21.2.23

Τιμής ένεκεν: Ελληνική ιθαγένεια στον Νεοελληνιστή καθηγητή του LSE Κέβιν Φέδερστοουν (Ακολουθεί σχόλιο συνεργάτη μας)

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Α) και ο Καθηγητής Kevin Featherstone (Δ) συνομιλούν κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής για την τιμητική απονομή της ελληνικής ιθαγένειας στον Καθηγητή Kevin Featherstone, στο Μέγαρο Μαξίμου, την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023. Ο Kevin Featherstone έδωσε τον όρκο του Έλληνα πολίτη παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώπιον του Γενικού Γραμματέα Ιθαγένειας Αθανάσιου Μπαλέρμπα. Η ακαδημαϊκή έρευνα του Kevin Featherstone εστιάζει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη σύγχρονη Ελλάδα, στους τομείς της συγκριτικής πολιτικής, των δημόσιων πολιτικών και της πολιτικής οικονομίας. Υπήρξε το πρώτο μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας στην Ελλάδα, από το 2010 έως το 2013, που δεν ήταν Έλληνας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ


Η ελληνική ιθαγένεια απονεμήθηκε τιμητικά στον καθηγητή Κέβιν Φέδερστοουν (Kevin Featherstone), σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο καθηγητής έδωσε τον όρκο του Έλληνα πολίτη παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώπιον του γενικού γραμματέα Ιθαγένειας, Αθανάσιου Μπαλέρμπα.

Ο κ. Φέδερστοουν είναι καθηγητής Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών, κάτοχος της έδρας «Ελευθέριος Βενιζέλος», και καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο London School of Economics.

Επίσης, είναι διευθυντής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου (Hellenic Observatory), το οποίο είναι διεθνώς αναγνωρισμένο ως ένα από τα κορυφαία ερευνητικά κέντρα για τη σύγχρονη Ελλάδα και την Κύπρο. Το Ελληνικό Παρατηρητήριο είναι τμήμα του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου του LSE.

Η ακαδημαϊκή έρευνα του Κέβιν Φέδερστοουν εστιάζει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη σύγχρονη Ελλάδα, στους τομείς της Συγκριτικής Πολιτικής, των Δημόσιων Πολιτικών και της Πολιτικής Οικονομίας.

  • Σημειώνεται ότι υπήρξε το πρώτο μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας στην Ελλάδα, από το 2010 έως το 2013, οπότε δεν ήταν Έλληνας.

Το 2013 τιμήθηκε με το παράσημο «Ταξιάρχης του Τάγματος του Φοίνικα» από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και το 2021 με το παράσημο του «Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα» της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ/ 

 

https://hellasjournal.com

Πολύ καλά και δικαίως απονεμήθηκε η Ελληνική Ιθαγένεια στον κ. Καθηγητή, όμως δεν θα πρέπει να  ξεχνάμε και εκείνους που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για να μπορούμε  εμείς τώρα να απονέμουμε Ιθαγένειες κλπ.

Αναφέρομαι στην  απόγονο του Μάρκου ΜΠΟΤΣΑΡΗ

Διαβάστε το παρακάτω κείμενο για να ενημερωθείτε:




Η Ελίζαμπέτα Μπότσαρη, η οποία, όπως μαρτυρά και το επίθετο της είναι απόγονος του Μάρκου Μπότσαρη, ζει στη Βραζιλία και προσπαθεί εδώ και οχτώ χρόνια να λάβει την ελληνική ιθαγένεια.

Η Ελιζαμπέτα Μπότσαρη γεννήθηκε στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας από Έλληνα πατέρα και Βραζιλιάνα μητέρα. Εδώ και οχτώ χρόνια προσπαθεί να πάρει την ελληνική ιθαγένεια έχοντας στείλει πολλές φορές στο προξενείο όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Μέχρι στιγμής οι προσπάθειες της είναι μάταιες.

Η διαδικασία αυτή, που η ίδια κυνηγάει από τα 20 της χρόνια, εκτός από χρονοβόρα είναι και κοστοβόρα, καθώς τα χαρτιά, οι επικυρώσεις και οι αποστολές τους, πολύ συχνά κοστίζουν.

Η πρώτη απόρριψη ήρθε το 2018, ενώ το 2019 ξαναέκανε αίτηση. Ταυτόχρονα ήρθε και δια ζώσης στην Αθήνα για να επικοινωνήσει με τους υπεύθυνους για το ζήτημα, κάτι που δεν κατάφερε, καθώς έλειπαν... διακοπές!!!

Η αγάπη της για τον τόπο των προγόνων της είναι φανερή, κα θώς από το Σάο Πάολο προσπαθεί να διαδώσει τις ελληνικές παραδόσεις, μυώντας τους Βραζιλιάνους στις ελληνικές γεύσεις.

Τον τελευταίο χρόνο έχει στήσει μια μικρή επιχείρηση, ονόματι BOT (από τα πρώτα τρία γράμματα του επωνύμου της), που παρασκευάζει και διανέμει ελληνικά παραδοσιακά γλυκά, όπως μελομακάρονα, κουραμπιέδες και μπακλαβά.

Οι ελληνικές γεύσεις φαίνεται να έχουν ενθουσιάσει τους Βραζιλιάνους.

ΥΓ:   Αν ήταν ...Πακιστανή πιθανόν να είχε ήδη πάρει την Ιθαγένεια! Ντροπή μας και ΑΙΣΧΟΣ:

ΑΛΕΞ 

(πηγη https://www.pontosnews.gr)