1.5.24

Κοσσυφοπέδιο: Τούρκοι εκπαιδευτές του στρατού
Η Δύναμη Ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου (KSF) ανακοίνωσε ότι, στο πλαίσιο συνεργασίας με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Δημοκρατίας της Τουρκίας, Τούρκοι στρατιωτικοί παρέχουν εκπαίδευση στους στρατιώτες του 1ου και του 3ου Συντάγματος της Διοίκησης των Χερσαίων Δυνάμεων, αναφέρουν σήμερα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Στην ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε από τις KSF, αναφέρεται ότι αυτές οι εκπαιδεύσεις είναι αποτελεσματικές στην αύξηση των επαγγελματικών μαχών και εκπαίδευσης για την ασφαλή χρήση όλμων (60 MM) και όπλων HAR-66.
Στην ανακοίνωση:
«Στο πλαίσιο της συνεργασίας με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Δημοκρατίας της Τουρκίας, Τούρκοι εκπαιδευτές παρείχαν εκπαίδευση στους στρατιώτες του 1ου και 3ου Συντάγματος Χερσαίων Δυνάμεων, συμβάλλοντας στην αύξηση της επαγγελματικής ικανότητας μάχης και εκπαίδευσής τους σε βρέθηκε η ασφαλής χρήση όλμων (60 MM) και όπλων HAR-66», σημειώνεται χαρακτηριστικά.
Εξηγείται επίσης ότι οι προσπάθειες των εταίρων για αύξηση των δυνατοτήτων των KSF είναι συνεχείς.
«Η υποστήριξη των εταίρων για την αύξηση των ικανοτήτων της KSF, με βάση το συνολικό σχέδιο μετάβασης, είναι συνεχής, η εκπαίδευση και η ανταλλαγή εμπειριών επηρεάζουν άμεσα τη διαλειτουργικότητα με τους εταίρους.
Η Δύναμη Ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου έχει αποδείξει την αξιοπιστία της και είναι έτοιμη να συμβάλει στην παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

The Hellenic Information Team