5.2.23

Η κατοχή θα είναι εκεί και μετά τις εκλογές στην Κύπρο: Απαιτείται αντίσταση στον Αττίλα… Και πρέπει να ηττηθούν οι δυνάμεις της διαφθοράς, που κατέστρεψαν το νησί (video)

Οπαδοί του Ανδρέα Μαυρογιάννη στο γήπεδο “Τάσσος Παπαδόπουλος”, στη διάρκεια συναυλίας για τον ανεξάρτητο υποψήφιο. Φωτογραφία via Ανδρέας Μαυρογιάννης, Andreas Mavroyiannis, Facebook


 Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Hellas Journal, Ουάσιγκτον

Η Κύπρος ψηφίζει σήμερα και το εκλογικό αποτέλεσμα φυσικά είναι σεβαστό. Άλλοι θα πικραθούν, άλλοι θα πανηγυρίσουν, αλλά ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σήμερα αποφασίζουν οι πολίτες και όχι οι δημοσκόποι.

Επίσς, πρέπει να θυμόμαστε ότι μετά τις εκλογές (της 12ης Φεβρουαρίου, όταν θα διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος), το νησί μας θα συνεχίσει να είναι υπό την τουρκική απειλή. Στόχος παραμένει η κατάληψη όλης της Κύπρου μας.

Οι εκλογές είναι εκλογές, αλλά και η παράνομη κατοχή δεν θα τερματιστεί με το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι για την κατοχή ευθύνονται οι άφρονες δικτάτορες των Αθηνών και οι συνεργάτες τους στην Κύπρο, μερικοί εκ των οποίων ζουν και …βασιλεύουν και αναμειγνύονται χωρίς ντροπή στην πολιτική και κομματική ζωή του νησιού.

Δεν θα σας πούμε εμείς ποιον θα ψηφίσετε, όχι επειδή το απαγορεύουν οι κανόνες που θέσπισαν οι πολιτικοί παράγοντες του τόπου, αλλά επειδή σεβόμαστε και τιμούμε τις αποφάσεις του κάθε πολίτη.

  • Η Δημοκρατία είναι πάνω απ’ όλα, και ευτυχώς ζούμε σε χώρες που την σέβονται. Φανταστείτε να ζούσαμε στην αυταρχική Ρωσία του Πούτιν ή στην πιο αυταρχική Τουρκία του Ερντογάν, όπου τιμωρείται να έχει ο πολίτης γνώμη! Πόσο μάλλον να την εκφράζει.

Στη διάρκεια τούτης της προεκλογικής εκστρατείας στο νησί, διαβάσαμε αρκετά fake news και «ειδήσεις» που τις χαρακτήριζε η υπερβολή. Και, ακόμα, πολίτες διαμαρτυρήθηκαν ότι ένα ειδικά κόμμα, ο Δημοκρατικός Συναγερμός των κ. Νίκου Αναστασιάδη και Αβέρωφ Νεοφύτου, προσπάθησε με τηλεφωνήματα και άλλες παρεμβάσεις να επηρεάσει την ετυμηγορία τους.

Αυτές οι προσπάθειες είναι απαράδεκτες και θυμίζουν πολύ κακές εποχές. Ας ελπίσουμε ότι η νέα γενικά πολιτικών, όταν θα έρθει μετά τις προεδρικές εκλογές, θα «θάψει» και τις μεθόδους αυτές. Διότι, η Κύπρος είναι μεν χώρα-μέλος της Ευρώπης, αλλά οι πολιτικοί της -και αναφέρομαι στους άνδρες- έχουν μυαλά μεσανατολίτικα.

Τι ελπίζουμε ότι θα προκύψει από αυτές τις εκλογές; Πρώτα απ’ όλα ότι θα νικηθούν οι διεφθαρμένες πολιτικές δυνάμεις του τόπου. Η διαφθορά ελέγχει τα πάντα -εκτός της Δικαιοσύνης. Και είμαστε τυχεροί ότι τα μέλη του δικαστικού σώματος, αντιστέκονται. Και συνεχίζουν να υπηρετούν τα συμφέροντα των πολιτών.

Μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι υπάρχουν και σάπια μήλα. Αλλά, οι εμπειρίες που έχουμε είναι εξαιρετικές.

Στην Κύπρο είναι διεφθαρμένο το πολιτικό και οικονομικό σύστημα που τρέφει το ένα το άλλο. Απ’ εκεί και πέρα τα υπόλοιπα ακολουθούν για να φτάσουμε στο σημείο να χάνονται δισεκατομμύρια στους διεφθαρμένους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες.

Ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, όποιος και αν είναι, πρέπει πρωτίστως να ασχοληθεί με τα δύο σοβαρά θέματα του νησιού: Με το Κυπριακό φυσικά, και την καταπολέμηση της διαφθοράς. Εάν επιτύχει να λύσει αυτά τα θέματα θα μείνει για πάντα στην Ιστορία της Κύπρου.

  • Το Κυπριακό δεν λύνεται με προτάσεις, όπως αυτές που υπέβαλε ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης στο Κραν Μοντανά. Ούτε με λύσεις που παραπέμπουν σε διχοτόμηση, όπως η φιλοτουρκική διευθέτηση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (ΔΔΠ).
  • Και μας θλίβει το γεγονός ότι όλοι σχεδόν οι υποψήφιοι -εκτός του Γιώργου Κολοκασίδη- υποστηρίζουν τη ΔΔΟ. Είναι κακή λύση, είναι διχοτομική, χωρίζει την Κύπρο σε δύο «λαούς», και δημιουργεί «σύνορα».

Εύχομαι ότι ο νέος Πρόεδρος -όποιος και αν είναι- θα αλλάξει θέση και τακτική. Εάν το νέο που φέρνουν είναι η φιλοτουρκική Διζωνική, έχουμε πραγματικό πρόβλημα. Η ΔΔΟ δημιουργήθηκε για τους Τούρκους, για να αλώσουν οι Δυτικοί μέσω αυτών, την Κύπρο. Ήταν τότε που νόμιζαν οι βλάκες ότι ο Μακάριος ήταν υποστηρικτής της τότε Σοβιετικής Ένωσης. Ο Μακάριος φυσικά ήταν ένας αντικομμουνιστής κληρικός, που απλά χρησιμοποιούσε το ΑΚΕΛ, προσφέροντας στους ηγέτες του ένα ξεροκόμματο.

Ο νέος Πρόεδρος πρέπει να δημιουργήσει Task Force εναντίον της διαφθοράς, εάν το επιτρέπει το Σύνταγμα, που θα βρίσκεται στο Προεδρικό Μέγαρο. Πρέπει να βρει τους απόλυτους αδιάφθορους -και υπάρχουν πολλοί. Και βεβαίως να τους αφήσει να κάνουν τη δουλειά τους, όπως αυτοί γνωρίζουν καλύτερα. Και να τους δώσει οδηγίες να ερευνήσουν τους πάντες. Και τον ίδιο τον (νέο) Πρόεδρο, και τους προηγούμενους φυσικά.

Οι κατηγορίες είναι πολλές και πρέπει να ελεγχθούν. Ακόμα και οι πιο παράλογες. Ένας εκ των έμμισθων πρώην στενών συνεργατών του κ. Αναστασιάδη, μόλις έχασε τον παχυλό μισθό του -κατά τον σημερινό Πρόεδρο- άρχισε να κελαηδά. Μπορεί να λέει ασυναρτησίες επειδή νομίζει ότι τον «πρόδωσε» ο κ. Αναστασιάδης, αλλά μπορεί να άρπαξε φεύγοντας από το Προεδρικό έγγραφα. Να ερευνηθεί. Ποιος ξέρει…

Το μόνο που μπορώ να πω στους πολίτες που με τιμούν διαβάζοντας κάθε Κυριακή αυτήν την ιστοσελίδα είναι να πάνε στις κάλπες όλοι και να ψηφίσουν χωρίς φόβο και πάθος. Να ψηφίσουν ότι τους πει η καρδιά τους. Οι εκλογές αυτές δεν γίνονται για να σωθούν διεφθαρμένες πολιτικές καταστάσεις. Γίνονται για να ηττηθεί η διαφθορά, η οποία ελέγχει το πολιτικό σύστημα.

Ψηφίστε όποιον θέλετε. Αλλά καταψηφίστε τη διαφθορά. Και προσοχή στα Fake News. Μέχρι τη τελευταία στιγμή μπορεί να προσπαθήσουν οι …αόρατοι του διεφθαρμένου συστήματος να επηρεάσουν την κρίση σας. Μην το επιτρέψετε… Οι σημερινές εκλογές μπορούν να εξαφανίσουν τους διεφθαρμένους, που εισήλθαν φτωχοί στην πολιτική και φεύγουν πλούσιοι…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Ι: Πριν πολλά χρόνια, τη δεκαετία του ’90, είχε επιχειρηθεί μία αθλιότητα εναντίον του μακαρίτη προέδρου Γλαύκου Κληρίδη, τον οποίο οι αντίπαλοι του χαρακτήρισαν άνθρωπο των ναζί. Αν είναι δυνατόν. Τον γέρο τον Κληρίδη; Άνθρωπο των ναζί; Τεράστιο ψέμα, που χαρακτηρίζει τους πολιτικούς που το σκαρφίστηκαν. Τώρα δεν επιχειρείται σύνδεση των υποψηφίων με τους ναζί διότι δεν είχαν γεννηθεί. Τους συνδέουν με τους Ρώσους. Μερικούς άδικα, μερικούς δίκαια. Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ΔΕΝ απάντησε ακόμα αν το κόμμα έλαβε ενίσχυση από Ρώσους ολιγάρχες… Πάντως, από τον Ανδρέα Βγενόπουλο, τα πήρε και ο ΔΗΣΥ, τα πήρε και το «κόμμα του λαού», το ΑΚΕΛ…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΙΙΙ: Ο κ. Νίκος Αναστασιάδης, εκτέθηκε ανεπανόρθωτα καθώς υποβίβασε το αξίωμα του Πρόεδρου της Δημοκρατίας σε αυτό του κομματάρχη. Δεν σημαίνει τίποτα ότι βρέθηκε υπό εκβιασμό. Οι πολίτες δεν θα ξεχάσουν…

  • Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και συγγραφέας.