1.3.23

Σύγκρουση τρένων-Δήμαρχος Τεμπών: Στα πρώτα βαγόνια είχε θερμοκρασίες μέχρι και 1.500°C- Η ανακοίνωση της Hellenic Train

Ο δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης, ανέφερε σχετικά με την τραγωδία: «Ευτυχώς που δεν έγινε δύο χιλιόμετρα μετά μέσα στις σύρραγες, εκεί θα είχαμε παρά πολύ πιο τραγικά γεγονότα. Ειδοποιήθηκα από την Πολιτική προστασία στην Αθήνα. Μου έκανε εντύπωση η ψυχραιμία των νέων παιδιών που βγαίνανε από μέσα και βοηθούσαν τους άλλους να βγουν από το τρένο».

«Από τρία πρώτα βαγόνια δεν έχει μείνει τίποτα. Η μηχανή του τρένου βρέθηκε κάτω από τα βαγόνια. Οι θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν σε αυτά τα βαγόνια ήταν από 1200 μέχρι 1500 βαθμούς Κελσίου. Έλιωσαν τα σίδερα» περιέγραψε.

Τα τρία πρώτα βαγόνια πολτοποιήθηκαν

Ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος, πραγματογνώμονας, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την τραγωδία και έκανε μερικές επισημάνσεις.

Η επιβατική αμαξοστοιχία, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη και αναχώρησε στις 19:22, εκτροχιάστηκε έξω από τη σήραγγα των Τεμπών στο ύψος του χωριού Ευαγγελισμός, μετά τη σφοδρή σύγκρουση με εμπορική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λάρισα.

Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 23:20 και βαγόνια τυλίχθηκαν στις φλόγες.

Ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος, πραγματογνώμονας, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την τραγωδία και έκανε μερικές επισημάνσεις.

«Μιλάμε για ένα πολύ σοβαρό περιστατικό. Πρόκειται για μία μετωπική σύγκρουση των δύο συρμών. Είναι πολύ σίγουρο ότι η κατάσταση, τουλάχιστον από το κομμάτι των τρένων και την  τεχνική τους κατάσταση ήταν καινούργια.

«Προφανώς φαίνεται ότι έχουμε ανθρώπινο λάθος, γιατί βρέθηκαν και τα δύο τρένα πάνω στην ίδια γραμμή. Ελέγχουν από τις Υπηρεσίες αυτό το πράγμα τώρα».

Στη συνέχεια ο πραγματογνώμονας τόνισε την σημασία του διαχωρισμού των γραμμών μεταξύ επιβατικής αμαξοστοιχίας και εμπορικής.

 https://www.pentapostagma.gr