21.12.23

Ξεσηκώνονται οι Ελληνικές Κοινότητες Γερμανίας για τα Σχολεία


Σε κοινή ανακοίνωση προχώρησαν 5 Ελληνικές Κοινότητες στην Γερμανία με αφορμή τις εξελίξεις στο στεγαστικό ελληνικών σχολείων στο Μόναχο.

Η ανακοίνωση:

Οι Ελληνικές Κοινότητες στη Γερμανία στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα και τις κινητοποιήσεις μαθητών-γονέων-καθηγητών του Μονάχου, που διεκδικούν λύση στο ζήτημα της στέγασης των ελληνικών σχολείων στο κτιριακό συγκρότημα Freimann, στο οποίο στεγάζονται περισσότεροι από 700 μαθητές.

Το ζήτημα δεν είναι καινούριο, ούτε περιορίζεται στην περιοχή του Μονάχου. Η υποχρηματοδότηση και η εγκατάλειψη της Ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών δομών από μεριάς Ελληνικού κράτους είναι γενικευμένη και σπρώχνει είτε σε κλείσιμο, είτε σε ανάληψη του οικονομικού κόστους της λειτουργίας των σχολείων από τους γονείς και τις οικογένειες των μεταναστών, οι οποίες βάζουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να δώσει λύση τώρα στο πρόβλημα προχωρώντας στη μακροχρόνια εκμίσθωση του κτιριακού συγκροτήματος. Διεκδικούμε αύξηση της χρηματοδότησης για τα ελληνικά σχολεία στη Γερμανία ώστε αυτά να μπορούν να λειτουργούν χωρίς προβλήματα, να ανοίξουν ξανά αυτά που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια, στις πόλεις και στις περιοχές που συγκεντρώνεται ικανός αριθμός Ελλήνων μεταναστών.

Ελληνική Κοινότητα Αννοβέρου

Ελληνική Κοινότητα Δρέσδης

Ελληνική Κοινότητα Όφφενμπαχ

Ελληνική Κοινότητα Στουτγάρδης

Ελληνική Κοινότητα Φρανκφούρτης

https://www.panhellenicpost.com/2023/12/21/ξεσηκώνονται-οι-ελληνικές-κοινότητε/