2.11.23

Διευθυντής FBI: Η επίθεση της Χαμάς σηματοδοτεί την πιο σημαντική τρομοκρατική απειλή για τις ΗΠΑ


Η επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ σηματοδοτεί την πιο σημαντική τρομοκρατική απειλή για τις ΗΠΑ μετά την άνοδο του ISIS πριν από σχεδόν μια δεκαετία, δήλωσε ο διευθυντής της FBI Κρίστοφερ Ρέι σε ακρόαση στο Κογκρέσο την Τρίτη.
Ο Ρέι τόνισε ότι από την έναρξη της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης στη Γάζα στις αρχές του μήνα, πολλές ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις έχουν καλέσει σε επιθέσεις εναντίον Αμερικανών και της Δύσης, αυξάνοντας σημαντικά την απειλή που συνιστούν οι εγχώριοι βίαιοι εξτρεμιστές των ΗΠΑ.
«Οι ενέργειες της Χαμάς και των συμμάχων της θα χρησιμεύσουν ως έμπνευση που όμοιά της δεν έχουμε δει από τότε που το ISIS ξεκίνησε το λεγόμενο χαλιφάτο του πριν από αρκετά χρόνια», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Οι παρατηρήσεις έγιναν κατά τη διάρκεια ακρόασης ενώπιον της Επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας και Κυβερνητικών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, η οποία επικεντρώθηκε στις απειλές κατά των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η αμερικανική κυβέρνηση έχει παρατηρήσει αύξηση των απειλών κατά Εβραίων, μουσουλμάνων και Αραβοαμερικανών από τότε που ξέσπασαν οι μάχες στη Γάζα, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι.
Ο αριθμός των επιθέσεων σε αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στο εξωτερικό από ομάδες πολιτοφυλακής που υποστηρίζονται από το Ιράν έχει αυξηθεί αυτόν τον μήνα, δήλωσε ο Ρέι.

Πηγή: Reuters liberal.gr

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com