3.9.23

Ο μεγαλύτερος εφιάλτης των ΗΠΑ γίνεται πραγματικότητα: Πούτιν & Κιμ συζητάν την πώληση όπλων στην Μόσχα-Ενισχύεται η διμερής συνεργασία των 2 χωρών! Αναφορές προτείνουν πως οι συζητήσεις εστιάζουν στην πώληση πυρομαχικών πυροβολικού στην Ρωσία, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στην Ουκρανία

ΗΡωσία και η Βόρεια Κορέα διαπραγματεύονται συμφωνίες αγοράς όπλων εν όψει του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε την Τετάρτη η αμερικανική κυβέρνηση.

Σοβαρές Συζητήσεις Μεταξύ των Δύο Χωρών

«Διαπραγματεύσεις αναφορικά με πωλήσεις όπλων μεταξύ της Ρωσίας και της Βόρειας Κορέας βρίσκονται σε εξέλιξη» δήλωσε ο συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζον Κίρμπι.

«Ο Ρώσος υπουργός άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού πρόσφατα ταξίδεψε στην Βόρεια Κορέα σε μία προσπάθειά του να πείσει την Πιονγιάνγκ να πουλήσει πυρομαχικά πυροβολικού στη Ρωσία» πρόσθεσε ο Κίρμπι.

Μετά την επίσκεψη, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν βρέθηκαν σε επικοινωνία, προσπαθώντας να ενισχύσουν την διμερή τους συνεργασία, δήλωσε ο αξιωματούχους των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Οι πληροφορίες μας προτείνουν πως μετά την σύντομη επίσκεψη, μία άλλη ομάδα Ρώσων αξιωματούχων ταξίδεψε στην Πιονγιάνγκ για να συνεχίσει τις συζητήσεις σχετικά με τις πιθανές συμφωνίες για πωλήσεις όπλων μεταξύ της Βόρειας Κορέας και της Ρωσίας» τόνισε ο Κίρμπι.

Μέσω των αναμενόμενων συμφωνιών για την πώληση όπλων, η Ρωσία επίκειται να λάβει από την Βόρεια Κορέα «σημαντική ποσότητα και αρκετούς τύπους πυρομαχικών, τους οποίος ο ρωσικός στρατός σκοπεύει να χρησιμοποιήσει στην Ουκρανία», προειδοποίησε ο Κίρμπι.

Βρετανική Αναφορά για το Ουκρανικό Πεδίο της Μάχης

Σε άλλη είδηση τώρα, η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών μίλησε για την κατάσταση σε μονάδες του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία.

Πιο συγκεκριμένα, στις 25 Αυγούστου του 2023, δύο Ρώσοι στρατιώτες καταδικάστηκαν σε τουλάχιστον δύο χρόνια σε ποινική αποικία από ένα στρατιωτικό δικαστήριο επειδή αρνήθηκαν να υπακούσουν διαταγές που τους δόθηκαν στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία. Η διαταγή που δέχθηκαν αλλά δεν υπάκουσαν ήταν να επιστρέψουν στην πρώτη γραμμή της μάχης.

Στις 18 Ιουλίου του 2023, η σελίδα ενημέρωσης Mediazona ανέφερε πως η Ρωσία καταδικάζει περίπου 100 στρατιώτες ανά εβδομάδα εξαιτίας της απροθυμίας τους να πολεμήσουν. Εάν το νούμερο αυτό αληθεύει, τότε σχεδόν 5.200 άτομα ανά έτος θα καταδικάζονται στην Ρωσία για αυτόν τον λόγο, αναφέρει η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών.

Ουκρανικά μέσα που σχολιάζουν τις βρετανικές αναφορές εξηγούν πως το μεγάλο ποσοστό των στρατιωτική δικών υποδεικνύει το χαμηλό επίπεδο του ηθικού στον ρωσικό στρατό. 

«Η άρνηση συμμετοχής στις μάχες υποδεικνύει έλλειψη εκπαίδευσης, κινήτρου και καταστάσεις υψηλού στρες που αντιμετωπίζουν συνεχώς οι ρωσικές δυνάμεις κατά μήκος ολόκληρου του ουκρανικού μετώπου» ανέφερε η ουκρανική DefenceExpress.

 https://www.pentapostagma.gr/