26.7.23

Αντιστράτηγος ε.α Ι. Ιντζές: Ανησυχώ ότι θα μας πιέσουν για να δώσουμε κάτι χειροπιαστό στην Τουρκία


Ο Αντιστράτηγος ε.α Ιωάννης Ιντζές σχολιάζει το πρόσφατο κείμενο του ΕΛΙΑΜΕΠ για τα ελληνοτουρκικά, λέγοντας πως «όποιος το διαβάζει αναρωτιέται αν το έχουν γράψει Έλληνες ή Τούρκοι».
Σχολιάζει επίσης τη θέση του Νίκου Δένδια σύμφωνα με την οποία «δεν πρέπει να φέρουμε τα εθνικά θέματα στο βούρκο του λαϊκισμού». «Όποιος ενδιαφέρεται γι΄ αυτά τα θέματα και μιλά δημόσια γι΄ αυτά ,είναι λαϊκιστής», αναρωτιέται ο κ.Ιντζές.
Ο κ.Ιντζές δεν κρύβει την ανησυχία του για το που θα καταλήξουν οι «ελληνοτουρκικές συνομιλίες» στις οποίες μας σπρώχνουν οι σύμμαχοι. Οι εξελίξεις ,όπως λέει δεν μπορούν να αποσυνδεθούν από όσα δραματικά συμβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή και πρώτα απ ΄ όλα με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Οι εξελίξεις εκεί δεν φαίνεται να πηγαίνουν όπως υπολόγιζαν οι δυτικοί εκτιμά ο κ.Ιντζές. Αυτό οδήγησε στην ακραία υποστήριξη της Τουρκίας από ΗΠΑ και Ευρωπαίους. Κατά συνέπεια η πίεση για να βρεθεί «λύση» ασκείται στην Ελλάδα. «Φοβάμαι ότι θα πιεστούμε για να δώσουμε κάτι χειροπιαστό στην Τουρκία», υποστηρίζει ο κ.Ιντζές.
Σχολιάζει το αφήγημα που για μήνες ήταν υποχρεωμένοι να ακούν οι Έλληνες πολίτες περί «απομονωμένης Τουρκίας». Οι εξελίξεις το διέψευσαν πλήρως.
Θέτει το εύλογο ερώτημα γιατί βιαζόμαστε τώρα να πάμε σε μια «λύση». Χαρακτηρίζει «φοβερή» τη δήλωση του πρωθυπουργού περί υποχωρήσεων στην κυριαρχία μας. Τι απαντά σε όσους θέτουν το δίλημμα «συνομιλίες ή πόλεμο». Απαντά με ένα ιστορικό γεγονός.
Ποια θα πρέπει να είναι η στάση της στρατιωτικής ηγεσίας αν πράγματι τεθούν θέματα κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας;
«Είναι φοβερό να ακούγεται ότι δεν θα αντικαθίσταται όποιο οπλικό σύστημα φεύγει από νησιά», τονίζει ο κ.Ιντζές. «Αν έχουν συμφωνηθεί τέτοια πράγματα είναι απίστευτα και θα πρέπει όλοι να ενημερωθούμε», καταλήγει ο κ.Ιντζές .

Πηγή: militaire.gr

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com