29.4.23

Μια άκρως επικίνδυνη εξέλιξη στα Βαρώσια: Ξενοδοχεία φέρεται να πωλήθηκαν σε τουρκοκύπριο επιχειρηματία και ετοιμάζονται να λειτουργήσουν Νέα δεδομένα επί του εδάφους έρχεται να δημιουργήσει η κίνηση Ελληνοκυπρίων ιδιοκτητών ξενοδοχειακών μονάδων στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων να πωλήσουν τα ακίνητά τους σε Τουρκοκύπριο επιχειρηματία ο οποίος δήλωσε ότι θα προχωρήσει στην επαναλειτουργία τους.

Οπως σημειώνει ο Φιλελεύθερος (ρεπορτάζ: Ανδρέας Πιμπίσης) το θέμα αποκάλυψε η τουρκοκυπριακή εφημερίδα Γενί Μπακίς σημαίνοντας ταυτόχρονα συναγερμό στις αρχές καθώς δημοσιοποιήθηκαν και έγγραφα με σφραγίδες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Κάτω από τον τίτλο «ανοίγουν τρία ξενοδοχεία στο κλειστό Βαρώσι» η τουρκοκυπριακή εφημερίδα γράφει (πηγή ΓΤΠ) ότι Τουρκοκύπριος επιχειρηματίας δήλωσε ότι αγόρασε από τους Ε/κ ιδιοκτήτες τους, τρία ξενοδοχεία και δύο ορόφους πολυκατοικιών στην περίκλειστη Αμμόχωστο και σε περίπτωση, που δεν προκύψει οποιοδήποτε εμπόδιο εντός δύο μηνών, θα τ’ ανοίξει και θα δέχεται κρατήσεις για το 2025.

Στο δημοσίευμα προστίθεται ότι ο Τουρκοκύπριος επιχειρηματίας αγόρασε τους δύο ορόφους σε πολυκατοικία για να διαμένουν άτομα, που θα εργάζονται στο ξενοδοχείο. Υ

ποστηρίζεται ότι ο επιχειρηματίας, το όνομα του οποίου δεν αναφέρεται καθόλου, έχει πάρει έγκριση από το Υπουργείο Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας για το συμβόλαιο αγοράς των ξενοδοχείων και των ορόφων που αγόρασε και είπε (σσ: δεν γράφει πού το είπε) ότι «του εμπνέει εμπιστοσύνη η στάση της Τουρκίας στο θέμα του Βαρωσιού» και οι δηλώσεις στις οποίες προβαίνει συνεχώς για το θέμα ο «πρέσβης» της Τουρκίας στα κατεχόμενα Μετίν Φεϊζίογλου».

«Πιλοτικές» επιστροφές στο Βαρώσι το επόμενο βήμα

Ο Τουρκοκύπριος επιχειρηματίας είπε επίσης ότι έστρεψε τις επενδύσεις του στο Βαρώσι λόγω του ότι το «ελληνοκυπριακό» υπουργείο Εσωτερικών, όπως γράφει το δημοσίευμα, ενέκρινε τις πωλήσεις και επικύρωσε τις συμφωνίες. Πρόσθεσε ότι θα κάνει πλέον στο Βαρώσι όλες του τις επενδύσεις και θα επαναφέρει στο Βαρώσι τις παλιές της μέρες. Ο επιχειρηματίας – επενδυτής, ο οποίος είπε ότι παρακολουθεί από κοντά το θέμα του Βαρωσιού εδώ και 4 χρόνια, ανέφερε ότι αγόρασε τα ξενοδοχεία πραγματοποιώντας συνάντηση με τους ιδιοκτήτες τους και πήραν έγκριση γι’ αυτό από το Υπουργείο Εσωτερικών και το «υπουργείο εσωτερικών» του ψευδοκράτους.

Περισσότερα στον Φιλελεύθερο

https://hellasjournal.com