31.7.23

Αποστάσεις πήρε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ από τον βουλευτή Sessions: Δεν έχουμε πληρώσει εμείς για την (παράνομη) “επίσκεψη” του στην κατεχόμενη Κύπρο


 Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΣΦΙΚΗ

Αποστάσεις από τον βουλευτή του Τέξας Pete Sessions, ο οποίος προγραμματίζει να επισκεφτεί τα κατεχόμενα με απευθείας πτήση από την Τουρκία, κρατάει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Απαντώντας σε ερώτηση της Hellas Journal και του τηλεοπτικού σταθμού ΡΙΚ, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών ξεκαθάρισε ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν έχει χρηματοδοτήσει αυτή την επίσκεψη, καθώς πρόκειται για ένα μη επίσημο ταξίδι.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ γνωρίζει την πρόθεση του βουλευτή Pete Sessions (Ρεπουμπλικάνου από το Τέξας) να επισκεφθεί την Κύπρο με μη επίσημη ιδιότητα.

Δεδομένου ότι τα ταξίδια εκτός αποστολής πραγματοποιούνται με μη επίσημη ιδιότητα, δεν δαπανώνται πόροι του υπουργείου. Σας παραπέμπουμε στο γραφείο του βουλευτή Sessions για περαιτέρω διευκρινήσεις σχετικά με το προγραμματισμένο μη επίσημο ταξίδι του».

Σημειώνουμε ότι η είδηση ότι δύο Αμερικανοί βουλευτές ετοιμάζονται να πετάξουν Αυγουστιάτικα στα κατεχόμενα με απευθείας πτήση από την Τουρκία κινητοποίησε άμεσα τις κυπριακές διπλωματικές αρχές και την ελληνική ομογένεια στην Ουάσιγκτον.

Συνεργάτης του βουλευτή Pete Sessions με τον οποίο  είχαμε επικοινωνήσει νωρίτερα είχε επιβεβαιώσει ότι πρόκειται για μια ιδιωτική και όχι επίσημη επίσκεψη.

Ωστόσο, στο ερώτημα για το εάν ο βουλευτής έχει λάβει πρόσκληση από κάποιον οργανισμό ή για το ποιος θα καλύψει τα ταξιδιωτικά έξοδα, η απάντηση ήταν ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να δοθούν διευκρινήσεις, καθώς πολλές λεπτομέρειες του ταξιδιού θα ξεκαθαριστούν στο τέλος αυτής της εβδομάδας.

Ο Πέτρος Κασφίκης είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στον Λευκό Οίκο, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και στο Καπιτώλιο.
Για τα τελευταία γεγονότα και εξελίξεις από τις ΗΠΑ μπορείτε να κάνετε εγγραφή στην σελίδα YouTube