21.12.23

Οι Ουκρανοί μας ενημερώνουν για τα Stinger που τους έστειλε η ελληνική κυβέρνηση!

 Οι Ουκρανοί μας ενημερώνουν για τα Stinger που τους έστειλε η ελληνική κυβέρνηση!

 
             Αν "κάτι" πάει στραβά, τότε τα Στρατοδικεία θα έχουν το λόγο...

                                                                Α.Α


Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται να ενημερώσει ακόμη και τα κόμματα του Κοινοβουλίου για το τι όπλα έστειλε στην Ουκρανία από τις αποθήκες των Ενόπλων Δυνάμεων. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης σταμάτησαν να ρωτούν για το θέμα. Κι έτσι μας έχουν μείνει οι Ουκρανοί να μας ενημερώνουν ότι τους έχουμε στείλει ακόμη και φορητά αντιαεροπορικά συστήματα STINGER!
Ιδού οι ευχαριστίες από το Κίεβο όπως κυκλοφορούν σε μήνυμα του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Ukrainian Advent Calendar: Day 19Today, we present to you the FIM-92 Stinger man-portable air-defense system. Many of our partners have donated Stingers to the #UAarmy, including the Netherlands (@Defensie), Germany (@BMVg_Bundeswehr), United States (@DeptofDefense), Lithuania… pic.twitter.com/w1c6gm1DZe— Defense of Ukraine (@DefenceU) December 19, 2023
Γιατί δεν ενημερώνει η κυβέρνηση για το τι έχει στείλει στην Ουκρανία; Μα γιατί θα την «πάρουν με τις πέτρες» πρώτους απ΄ όλοι οι ψηφοφόροι της! Γι΄ αυτό και δεν ενημερώνει από τη μία και απειλεί από την άλλη με κυρώσεις όποιον δημοσιοποιήσει τις αποστολές των ελληνικών όπλων στην Ουκρανία!
Όσο για τα Stinger; Είναι μάλλον βέβαιο ότι εστάλησαν στην Ουκρανία, όχι μόνο με την έγκριση των Αμερικανών που έτσι κι αλλιώς είναι απαραίτητη , αλλά και με την προτροπή τους. Το ερώτημα είναι ,γιατί η ελληνική κυβέρνηση το δέχτηκε. Μας περισσεύουν και τα Stinger;
Η περιγραφή του Stinger από την ιστοσελίδα του ΓΕΣ:
Είναι αυτοκατευθυνόμενο Α/Α φορητό σύστημα μίας χρήσεως αμερικάνικης κατασκευής. Το Ελληνικό Πυροβολικό άρχισε να προμηθεύεται από το 1990 αριθμό Κ/Β Στίνγκερ. Είναι οργανωμένα σε ΠΕΑ/ΑΠ.
Χαρακτηριστικά – ΔυνατότητεςBάρος Βλήματος 9.6Συνολικό βάρος συστήματος 12Μήκος βλήματος 1.52Διάμετρος βλήματος 0.07 χλμΕλάχιστο ύψος πτήσεως βλήματος 15 μ.Μέγιστο ύψος πτήσεως βλήματος 3.000 μ.Βεληνεκές 5.500 μΧρόνος αντίδρασης 3,4 δευτ.Πιθανότητα προσβολής 95%Δύναται να τοποθετηθεί επί Ε/Π και χρησιμοποιηθεί σαν βλήμα Α/Α. Χρησιμοποιεί κώνο υψηλής εκρη-κτικότητας και διαθέτει σύστημα IFF.
Επιχειρησιακή ΧρησιμοποίησηΧρησιμοποιείται για την καταστροφή εχθρικών Α/Φ και Ε/Π που ίπτανται σε χαμηλά ύψη προσεγγίζοντα ή απομακρυνόμενα ημέρα και νύκτα και με οποιαδήποτε ταχύτητα πτήσεως.

Πηγή: militaire.gr

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com