4.12.23

Τζάμπα χάρηκαν οι Τούρκοι-Σούκος: Ζούμε και βασιλεύουμε και έχω παραγγελία για 140 ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΥΣ στο εξωτερικό

 


Πράγματα και θαύματα άφησε εμμέσως πλην σαφώς να αποκαλυφθούν μιλώντας στην ANTENA και στην εκπομπή ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΜΕ ΘΕΑ, ο γνωστός ιδιοκτήτης της εταιρείας Soukos Robot κ. Κωνσταντίνος Σούκος, και τζάμπα χάρηκαν οι Τούρκοι διότι η εταιρεία ζει και βασιλεύει.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, παρουσίασε την θέμα με το πρόπλασμα αεροσκάφους που έκανε την εμφάνιση του στους δρόμους της Αθήνας, λέγοντας ότι πρόκειται για εκπαίδευση των ΕΚΑΜ, στην συνέχεια μπήκε στο “ ψητό” για τα υπόλοιπα συστήματα.    

Ο ίδιος ανέφερε ότι “αν και μας βομβαρδίζουν κάποιοι εμείς επιβιώνουμε και συνεχίζουμε το έργο μας για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και την ΕΛ.ΑΣ”.

Ο ίδιος τόνισε ότι “συνεχίζει κανονικά το πρόγραμμα κατασκευής του ΜΙΝΏΤΑΥΡΟΥ και άλλων συστημάτων, για τα οποία έχει γραπτή παραγγελία 140 συστημάτων με απαίτηση την μεταφορά τεχνολογίας”, κάτι που ο ίδιος δεν θέλει βέβαια.

Ποιοι όμως είναι αυτοί που βάζουν τρικλοποδιές σε μια ελληνική εταιρεία με τεχνολογία αιχμής, και πως θα πρέπει να αντιδράσουμε ως κράτος;

Ο ανταγωνισμός σε αυτού του είδους τα οπλικά συστήματα, παρεμβολής drone, συστήματα laser και πολλά εμπίπτουν στο πλαίσιο όχι μόνο του εταιρικού ανταγωνισμού, αλλά και στον τομέα της βιομηχανικής κατασκοπείας.

Πρόκειται για έναν αδυσώπητο “πόλεμο” στον οποίο ξένες εταιρείες και κυβερνήσεις κάνουν τα πάντα για να αποκτήσουν αυτό που θέλουν, με κάθε τρόπο.

Χωρίς να πούμε πολλά, και επικαλούμενοι δηλώσεις του κ, Σούκου, αναφέρουμε ότι το υπουργείο Άμυνας και προστασίας του Πολίτη, καθώς και το ΓΕΕΘΑ, είναι κοντά πολύ κοντά στην εταιρεία και όλα θα μπουν σε σειρά σε μέλλοντα χρόνο.     
              
Το θέμα ξεκίνησε μετά την ανακοίνωση ότι για την εταιρεία Soukos Robot, υλοποιείται πλειστηριασμός αγροτεμαχίου επί του οποίου βρίσκεται το εργοστάσιο κατασκευής ρομποτικών μηχανημάτων της εταιρείας.

Σύμφωνα με ελληνικό ΜΜΕ “ο πλειστηριασμός αναρτήθηκε χθες και θα υλοποιηθεί στις 13 Δεκεμβρίου 2023, και αφορά ένα αγροτεμάχιο στο 9ο χλμ. ΠΕΟ Λάρισας – Θεσσαλονίκης, συνολικής έκτασης 38.467 τ.μ., μετά του επ’ αυτού βιομηχανικού συγκροτήματος.

Ποια είναι η εταιρεία που καινοτομεί στο τομέα των όπλων λέιζερ

Στην έκθεση Defea 2021, είχε παρουσιαστεί  το Λέιζερ Υψηλής Ενέργειας (High Energy Laser Weapon) που ανέπτυξε με την εταιρεία του Soukos Robots και υπόσχεται τη μεταφορά ενέργειας με ταχύτητα φωτός.

Μεταξύ των επαναστατικών χαρακτηριστικών του όπλου είναι ότι δεν επηρεάζεται από τη βαρύτητα, ενώ επιτρέπει την παθητική ανίχνευση και αποθήκευση στόχων, συμπεριλαμβανομένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones), θαλάσσιων σκαφών, πυραύλων και ελικοπτέρων.

«Πρόκειται για λέιζερ ρομποτικό οπλικό σύστημα που πραγματοποιεί εκπομπή φωτονίων από 5 έως 20 χιλιόμετρα. Διαθέτει σύστημα σταθεροποίησης. Έχει αυτόματο σύστημα ευθυγράμμισης, ενώ διαθέτει τη δυνατότητα προσβολής ανά στόχο ανά δύο με τρία δευτερόλεπτα», είχε αναφέρει ο κ. Σούκος.

«Κατασκευάστηκε με σκοπό να καταρρίπτει τα drones. Σήμερα ο πόλεμος χάνεται ή κερδίζεται από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Άρα το μέλλον είναι τα όπλα λέιζερ», είχε προσθέσει.

Το παρασκήνιο πίσω από τον πλειστηριασμό  εγκαταστάσεων της εταιρείας

Πάντα κάποιο αόρατο χέρι υπάρχει από πίσω, και όταν μια ελληνική, το τονίζουμε αυτό, εταιρεία ή οποιαδήποτε πρωτοβουλία σε κρίσιμους τομείς, πάει να βγει στην επιφάνεια, τότε δουλεύει το παρασκήνιο και άγνωστες δυνάμεις  επιδιώκουν να κάνουν ζημιά.

Η Ελλάδα δεν είναι χώρα στην οποία αναπτύσσονται εταιρείες αυτού του επιπέδου για πολλούς και διαφόρους λόγους, ελπίζουμε όμως να γίνει κάποτε ώστε να γίνουμε αυτάρκης ως έθνος από κρίσιμη τεχνολογία αιχμής για πολλές αποστολές τόσο των Ενόπλων Δυνάμεων, όσο και του πολιτικού τομέα.

Ελπίζουμε στην συγκεκριμένη περίπτωση η πολύχρονη έρευνα, το προσωπικό και τα επιτεύγματα να βρουν ανταπόκριση από τον ελληνικό Στρατό, και να τον ενισχύσουν πολύ σύντομα, για το καλό του Έθνους μας.  

   https://www.pentapostagma.gr