΕΕ που εκπροσωπείται από τον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών, στο μέλλον πρέπει να σκεφτούμε τη δημιουργία ενός τουρκικού ΝΑΤΟ ή ενός Τουρκικού CSTO ως αμυντικής ένωσης», αναφέρει η Yeni Safak επικαλούμενη δήλωση του Καϊράτ Οσμονάλιεφ.
Ο Οργανισμός Τουρκικών Κρατών (OTS) περιλαμβάνει πέντε κράτη μέλη και δύο κράτη παρατηρητές. Μέλη της οργάνωσης είναι το Αζερμπαϊτζάν, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, η Τουρκία και το Ουζμπεκιστάν. Η Ουγγαρία και το Τουρκμενιστάν έχουν καθεστώς παρατηρητή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την πιο πάνω είδηση αναπαράγουν και Τ/κ λογαρισαμοι, βάζοντας και το ψευδοκράτος στις χώρες τις οποίες μπορούν να ενταχθούν στο «τουρκικό» ΝΑΤΟ.
Breaking news‼️It has been reported the Kyrgyzstan proposed to Azerbaijan that a NATO-style defence treaty should be setup amongst Turkic/Turkish states.#TRNC #KKTC pic.twitter.com/4AKIy6xtda— Y.T.C (@Young_Turk_Cyp) June 20, 2024

Πηγή: sigmalive.com

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com