4.4.23

Τον χαβά τους οι Τούρκοι! Soczu: «Ντροπή του Ερντογάν η κατάληψη από την Ελλάδα νησιών στο Αιγαίο»



 Παρά την ενεργοποίηση της λεγόμενης διπλωματίας των σεισμών, οι Τούρκοι συνεχίζουν την επιθετική και αναθεωρητική ρητορική κατά της Ελλάδας, με πρωτοστάτες τα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ που βάλλουν κατά του Ερντογάν με ανθελληνικά πυρά, τροφοδοτώντας το εθνικιστικό αίσθημα των Τούρκων πολιτών

Παρά την ενεργοποίηση της λεγόμενης διπλωματίας των σεισμών, οι Τούρκοι συνεχίζουν την επιθετική και αναθεωρητική ρητορική κατά της Ελλάδας, με πρωτοστάτες τα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ που βάλλουν κατά του Ερντογάν με ανθελληνικά πυρά, τροφοδοτώντας το εθνικιστικό αίσθημα των Τούρκων πολιτών.

Την 21ετή διακυβέρνηση της Τουρκίας από το Kόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚP) και τον Ταγίπ Ερντογάν κατακρίνουν τουρκικά ΜΜΕ, με την εφημερίδα Sozcu να συμπεριλαμβάνει την υποτιθέμενη κατάληψη από την Ελλάδα, νησιών και βραχονησίδων στο Αιγαίο στο δημοσίευμά της.

«Το AKP που προέρχεται στις πιο κρίσιμες εκλογές της 21χρονης διακυβέρνησής του, επιχειρεί να πείσει τους ανθρώπους να ξεχάσουν τα προβλήματά τους. Ωστόσο, η Τουρκία έχει βιώσει τέτοιες ντροπές κατά τη διάρκεια της περιόδου διακυβέρνησης του, που καμία από αυτές δεν θα ξεχαστεί», αναφέρει το δημοσίευμα.

Ειδικά για τα νησιά του Αιγαίου η Sozcu αναφέρει προκλητικά: «Η γειτονική μας Ελλάδα κατέχει 18 νησιά και μία βραχονησίδα στο Αιγαίο. Ενώ υπήρξε σταδιακή εισβολή από το 2004 σε αυτά, η Τουρκία παρακολουθούσε. Το 2015, όταν η αντιπολίτευση επέκρινε την κυβέρνηση για τα νησιά, ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ παραδέχτηκε την κατοχή λέγοντας ότι ’’έχει δημιουργηθεί μια de facto κατάσταση’’».

Η Sozcu είναι η μεγαλύτερη εφημερίδα της αντιπολίτευσης στην Τουρκία, ανήκει στο κεμαλικό στρατόπεδο, και εκφράζει τις απόψεις του κοινού υποψηφίου της αντιπολίτευσης στις προεδρικές εκλογές του Μαΐου, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Ο ίδιος μάλιστα πολλές φορές φορές στο παρελθόν έχει μιλήσει για υποτιθέμενη κατάληψη τουρκικών νησιών από την Ελλάδα, κατηγορώντας τον Ταγίπ Ερντογάν για ενδοτισμό.

Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, συχνά η εφημερίδα κάνει «σημαία», ενίοτε με πηχυαίους τίτλους, την υποτιθέμενη κατάληψη νησιών του Αιγαίου από την χώρα μας, φιλοξενώντας δηλώσεις του πρώην γενικού γραμματέα του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, και απόστρατου αξιωματικού Ουμίτ Γιαλίμ, ο οποίος είναι κορυφαίος εκφραστής του τουρκικού αναθεωρητισμού και «πατέρας» του αφηγήματος για ελληνική … εισβολή σε νησιά, νησίδες και βραχονησίδες.

Στα τουρκικά ΜΜΕ πρωταγωνίστησαν και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η επέκταση του φράχτη στον Έβρο.

Βασικό θέμα σχεδόν σε όλα τα τουρκικά ΜΜΕ είναι η επέκταση του φράχτη στον Έβρο από την Ελλάδα, την οποία υπέγραψε ο πρωθυπουργός την περασμένη Παρασκευή στον Έβρο.

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, τα τουρκικά κανάλια αφιερώνουν σημαντικό χρόνο τονίζοντας ότι «ο Μητσοτάκης θα χτίζει φράχτη κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων».

Το τηλεοπτικό δίκτυο TGRT Haber ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων: «Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Μητσοτάκης συμμετείχε σε τελετή επέκτασης του φράγματος με την Τουρκία κατά 35 χιλιόμετρα. Ο φράχτης ο οποίος θα ολοκληρωθεί εντός ενός έτους θα κοστίσει 100 εκατομμύρια δολάρια. H Ελλάδα στα σύνορα του Έβρου χτίζει φράχτη 35 χιλιομέτρων».

https://www.pentapostagma.gr