22.9.23

“στην Τουρκία λένε η Ελλάδα δεν θεωρείται κράτος, με ένα σκούντημα την τελειώνουμε” λίγες ώρες μετά την συνάντηση στην Νέα Υόρκη .

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ μόλις τώρα -«Η Ελλάδα δεν πρέπει να θεωρείται κράτος» – «Η Τουρκία με ένα σπρώξιμο θα μπορούσε να αποτελειώσει την Ελλάδα», ανάφερε σε τουρκικό κανάλι ο αρθρογράφος της Hurriyet Νεντίμ Σενέρ


“Ο αρθρογράφος εξαπέλυσε μία απίστευτη επίθεση κατά της χώρας μας, στην οποία μάλιστα αμφισβητεί την κυριότητα δεκάδων ελληνικών νησιών.

«Πρέπει να καθοριστεί η κυριαρχία σε 150 νησιά και βραχονησίδες του Αιγαίου», αναφέρει αρχικά.
«Πρέπει να πολεμήσουμε, η Τουρκία πρέπει να πολεμήσει για να σταματήσει τις επιθέσεις που δέχεται εναντίον της στην περιοχή. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος», πρόσθεσε.”“Σε άλλο σημείο τόνισε ότι «κανονικά η Ελλάδα δεν πρέπει να θεωρείται κράτος. Επαναστάτησε πριν από λίγα χρόνια, την ίδρυσαν τρεις χώρες, διόρισαν ηγέτη έναν Γερμανό πρίγκιπα. Αυτό το ανύπαρκτο κράτος, μας επιτίθεται και μας προκαλεί με έναν “φθηνό τρόπο. Μια χώρα που η Τουρκία με ένα σπρώξιμο θα μπορούσε να την αποτελειώσει, τώρα πήρε μαζί της την Αμερική και κάνει νταϊλίκια. Απέναντί μας βλέπουμε το μπλοκ που υπάρχει».
«Αυτό που λέω ξεκάθαρα είναι πως η Τουρκία στο ζήτημα των νησιών που σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης έχει δίκιο, φτάνει στο σημείο να χάνει το δίκιο της, ενώ τους λέμε ότι στο Αιγαίο υπάρχουν νησιά, νησίδες και βραχονησίδες και πως θα πρέπει να καθοριστεί η κυριαρχία του», συνέχισε το παραλήρημα.
«Επίσης, αφού λέει πως στέλνουν στρατιωτικές δυνάμεις, τα στρατιωτικοποιούν. Τότε ας πάμε να τα χτυπήσουμε να τελειώνουμε. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος», καταλήγει.”Πηγή https://www.protothema.gr/politics/article/1415001/adianoites-diloseis-apo-arthrografo-tis-hurriyet-na-epitethoume-sta-stratiotikopoiimena-ellinika-nisia/
Το επισημάναμε πριν ένα 24ωρο η Τουρκία δεν θέλει μόνο θάλασσα αλλά νησιωτική γη.βλ.https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2023/09/blog-post_414.html?m=1” ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ – Ο διάλογος είναι το άλλοθι για τον επόμενο διάλογο κάτω από πιο πιεστικές καταστάσεις χειρότερες από αυτές που βιώνει σήμερα η πατρίδα”“να θυμηθούμε και τις *στρατηγικές* φωτιές του Έβρου της Ρόδου , της Αγχιάλου; ξυπνάτε η πατρίδα διέρχεται ΜΕΙΖΩΝ ΚΙΝΔΥΝΟ”
πηγη

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com