8.5.23

Σάλος στις ΗΠΑ με το νέο διαφημιστικό σποτ στρατολόγησης! «Παιδική χαρά» έγινε ο στρατός, καλύτερα να μας προστατεύουν Ρώσοι λένε! (Βίντεο)

 

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Τζάκσον Χινκλ αποκάλεσε τον αμερικανικό στρατό «ένα μάτσο σαθρά παιδιά» αφότου παρακολούθησε ένα βίντεο προώθησης της εθελοντικής στρατολόγησης στον ρωσικό στρατό. Στο Twitter του, ο Αμερικανός έγραψε πως γνωρίζει ποιον θα ήθελε να δει ως προστάτη της χώρας του.

Ο Χινκλ με θλίψη παραδέχτηκε πως ενώ ο αμερικανικός στρατός προσπαθεί να στρατολογήσει νέο κόσμο με την βοήθεια της κοινότητας διεμφυλικών κλπ, οι Ρώσοι διατηρούν σωστά την παραδοσιακή προσέγγιση. Ο δημοσιογράφος υποστηρίχτηκε από αρκετούς χρήστες του διαδικτύου.

Το βίντεο δείχνει τον αμερικανικό στρατός ως «ένα μάτσο σαθρά παιδιά», κατέληξε ο ίδιος. Ο Χινκλ υπαινίχθηκε πως θα ήθελε να δει Ρώσους στρατιώτες ως τους υποστηρικτές της πατρίδας του.

Σάλος με το Νέο Διαφημιστικό του Αμερικανικού Στρατού

Η αντίδραση του Αμερικανού δημοσιογράφου δεν ήταν η μόνη αρνητική σχετικά με αυτό το νέο διαφημιστικό σποτάκι του αμερικανικού στρατού. Αδιαμφισβήτητα, οι αντιδράσεις ήταν άφθονες, με τις περισσότερες να είναι αρνητικές, ειδικά από βετεράνους και στρατιωτικούς ειδικούς.

Μέσα μαζικής ενημέρωσης της Δύσης αναφέρουν πως το νέο διαφημιστικό των Αμερικανών στόχο έχει να προσελκύσει την νεολαία.

Το CNN συγκεκριμένα έγραψε πως ο αμερικανικός στρατός δημιούργησε αυτό το βίντεο επειδή δυσκολεύεται να εκπληρώσει τους στρατολογικούς του στόχους. Αυτό ίσχυε για τον περασμένο χρόνο, δηλαδή το 2022, όπου ο στρατός της χώρας βρέθηκε 15 χιλιάδες νεοσύλλεκτους μακριά από τον ετήσιο στόχο του.

Ο νέος στόχος που έθεσε η υπηρεσία το φετινό έτος είναι 65 χιλιάδες νεοσύλλεκτοι, ωστόσο θεωρείται αρκετά φιλόδοξο νούμερο, μιας και αφορά 5 χιλιάδες περισσότερα άτομα από πέρυσι.

Τι Δείχνουν τα Διαφημιστικά Σποτάκια;

Το πρόσφατο βίντεο που προκάλεσε τις περισσότερες αντιδράσεις φέρει το σύνθημα «Γίνε Όσο Μπορείς να Γίνεις» και δείχνει μία πολύ «μαλακή» και «ευαίσθητη» πλευρά του στρατού των ΗΠΑ.

Παράλληλα, πραγματικό σάλο προκάλεσε πριν δύο χρόνια ένα άλλο παρόμοιο διαφημιστικό σποτ των Αμερικανικών, το οποίο έδειχνε την σύντομη ιστορία μίας κοπέλας, η οποία μεγάλωσε σε μία οικογένεια με δύο μητέρες και τελικώς στρατολογήθηκε εθελοντικά στον αμερικανικό στρατό, δείχνοντας πως επιθυμεί να παλέψει για την διαφορετικότητα της οικογένειάς της και συνολικά όλων των Ηνωμένων Πολιτειών.


Από την άλλη, το νεότερο διαφημιστικό σποτ του ρωσικού στρατού είναι πράγματι πολύ πιο παραδοσιακό, μιας και δείχνει ωμά την πειθαρχία και την δυσκολία του πολέμου. Ωστόσο πολλοί θεωρούν πως αυτή η προσέγγιση είναι η σωστή, διότι αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα του στρατού, όπως δηλαδή απαιτείται να είναι.

Όπως και να έχει, με ενδιαφέρον θα δούμε εάν η αμερικανική υπηρεσία καταφέρει τελικά να επιτύχει τον φετινό στρατολογικό στόχο της χάρις σε αυτό το αμφιλεγόμενο βίντεο. 

https://www.pentapostagma.gr