18.12.23

Αράχωβα: Καθηγητής Κτηνιατρικής επιβεβαιώνει τη σεξουαλική κακοποίηση του Όλιβερ!

 


Τη σεξουαλική κακοποίηση του 8χρονου Όλιβερ από ανθρώπινο παράγοντα, στην Αράχωβα, επιβεβαιώνει κορυφαίος καθηγητής Κτηνιατρικής, βάζοντας τέλος στη φημολογία περί επίθεσης άλλων σκυλιών και λύκων.

«Η θέση και η φύση αυτών των αλλοιώσεων δεν συνάδουν με τυχαία τραύματα ή ατύχημα», επικυρώνοντας τα ευρήματα της κτηνιάτρου που εξέτασε το ζώο ενώ ήταν εν ζωή!

Λίγες ημέρες μετά την καταγγελία της πρόεδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας «Νέμεσις» για το Περιβάλλον, τα Ζώα, το Κυνήγι, Νατάσας Μπομπολάκης, για άνωθεν εντολή να κλείσει η υπόθεση, ο καθηγητής κτηνιατρικής επιβεβαιώνει την εξέταση της κτηνιάτρου Κλεονίκης Τόλα στην οποία έκανε λόγο για «τομή μήκους περίπου 7cm και βάθους περίπου 0.5 cm», που αιμορραγούσε, και τραύμα «βάθους περίπου 4cm», που επίσης αιμορραγούσε, στην πρωκτική περιοχή από αμβλύ όργανο.

Η κτηνίατρος διαπίστωσε, επίσης, «υποδόρια αιματώματα σε όλο το μήκος του σώματος και στις δυο πλευρές και κάταγμα μιας πλευράς» χωρίς εσωτερική αιμορραγία. Επιπλέον, είχε επισημάνει πως δεν υπήρχαν πουθενά εξωτερικά δαγκώματα στο σώμα του κακοποιημένου χάσκι, παρά μόνο τραύμα πιθανόν από δάγκωμα στο αριστερό αυτί.

Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία: Φανερή η προσπάθεια των Αρχών να αποκαταστήσει τη φήμη της Αράχωβας

_____________________________________________
Αυτό που συνέβη  δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έγινε από κάτοικο της Αράχωβας, τη  στιγμή που χιλιάδες λάθρο κυκλοφορούν παντού.
EFENPRESS
_____________________________________________

Στο μεταξύ για προχειρότητες και επικοινωνιακές πρακτικές των Αρχών που καθιστούν φανερή την προσπάθεια να αποκαταστήσουν τη φήμη της Αράχωβας, εις βάρος της εξιχνίασης του εγκλήματος και εις βάρος της ασφάλειας των κατοίκων, κάνει λόγο η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία.

Η ΠΦΟ – που έχει δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας και έχει ορίσει τεχνικό σύμβουλο, τον κ. Δημήτρη Τόντη, καθηγητή Παθολογικής Ανατομικής των ζώων και Κτηνιατροδικαστικής, Διευθυντή του Εργαστηρίου της Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας- σε ανακοίνωσή της επισημαίνει: «Από την πρώτη μέρα, είδαμε να μη τηρούνται οι βασικές αρχές της έρευνας και της εγκληματολογίας. Είδαμε να αμφισβητείται η επάρκεια της μόνης κτηνιάτρου που εξέτασε το ζώο πριν καταλήξει από τα τραύματά του και να απαξιώνεται η αναφορά της για τραύματα διείσδυσης με αιχμηρό αντικείμενο στον πρωκτό του ζώου, σπασμένα πλευρά και χτυπήματα στο κεφάλι. Είδαμε να προωθείται από τις Αρχές εκδοχή περί δήθεν επίθεσης από αδέσποτα, που δεν τεκμηριωνόταν ούτε υποστηριζόταν από κανένα εύρημα (αντιθέτως το σώμα του Όλιβερ δεν έφερε σημάδια δαγκώματος)».

«Από την ειδησεογραφία και την περιγραφή των χειρισμών των Αρχών, διαπιστώσαμε την ανησυχητική υποβάθμιση της υπόθεσης, παρά το γεγονός ότι δώσαμε στη δημοσιότητα στοιχεία για το συσχετισμό της σεξουαλικής βίας κατά των ζώων και της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων», τονίζει παραπέμποντας στα στοιχεία που παρουσιάστηκαν το 2017, στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ο Κύκλος της Βίας, από την Κακοποίηση Ζώων στην Ενδοοικογενειακή Βία», που συνδιοργάνωσε με την οικονομική συνδρομή ιδρυμάτων και χορηγών.

Εκεί, παρουσία 200 αστυνομικών, η Πολιτειακή Εισαγγελέας της Virginia, Διευθύντρια της μεγαλύτερης Μονάδας Δικαίου των Ζώων στις ΗΠΑ και συντονίστρια της εκπαίδευσης κατέδειξε τη στενά συνυφασμένη σχέση της σεξουαλικής κακοποίησης ζώων και της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, και της ενδοοικογενειακής βίας εν γένει.

Σύμφωνα με στοιχεία που προέρχονται από επίσημες στατιστικές και έρευνες:

  • 31% των ατόμων που προβαίνουν σε σεξουαλική κακοποίηση ζώων, πράττουν το ίδιο σε παιδιά και ενήλικες.
  • 40% των ανθρωποκτονιών με σεξουαλικά κίνητρα πραγματοποιήθηκαν από άτομα που είχαν στο παρελθόν προβεί σε σεξουαλική κακοποίηση ζώων. 
  • 43%  των ανδρών κρατουμένων για σεξουαλικά εγκλήματα, αναγνώρισαν ότι επιδίδονταν, στο παρελθόν, σε σεξουαλικές πράξεις πάνω σε ζώα. 

Κοινώς, «όσο ο δράστης κυκλοφορεί ελεύθερος, κανένα ζώο και κανένα παιδί δεν θα είναι ασφαλές».

https://www.topontiki.gr

(Αναρτήθηκε  στην Efenpress, από τον Μιχάλη Τσολάκη)