5.5.23

Βίντεο της σερβικής αστυνομίας: Καρέ καρέ η σύλληψη του 21χρονου μακελάρη * Ναζιστικά σύμβολα και οπλοστάσιο στην κατοχή του [videos]


Περισσότεροι από 600 αστυνομικοί πήραν μέρος στην επιχείρηση για τη σύλληψη του 21χρονου μακελάρη της Σερβίας Ούρος Μπλάζιτς, που άνοιξε πυρ και σκότωσε τουλάχιστον 8 ανθρώπους χθες τη νύχτα, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές που δημοσιοποίησαν βίντεο με την τεράστια επιχείρηση σύλληψής του.

Στο σημείο που συνελήφθη, εντοπίστηκε μία καραμπίνα, πιστόλια, σιγαστήρες, ένα κυνηγετικό μαχαίρι και άλλα όπλα, σφαίρες, φυσίγγια και άλλα πυρομαχικά.

Ο 21χρονος κατηγορείται ότι χθες το βράδυ σκότωσε πέντε άτομα με πυροβόλο όπλο στο χωριό Malo Orašje κοντά στο Smederevo και στη συνέχεια άλλα τρία άτομα στο χωριό Dubona κοντά στο Mladenovac. Στη συνέχεια φέρεται να σταμάτησε ένα ταξί και να ανάγκασε τον οδηγό να τον πάει στο χωριό Vinjište.

Πριν το πρώτο φως της μέρας εκατοντάδες αστυνομικοί «χτένιζαν» την περιοχή για να τον συλλάβουν, ενώ ελικόπτερο με προβολέα μετείχε στην επιχείρηση η οποία ονομάστηκε «Ανεμοστρόβιλος».

Μετά τη σύλληψή του στο εξοχικό της οικογένειας,  ο Μπλάζιτς μετήχθη στο  αστυνομικό τμήμα του Σμεντερέβο.

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τα κίνητρα του 21χρονου. Όμως, κατά τη σύλληψή του, όπως είπε,  φώναζε τη λέξη «σεβασμός, σεβασμός», χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι στη μπλούζα που φορούσε κατά τη σύλληψή του ο 21χρονος γιος στρατιωτικού, υπήρχαν ναζιστικά σύμβολα: Αναγράφεται συγκεκριμένα η φράση «Generation 88 on tour», με τον αριθμό 88 να αποτελεί ένα από τα κατ’ εξοχήν σύμβολα των ναζιστών που παραπέμπει στο “Heil Hitler”, καθώς το «H» είναι το όγδοο γράμμα του λατινικού και των αλφαβήτων των λατινογενών γλωσσών.