23.2.23

Πόρισμα της Αρχής για ξέπλυμα “καίει” γνωστό τηλεπαρουσιαστή: Δεσμεύτηκαν περιουσιακά στοιχεία -Χρωστούσε στο δημόσιο 22 εκατομμύρια



 Στη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας, τραπεζικών λογαριασμών και άλλων, γνωστού τηλεοπτικού παραγωγού προχώρησε η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κίνηση αυτή προέβη ο πρόεδρος της Αρχής Χαρ. Βουρλιώτης, ενώ παράλληλα έστειλε το φάκελο στην Οικονομική Εισαγγελία.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πόρισμα του κ. Βουρλιώτη γίνεται λόγος για εγκληματική οργάνωση με τη μορφή μαφίας που έκανε συστηματικά ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό. Μέχρι στιγμής, εκτός από το τηλεοπτικό παραγωγό, εμπλέκονται 7 άτομα και περίπου 13 εταιρείες, όπως και οι εκπρόσωποι των εταιρειών αυτών.

Με απόφαση του κ. Βουρλιώτη δεσμεύτηκε όλη η κινητή και ακίνητη περιουσία (τραπεζικοί λογαριασμοί, ακίνητα, κ.λπ.) του τηλεοπτικού παραγωγού και τηλεπαρουσιαστή, όπως δεσμεύτηκαν και όλα τα περιουσιακά στοιχεία των 7 φυσικών προσώπων και των εμπλεκομένων εταιρειών (συνολικά οι δεσμεύσεις ανέρχονται στις 20).

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, προέκυψαν οφειλές του πασίγνωστου παραγωγού προς το δημόσιο που αγγίζουν τα 22 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη και λίγες ημέρες πριν την γνωμοδότηση της Αρχής, δόθηκε στον παραγωγό από το Δημόσιο οικονομική ενίσχυση 10 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, διαβιβάζεται στην Οικονομική Εισαγγελία από την Αρχή, πολυσέλιδο πόρισμα στο οποίο καταγράφονται τα αποτελέσματα της εξονυχιστικής έρευνας αλλά και η ενδεχόμενη διάπραξη παράνομων πράξεων που οδήγησε στο «μπλόκο» της περιουσίας του παραγωγού καθώς φέρεται να εμφανίζεται ως κεντρικό πρόσωπο. Η αρμόδια Αρχή φέρεται να διαπίστωσε ενδεχόμενη διάπραξη για βαρύτατα αδικήματα , μεταξύ των οποίων, απάτη σε βάρος του δημοσίου, φοροδιαφυγή, ξέπλυμα και εγκληματική οργάνωση.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Βουρλιώτης ζητεί τόσο σε βάρος του τηλεοπτικού παραγωγού όσο και των άλλων εμπλεκομένων να ασκηθεί ποινική δίωξη, για απάτη σε βάρος του Δημοσίου, φοροδιαφυγή, φορολογική απάτη, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ η έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Εκτός από τον παραγωγό – παρουσιαστή φέρονται να ελέγχονται και άλλα πρόσωπα τα οποία εμφανίζονται ως συνεργάτες του αλλά και εκπρόσωποι «εταιρειών – φαντάσματα» που φέρεται να είχε συστήσει στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Με πληροφορίες από ertnews.gr
Ελλάδα Αθήνα / https://hellasjournal.com/