6.5.23

Η ...Νυμφη του Θερμαϊκού και τα χάλια της!!! Τα χθεσινά χάλια της Έσπασε αγωγός αποχέτευσης έξω από τα Δικαστήρια – Χείμαρρος ο δρόμος (φωτο & video)

Αναρωτήθηκε κανείς που πάνε τα λύματα αυτά;

 Χθες, σε ποτάμι είχει μετατραπεί η οδός 26ης Οκτωβρίου, στο ύψος του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, ο δρόμος μπροστά από τα Δικαστήρια είχει γεμίσει με νερά, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων, στο σημείο επικρατεί δυσοσμία.

Ξαφνικά περίπου στις 09.30 και ενώ η κίνηση στο σημείο ήταν μεγάλη, το πεζοδρόμιο στην 26ης Οκτωβρίου απέναντι από τον ΟΤΕ έσπασε μαζί με την σχάρα αποχέτευσης και τα νερά άρχισαν να ξεχειλίζουν.

“Ενώ καθόμουν ξαφνικά είδα ένα ποτάμι να έρχεται. Η μυρωδιά ήταν έντονη. Γέμισε βρώμικα νερά παντού. Έσπασε το πεζοδρόμιο λες και έγινε σεισμός και πετάχτηκε το νερό”, δήλωσε στο thestival κάτοικος της περιοχής.

Η βλάβη προκάλεσε προβλήματα και στη λειτουργία των Δικαστηρίων, καθώς πολλές δικές καθυστερούν αφού οι δικηγόροι δυσκολεύονται να προσεγγίσουν το Δικαστικό Μέγαρο.

Επί τόπου έχει σπεύσει κλιμάκιο της ΕΥΑΘ αλλά και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο:

 https://www.thestival.gr
________________________________

Με την ευκαιρία, μας λέει η ΕΥΑΘ, που ισχυρίζεται στο σλόγκαν της ότι "Εξασφαλίζει...ποιότητα Ζωής", τα αστικά αυτά λύματα που πάνε; Γιατί ο Θερμαϊκός έχει καφέ χρώμα και βρωμάει;
 Ας απαντήσει και το Λιμεναρχείο, γιατί επιτρέπει σε "ψαράδες να ψαρεύουν σε ακάθαρτα ύδατα στη παραλία της Θεσσαλονίκης και επίσης τα  κεφαλόπουλα (που ζουν σε τέτοια ύδατα) ποιοι τα τρώνε; Οι ψαράδες οι ίδιοι (τρώνε κάθε μέρα ψάρια;) ή μήπως κάποιοι τα αγοράζουν και τα σερβίρουν ...ολόφρεσκα; Έκανε κάποια αρμοδία Αρχή έλεγχο;

Α. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ