25.10.23

Συσσώρευση αμερικανικών όπλων στις Βρετανικές Βάσεις με προορισμό το Ισραήλ


Tις τελευταίες ημέρες, οι ΗΠΑ μετέφεραν εξοπλισμό και οπλισμό στις Βρετανικές Στρατιωτικές Βάσεις της Κύπρου: περίπου είκοσι αεροσκάφη βαρέως φορτίου προσγειώθηκαν εκεί σε σύντομο χρονικό διάστημα με προμήθειες από τις στρατηγικές αποθήκες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, αναφέρει η ισραηλνή Haaretz επικαλούμενη πηγές ανοικτής πρόσβασης (Open Source Intelligence).
Tις τελευταίες ημέρες, οι ΗΠΑ μετέφεραν εξοπλισμό και οπλισμό στις Βρετανικές Στρατιωτικές Βάσεις της Κύπρου: περίπου είκοσι αεροσκάφη βαρέως φορτίου προσγειώθηκαν εκεί σε σύντομο χρονικό διάστημα με προμήθειες από τις στρατηγικές αποθήκες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, αναφέρει η ισραηλνή Haaretz επικαλούμενη πηγές ανοικτής πρόσβασης (Open Source Intelligence).Όπως σημειώνεται, νοτιοδυτικά της Κύπρου, η ομάδα επίθεσης του αεροπλανοφόρου Gerald Ford συνεχίζει να επιχειρεί, βοηθώντας το Ισραήλ και προσπαθώντας να αποτρέψει τη Χεζμπολάχ από το να μπει στη μάχη.
Μαζί με την ομάδα βρίσκονται περίπου 80 επιθετικά αεροσκάφη, ηλεκτρονικός πόλεμος και πληροφορίες, καθώς και ορισμένα πλοία οπλισμένα με πυραύλους κρουζ Tomahawk.

Πέρα από τις αμερικανικές μεταφορές, υπάρχουν και τα αεροσκάφη Hercules της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, που σύμφωνα με ανοικτές πηγές πραγματοποίησαν πολλές πτήσεις σε διάφορους προορισμούς της Ευρώπης. Τα tweet του Υπουργείου Άμυνας και του IDF αποκάλυψαν, για παράδειγμα, τη μεταφορά νεοσυλλέκτων της Order-8 και προστατευτικού εξοπλισμού από την Αθήνα.


🇺🇸CARRIER STRIKE GROUP 12🇺🇸Sentinel 2📷, 23 Oct reveal 🇺🇸CSG 12 and maybe a 🇷🇺shadow?
Spotted ~130km W of Pafos are⬇️CVN-78 (USS Ford)CG-60 USS Normandy (Ticonderoga Class Cruiser)3x Arleigh Burke Class Destroyersand what could be the intelligence vessel 🇷🇺Kildin pic.twitter.com/yCElpEmxWT— MT Anderson (@MT_Anderson) October 23, 2023

Πηγή: simerini.sigmalive.com

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com