8.5.23

Του ”ξέφυγε” τούρκου απόστρατου: ”Το εθνικό μας μαχητικό έχει κάποια προβλήματα”

 

Μικροπροβλήματα: Δεν εχει κινητήρα, δεν έχει δοκιμαστεί σε τίποτα, κινείται (παντα επί  εδάφους) ρυμουλκούμενο, η καλύπτρα στερεώνεται με ...σκουπόξυλο, δεν έχει τη δυνατότητα να φέρει κανενός είδους όπλο, κατά τα άλλα  είναι κορυφαίο για...Λούνα -Πάρκ!
Juan

Τούρκος απόστρατος μίλησε για το Εθνικό Αεροσκάφος Μάχης και ανέφερε πως ”πρέπει να λύσουμε αυτό το πρόβλημα επειγόντως”! Παρόλα αυτά ανέφερε πως είναι ανώτερο από ...τα F-35!


Αναλυτικά:

”Ο απόστρατος Ταξίαρχος Δρ. Özgür Tör, στο ερώτημα δημοσιογράφου, «Kaan ή F-35;», απαντώντας στην ερώτηση εξήγησε το βήμα που πρέπει να κάνει η Τουρκία το συντομότερο δυνατό.

Η Τουρκία έγινε μια από τις 5 χώρες που μπορούν να παράγουν αεροσκάφη 5ης γενιάς με το πρώτο εθνικό πολεμικό αεροσκάφος KAAN.

Ποιες είναι λοιπόν οι διαφορές και τα πλεονεκτήματα μεταξύ των πολεμικών αεροσκαφών τύπου F-35 5ης γενιάς και του KAAN, του οποίου η Τουρκία είναι εταίρος στην παραγωγή, αλλά αφαιρέθηκε από το πρόγραμμα ως αποτέλεσμα της κρίσης των S-400;

Ο απόστρατος Ταξίαρχος Δρ. Özgür Tör μίλησε για τις διαφορές μεταξύ KAAN και F35 το Haber Global.

Πρώτα απ ‘όλα, οι έννοιες του αεροσκάφους Kaan και του F-35 δεν είναι ίδιες. Το F-35 συμμετέχει σε εναέρια μάχη, αλλά βασίζεται κυρίως σε στενή αεροπορική υποστήριξη.

Όταν πρόκειται για ραντάρ, το σχήμα και η θερμική θερμότητα που βγαίνει από αυτό είναι σημαντικά. Το F-35 θερμαίνεται μέχρι και 2.000 βαθμούς πίσω του. Αφήνει πίσω του ίχνη ως προς την ορατότητα. Αυτό δημιουργεί πρόβλημα όσον αφορά την ορατότητα. Άρα από την αρχή έχουν ουσιαστικά προβλήματα.

Αλλά είναι ένα σύγχρονο αεροπλάνο. Το F-35 είναι πιο προηγμένο από το F-117, λιγότερο προηγμένο από το F-22. Είναι ένα αεροσκάφος με περιορισμένες δυνατότητες, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν βασιστεί σε αυτό.

Ενημερώνει συνεχώς τα αεροπλάνα του. Επομένως, το F-35 είναι ένα καλό αεροσκάφος από μόνο του, αλλά έχει τα προβλήματά του. Όχι με την έννοια της απαξίωσης του αεροπλάνου, αυτό το αεροπλάνο έχει κάποια προβλήματα.

Όταν κοιτάς τη θερμική κάμερα, η θερμοκρασία των 2 χιλιάδων βαθμών είναι πρόβλημα. Από την άλλη, είναι ένα ακριβό αεροπλάνο.

Όταν ερχόμαστε στο Kaan, θα ήταν λάθος να το συγκρίνουμε με το F-35. Υπάρχουν και άλλα συστήματα στόχευσης που λείπουν από το F-35.

Θα χρησιμοποιηθούν εθνικά ραντάρ της Τουρκίας. Το ραντάρ μας θα είναι μια χαρά. Το F-35 έχει μόνο ραντάρ κεφαλής. Το Kaan έχει κι άλλες εκπλήξεις στα ραντάρ.

Με την κριτική έννοια αυτού του αεροσκάφους, είναι ανώτερο από το F-35 από πολλές απόψεις. Υψηλή χωρητικότητα φορτίου. Το Kaan έχει 2 κινητήρες.

Τι σημαίνουν αυτοί οι δύο κινητήρες; Παρά τη χρήση του κινητήρα F-16, η θερμότητα που παράγει είναι χαμηλότερη από τα F-35 όσον αφορά τη θερμική.

Είναι πιο δύσκολο να εντοπιστεί θερμικά. Πρέπει επειγόντως να λύσουμε το πρόβλημα του κινητήρα. Πρέπει να το παράγουμε αμέσως για να μην έχουμε τα ίδια προβλήματα με το Altay Tank.”

ΠΗΓΗ/ https://www.enoplos.gr