14.2.23

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις κλοπής με τη μέθοδο της απασχόλησης που έλαβαν χώρα σε βάρος ηλικιωμένων


Συνελήφθησαν (4) άτομα


Η άμεση κινητοποίηση δικυκλιστών αστυνομικών ομάδας ΔΙ.ΑΣ. οδήγησε στις συλλήψεις τεσσάρων (4) ατόμων που ενέχονται σε περίπτωση κλοπής κοσμημάτων από οικία ηλικιωμένων με τη μέθοδο της απασχόλησης.


Πρόκειται για "ημεδαπούς" ηλικίας 40, 44, 33 και 38 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Παύλου Μελά.


Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες χθες (13-02-2023) στην περιοχή της Σταυρούπολης, δύο (2) εκ των συλληφθέντων εισήλθαν σε διαμέρισμα ηλικιωμένων, αφού προηγουμένως εμφανίστηκε συνεργός τους προφασιζόμενος ότι είναι υπάλληλος εταιρείας παροχής ρεύματος, ζητώντας τους παράλληλα χρηματική αμοιβή.


Αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας που προσέτρεξαν στο σημείο συνέλαβαν δύο (2) εκ των ανωτέρω, οι οποίοι προσπάθησαν να διαφύγουν από φωταγωγό πολυκατοικίας, ενώ συνελήφθησαν και έτεροι δύο (2) συνεργοί που εντοπίστηκαν εντός αυτοκινήτου έναντι της πολυκατοικίας.


Επιπλέον, από την περαιτέρω έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Παύλου Μελά προέκυψε ότι οι παραπάνω, προ δεκαημέρου περίπου, εισήλθαν σε μία ακόμη οικία ηλικιωμένου και αφαίρεσαν διάφορα κοσμήματα και έγγραφα.


Σημειώνεται ότι σε βάρος ενός εκ των συλληφθέντων (38χρονος) εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης Ανακριτή Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.


Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

(Όπου θα ορισθεί τακτική δικάσιμος, θα αφεθούν ελεύθεροι (!!!) και...μη τους είδατε!)