25.10.23

Σκοτώθηκε σε ..."τροχαίο" ένας πολέμιος του Ερντογάν... ο δημοσιογράφος Burak Bekdil γνωστός από το Gatestone Institute

 

Ο Burak Ege Bekdil, ένας βετεράνος δημοσιογράφος με εξειδίκευση στην αμυντική βιομηχανία και πρώην αρθρογράφος της Hürriyet Daily News, πέθανε σε ηλικία 57 ετών σε νοσοκομείο της Άγκυρας.
Ήταν ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς του ισλαμιστή Ταγίπ Ερντογάν και έγραφε κριτικά άρθρα για τον πρόεδρο της κατοχικής Τουρκίας, τα οποία τον εξόργιζαν στον απίστευτο βαθμό.
Το Gatestone Institute, έγραψε για τον λαμπρό συνεργάτη του:
Όλοι εμείς στο Gatestone είμαστε τόσο πολύ λυπημένοι για την ξαφνική απώλεια του αξιοσημείωτου δημοσιογράφου, Burak Bekdil. Μας έφυγε πολύ νωρίς, αλλά θα είμαστε πάντα ευγνώμονες για το εξαιρετικό θάρρος και τις λαμπρές αναλύσεις του. Ήσουν Σούπερ σταρ, αγαπητέ Μπουράκ. Μας λείπεις και στέλνουμε στην πολύτιμη οικογένειά σου όλη την αγάπη και τις προσευχές μας.

Μηνύματα στο Twitter από πολλούς ενημερωμένους δημοσιογράφους αναφέρουν ότι πέθανε από τραύματα που υπέστη σε τροχαίο. Πάντως, υπήρξαν και μηνύματα μεταξύ φίλων -τα λάβαμε και εμείς- που αναφέρθηκαν σε “ύποπτο θάνατο” του δημοσιογράφου, ακριβώς επειδή αντιστάθηκε στον αυταρχικό Ερντογάν.
Από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 ο Bekdil υπηρέτησε ως ρεπόρτερ και αργότερα ως αρθρογράφος στην Hürriyet Daily News για περισσότερες από δύο δεκαετίες.
Στις στήλες του κάλυπτε την αμυντική βιομηχανία και τις διεθνείς σχέσεις καθώς και τις σχέσεις της Τουρκίας με χώρες της περιοχής, όπως η Ελλάδα, το Ισραήλ και άλλες. Υπηρέτησε επίσης ως επικεφαλής του Γραφείου Άγκυρας του CNBC-e στις αρχές της δεκαετίας του 2000.
Κάλυψε τις εξελίξεις στην Τουρκία και την εξωτερική πολιτική για την εβδομαδιαία εφημερίδα Defense News των ΗΠΑ από το 1997.Επιπλέον, άρθρα του έχουν επίσης δημοσιευτεί σε πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Ο Bekdil γεννήθηκε στην Άγκυρα το 1966. Ήταν παντρεμένος με ένα παιδί. Η κηδεία του θα τελεστεί στη γενέτειρά του, το Αϊβαλί, στις 23 Οκτωβρίου.

Πηγή: hellasjournal.com

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com