4.4.23

Βουλευτής σε εκπομπή της Βουλής: “Μας χρυσώνουν το χάπι με τον Τουρισμό για συμφωνία με Τουρκία με όρο “Νατοϊκά νησιά” (Βίντεο)


 Εκπομπή της Βουλής αποκαλύπτει σενάρια χρεοκοπίας της Ελλάδος και αμφισβήτησης των νησιών μας

Στην εκπομπή της Βουλής “ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ”, με την δημοσιογράφο Αλεξία Κουλούρη, οι Βουλευτές Β. Βιλιάρδος (οικονομολόγος) με την Ελληνική Λύση και Γ. Λογιάδης (οικονομολόγος) με το Μερα25, ανέφεραν (46:00) με αφορμή την τραπεζική κρίση ότι η χώρα μας κινδυνεύει με χρεοκοπία λόγω χρέους.

Ο λόγος στον οποίο συμφώνησαν και οι δύο Βουλευτές από εντελώς διαφορετικούς χώρους ιδεολογικά, αφορούσε το επάγγελμα τους, μιας και οι δύο είναι οικονομολόγοι.

Οι Βουλευτές συμφώνησαν ότι η Ελλάδα λόγω του τεράστιου χρέους της, και λόγω των νέων δημοσιονομικών μέτρων της ΕΕ, με αφορμή και την τραπεζική κρίση, δεν θα μπορεί να εξυπηρετηθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα, απαιτώντας εκ νέου σκληρές αποφάσεις.

"Η τραπεζική κρίση των ΗΠΑ, (η οποία δεν έχει παρέλθει σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάιντεν) έχει προκαλέσει κατά τους ίδιους, ζημιά 1,3 τρισ. Δολάρια στις ΗΠΑ, όταν τα αποθεματικά της Ουάσιγκτον έιναι 3 τρις δολάρια.

Η Αμερική όμως, έχει δυνατότητα παρέμβασης στις τράπεζες της, και μπορεί να διασώζει όποιες έχουν πρόβλημα, στο μέτρο του δυνατού, κάτι που δεν ισχύει από την άλλη πλευρά για την ΕΕ, η οποία υπολείπεται σε δημοσιονομική, οικονομική και πολιτική ένωση.

Η Ελλάδα μετά το 2023 οφείλει να εξυπηρετεί ένα τεράστιο χρέος 400 δισ., το οποίο δεν είναι δυνατόν να γίνει, και για αυτό προς το παρόν “χρυσώνεται” το χάπι με τον τουρισμό και τις επενδύσεις, αλλά λίαν συντόμως θα έχουμε ένα τεράστιο πρόβλημα εξυπηρέτησης αυτού χρέους, ευρισκόμενοι ξανά μπροστά σε ακόμα πιο τρομερά δύσκολες αποφάσεις.

Επίσης ο τουρισμός φέτος, είναι μια προσπάθεια καθησυχασμού για συμφωνία με την Τουρκία στο Αιγαίο, με τον όρο “Νατοϊκά νησιά”, (εννοώντας πιθανόν απόσυρση κάποιων όπλων από αυτά)”.

Αυτά ανέφεραν πάνω κάτω και οι δύο εκπρόσωποι των δύο αυτών κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου, για ένα πραγματικά σοβαρό θέμα, όπως αυτό του υπέρογκου ελληνικού χρέους και του ζητήματος μιας επικείμενης συμφωνίας με την Τουρκία.

Για τον εξοπλισμό των νησιών, η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό, ότι για κανέναν λόγο δεν θα αποσυρθούν δυνάμεις και όπλα από αυτά, για εθνικούς λόγους, παρά το ότι οι Τούρκοι επικαλούνται την συνθήκη της Λωζάννης, την οποία έχουν παραβιάσει πολλές φορές.

Το κύριο θέμα όμως αφορά το τεράστιο χρέος που μας “οριοθέτησαν” οι θεσμοί και οι δανειστές το 2015, βάζοντας ενέχυρο ολόκληρη την ελληνική περιουσία, με μια κατάπτυστη συμφωνία που στοίχισε επιπλέον 100 δισ. για την χώρα μας.

Η παγκόσμια τραπεζική καταιγίδα είναι κοντά, αφού σύμφωνα με ειδικούς, οι Ασιάτες (Κινέζοι και άλλοι) απέσυραν τις καταθέσεις τους από τράπεζες των ΗΠΑ-ΕΕ, λόγω των κυρώσεων στην Ρωσία, δημιουργώντας ένα ντόμινο οικονομικών εξελίξεων, του οποίου την έκταση δεν έχουμε διαπιστώσει ακόμη.

https://www.pentapostagma.gr