17.4.23

Ακούστε αυτη τη φοβερή φωνή της Γαρυφαλιάς, μία έκκληση απο καρδιάς σε αυτούς τους ανόητους που παίζουν με τα βεγγαλικά



 Κάθε Πάσχα ξυπνά στην ίδια και την οικογένειά της, τον ίδιο εφιάλτη. Ο 7χρονος Χρήστος πέθανε στη Χαλκίδα όταν χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα. Από τότε πέρασαν 12 χρόνια, αλλά τα ατυχήματα συνεχίζονται…

Η Γαρυφαλιά Σούτζιου, η αδερφή του 7χρονου Χρήστου, που σκοτώθηκε στη Χαλκίδα το Πάσχα του 2011 αποφασίζει να λύσει τη σιωπή της και να στείλει μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση.

Αφορμή τα σοβαρά ατυχήματα που σημειώθηκαν και τη φετινή Ανάσταση με παιδιά να ακρωτηριάζονται σε Σύμη και Αγκίστρι και νεαρούς να τραυματίζονται από κροτίδες στο Λεωνίδιο της Αρκαδίας.

Η ίδια έχει πονέσει, έχει κλάψει και έχει θρηνήσει. Γνωρίζει την επικινδυνότητα των κατά τα άλλα εθίμων της Ανάστασης και προειδοποιεί. Ο αδερφός της, χτυπήθηκε από φωτοβολίδα στο μάτι και άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο 5 μέρες αργότερα. Σε μια τραγωδία που συντάραξε τότε τη Χαλκίδα και ολόκληρη τη χώρα.

Το δυστύχημα όπως λέει η νεαρή κοπέλα σηματοδότησε το τέλος των παιδικών της χρόνων. Ο 7χρονος Χρήστος είχε πάει με την αδερφή και τους γονείς του, σε εκκλησία στη Δροσιά στη Χαλκίδα όταν ξαφνικά σωριάστηκε αιμόφυρτος στο έδαφος.

Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο αλλά οι γιατροί δεν κατάφεραν να αποτρέψουν το μοιραίο. Το χτύπημα από τη ναυτική φωτοβολίδα του στοίχισε τη ζωή.

Σε βίντεο που ανέβασε στο TikTok η αδερφή του αδικοχαμένου 7χρονου, Γαρυφαλλιά, κάλεσε όλους εκείνους που αισθάνονται το Πάσχα μόνο αν δουν στον ουρανό φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα να μην πάνε στην εκκλησία.

  • Τι λέει η αδελφή του 7χρονου

«Το κάνω γιατί αν ένας άνθρωπος σκεφτεί με λογική ή σταματήσει αν το χέρι του κάνει πίσω θα είμαι περήφανη. Δεν το κάνω για μένα, γιατί το δικό μου κορμί το πόνεσα» λέει η νεαρή Γαρυφαλλιά.

Σήμερα λοιπόν δεν είναι η μέρα που θα ανεβάσω τα βίντεο μας γιατί αν κάτι δεν το κάνω αυθόρμητα προτιμώ να μην το κάνω καθόλου , Αύριο (το έγραψε Μεγάλη Πέμπτη) είναι μεγάλη Παρασκευή και για το δικό μου σπίτι είναι δύσκολες μέρες. Αν μπορείς κάπου να δείξεις αυτό το βίντεο θα με κάνει πραγματικά χαρούμενη. Καλή Ανάσταση σου εύχομαι !!

Όπως λέει «το 2011 έπαψα να έχω παιδική ηλικία και αυτό χάρη σε κάποιον που πήγε να κάνει Ανάσταση χωρις να σκεφτεί τους γύρω του. Απλά για να περάσει καλά αποφάσισε να απλώσει το χερί και να πετάξει μια φωτοβολίδα που θα βρεθεί πάνω στον αδερφό μου, θα τον οδηγήσει στο νοσοκομείο και μετά απο 5 ημέρες να φύγει απο τη ζωή μας και να αφήσει πίσω αδέρφια και γονείς».

«Αυτό που θέλω να περάσω είναι ότι αν πιστευεις ότι θα νιώσεις Ανάσταση αν σηκώσεις το κεφάλι και δεις πολλά φωτα και «μπαμ μπουμ», μην πάς στην Εκκλησία, κάτσε στο σπίτι σου αν νιώθεις ότι μόνο έτσι θα καταλάβεις» προσθέτει η ίδια καταλήγοντας: «Αν έχεις μια ανηψιά, έναν ανηψιό, ένα παιδί να κανονίζει με την παρέα του κάτι τέτοιο δείξτου αυτό το βίντεο. Μίλησε του ή τουλάχιστον προστάτευσέ τον γιατί είναι κρίμα μια άλλη οικογένεια να περάσει ό,τι και η δική μου. Εύχομαι να βάλουμε μυαλό όσοι χρειάζεται»..

Δέστε το βίντεο, ακούστε την έκκληση της Γαρυφαλιάς:

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ: Το περιστατικό με την οκτάχρονη η οποία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο καθώς τραυματίστηκε από αδέσποτη σφαίρα την ημέρα της Ανάστασης, «ξυπνά» μνήμες από την τραγωδία στη Δροσιά Χαλκίδας το 2011 όταν ο επτάχρονος Χρήστος έπεσε αναίσθητος μπροστά στα μάτια του ιερέα πατέρα του, από μια ναυτική φωτοβολίδα που καρφώθηκε στο μάτι του.

Ο πατήρ Διονύσιος μιλά στη κάμερα του OPEN TV για εκείνες τις στιγμές και συγκλονίζει με το μεγαλείο της ψυχής, όπως θυμάται ο ίδιος και εξιστορεί «το 2011 το Πάσχα, εδώ μπροστά στον ναό, την ώρα που λέγαμε το Χριστός Ανέστη, αρχίσανε οι φωτοβολίδες και τα βεγγαλικά και μια από αυτές έφυγε και ήρθε στο παιδί μου».

Ο επτάχρονος Χρήστος βρισκόταν ακριβώς μπροστά από τον ιερέα πατέρα του ντυμένος παπαδάκι όταν η ναυτική φωτοβολίδα εκτοξεύτηκε και τον πέτυχε στο μάτι με αποτέλεσμα μετά από τέσσερις ημέρες να χάσει τη ζωή του.

«Το μόνο που θυμάμαι είναι όταν του είπα σ’ αγαπάω ένα δάκρυ να βγαίνει από το μάτι του… τίποτα άλλο», αναφέρει ο ιερέας τονίζοντας πως η βαθιά πίστη του τον έσωσε από το να μην τρελαθεί. Ο ίδιος στο τέλος συγκλονίζει λέγοντας «πάλι καλά που ήτανε το παιδί μου».

ΠΗΓΗ: Έθνος – Open TV και Νεwsit