21.12.23

«Πράσινο φως» από την ΝΔ στην Τουρκία για τα F-16 !!!


Τι εδήλωσε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματεύς Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου 
Η ΕΛΛΑΣ ανοίγει τον δρόμο για την απόκτηση των μαχητικών F-16 που επιδιώκει τα τελευταία χρόνια η Τουρκία, προσκρούοντας στις αντιρρήσεις της αμερικανικής Γερουσίας. Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις που έκανε ο βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου στην εφημερίδα Türkiye. Σημειώνεται ότι ο κ. Χατζηβασιλείου είναι όχι μόνον βουλευτής αλλά και Γραμματεύς Διεθνών Σχέσεων του κόμματος, κάτι που δίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στα λεγόμενά του.
Συγκεκριμένα ο κ. Χατζηβασιλείου, απαντώντας σε ερώτηση για τα εξοπλιστικά προγράμματα, εδήλωσε: «Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ και, επομένως, κανένα εξοπλιστικό πρόγραμμα δεν πρέπει να θεωρείται ως βήμα προς κλιμάκωση. Στο πλαίσιο των προσπαθειών της για ενίσχυση των αμυντικών της δυνατοτήτων, προς όφελος της περιφερειακής σταθερότητας και σύμφωνα με τις πολιτικές του ΝΑΤΟ για την αναβάθμιση των στρατιωτικών δυνατοτήτων όλων των κρατών μελών, η Ελλάδα θωρακίζει αποτελεσματικά και τους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων».
Μπορεί στην ερώτηση να εγένετο ειδική αναφορά στην προοπτική αποκτήσεως F-35 από την Ελλάδα, ο βουλευτής όμως έδωσε μία γενική απάντηση που αναφέρεται στους εξοπλισμούς των δύο χωρών και θα μπορούσε να εκληφθεί ότι ομίλησε για το σύνολο των συμμάχων χωρών στο ΝΑΤΟ. Σημειώνεται ότι με την ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας, από την στιγμή κατά την οποία θα αποκτήσει και τα εκσυγχρονισμένα F-16, η Τουρκία θα είναι αμυντικά αυτάρκης για την επομένη δεκαετία.

Πηγή: estianews.gr

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com