2.1.23

Ποιος μπορεί να απαντήσει; Πως ο Ερντογάν, που κυριαρχείται από άκρατο ισλαμικό φανατισμό, θα δεχθεί μία ήττα, που θα τον οδηγήσει στην εξορία; (video)

 

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Η Κύπρος και η Ελλάδα, δύο δημοκρατικές χώρες όπου οι πολίτες αποφασίζουν ελεύθερα για τους ηγέτες που θα τις κυβερνήσουν, θα έχουν εκλογές το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς. Η Κύπρος την πρώτη εβδομάδα Φεβρουαρίου και η Ελλάδα μέχρι τον Μάιο-Ιούνιο το αργότερο.

Εκλογές, υπό κανονικές συνθήκες, θα έχει και η Τουρκία. Αλλά το ερώτημα του εκατομμυρίου είναι αυτό: Θα επιτρέψει τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας ο αυταρχικός ηγέτης της χώρας, Ταγίπ Ερντογάν;

Οι απόψεις διίστανται επειδή ο Τούρκος πρόεδρος είναι αυτός που είναι. Αυταρχικός στα όρια του δικτατορικού, βρίσκεται 20 χρόνια στην εξουσία, η οποία θρέφει το εγώ του και τους τραπεζικούς λογαριασμούς του.

Πως αυτός ο άνθρωπος, που κυριαρχείται από άκρατο ισλαμικό φανατισμό, θα δεχθεί μία ήττα, που πιθανότατα θα τον οδηγήσει στην εξορία. Διότι δεν υπάρχει περίπτωση, όποιος και αν εκλεγεί πρόεδρος στην Τουρκία, να μην τον οδηγήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης για πολλά εγκλήματα, αλλά και για διαφθορά που τον έχει καταστήσει πολυεκατομμυριούχο, για να μην πούμε δισεκατομμυριούχο.

  • Αυτό είναι το βασικό ζήτημα που συζητείται στις μεγάλες πρωτεύουσες και ειδικά στην Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες, όπου οι γραφειοκράτες πιστεύουν ότι αν ηττηθεί ο Ερντογάν θα αλλάξουν τα πάντα όλα στις σχέσεις τους με την κατοχική δύναμη.

Αυτό, βεβαίως, είναι λάθος, διότι οι αντίπαλοι του θα αργήσουν να ανατρέψουν τις επιλογές του, σε ότι αφορά τις νέες συμμαχίες της Τουρκίας. Υπάρχει πάντα η πιθανότητα, να συνεχίσουν τις ίδιες πολιτικές που θα υλοποιούν με διαφορετικό τρόπο, χωρίς συγκρούσεις δηλαδή, με την Ουάσιγκτον και το ΝΑΤΟ. Να συνεχίσουν να κρατούν δύο σχοινιά, και το δυτικό και το ρωσικό.

Και οι πολίτες και οι πολιτικοί της Τουρκίας, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, είναι αντιαμερικανοί επειδή πιστεύουν λανθασμένα ότι η Ουάσιγκτον είναι εναντίον της κατοχικής δύναμης, την οποία δήθεν θέλει να διαμελίσει.

Οι Αμερικανοί, σε ότι αφορά την Ελλάδα και την Κύπρο, χαϊδεύουν την Τουρκία και πάντα τη δικαιολογούν. Ο καθένας μπορεί να το διαπιστώσει μελετώντας τις αμερικανικές θέσεις. Η Τουρκία είναι μία παραβατική χώρα από τον Καύκασο μέχρι την ανατολική Μεσόγειο. Η Ουάσιγκτον την σταμάτησε ποτέ και δεν το γνωρίζουμε; Από δηλώσεις χορτάσαμε. Από πράξεις μηδέν…

Εν πάση περιπτώσει, το μεγάλο ζήτημα είναι ο Ερντογάν και τι θα πράξει μέχρι τον Ιούνιο. Νομίζω ότι τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.

Εάν ο αυταρχικός Τούρκος ηγέτης πιστέψει ότι θα κερδίσει τις εκλογές, θα προχωρήσει. Άλλωστε η νοθεία είναι το …«άθλημά» του! Εάν η κατάσταση είναι αυτή που περιγράφουν οι δυτικές υπηρεσίες, τότε θα ακυρώσει τις εκλογές στο όνομα της «εθνικής ασφάλειας».

  • Ερντογάν είναι, μπορεί να φανταστεί και επίθεση από την Ελλάδα και την Κύπρο!!! Αλλά θα τις αναβάλει εάν πρόκειται να ηττηθεί. Και αυτό θα προκαλέσει αλυσιδωτές εξελίξεις.

Καθώς οι σοβαροί Τούρκοι θα επιχειρήσουν «έξοδο» από την Τουρκία, στην περίπτωση που ο Ερντογάν οδηγήσει τη χώρα στη δικτατορία, την Ελλάδα θα χρησιμοποιήσουν για να σωθούν.

Είναι ο καλύτερος και πιο εύκολος δρόμος για να μην καταλήξουν στις φυλακές. Θα είναι όμως, και μια δικαιολογία για τον ισλαμιστή ηγέτη, να δημιουργήσει τις συνθήκες για να προκαλέσει κρίση με την Αθήνα.

Όπως και να έχουν τα πράγματα, το 2023 δεν προβλέπεται μία ήσυχη χρονιά…

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ: Εύχομαι το νέο έτος να φέρει την πολυπόθητη είδηση που όλοι θέλουμε να ακούσουμε: Μία ελεύθερη Κύπρο χωρίς στρατούς και εγγυητές… Μία άλλη ευχή είναι αυτή που έχει η πλειοψηφία των πολιτών στο μυαλό τους: Να σταματήσει η Τουρκία να απειλεί ασύστολα τον Ελληνισμό.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Αληθεύει κύριε υπουργέ των Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας; Ότι 45 ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές, αποφασίζετε και διατάζετε και διορίζετε πρέσβεις και διπλωμάτες στο εξωτερικό, για να βολέψετε τα δικά σας «παιδιά»; Δεν πρέπει να παγώσετε τους διορισμούς και να αφήσετε να αποφασίσει ο νέος υπουργός Εξωτερικών;

Δεν λέω… Μπορεί να κερδίσει ο υποψήφιος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου και να μην αλλάξει τίποτα στο «αρτηριοσκληρωμένο» υπουργείο των Εξωτερικών. Αν, όμως, κερδίσει ο Ανδρέας Μαυρογιάννης ή αν επικρατήσει ο Νίκος Χριστοδουλίδης; Δεν έχετε σκεφθεί ότι μπορεί να διορίσετε πρέσβεις και λοιπούς επιτετραμμένους, τους οποίους κάποιοι υποψήφιοι θεωρούν ανίκανους -από τέτοιους είναι γεμάτο το εν λόγω υπουργείο.

  • Άστε που στη «σφηκοφωλιά» του υπουργείου διέπρεψαν και κάποιοι διπλωμάτες, οι οποίοι διέρρευσαν απόρρητα έγγραφα σε μέσα ενημέρωσης που αφορούσαν συγκεκριμένο υποψήφιο. Σε άλλες χώρες, -εννοώ στα σοβαρά κράτη- η διαρροή απόρρητων εγγράφων τιμωρείται με φυλάκιση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ιωάννης Κασουλίδης αποφάσισε να διορίσει, μεταξύ των άλλων, τους (προς το παρόν δεν δημοσιεύω τα ονόματα):

Κ.Κ., ο οποίος ζήτησε να πάει στο Παρίσι.

Κ.Κ., που επιθυμεί να πάει στο Λονδίνο.

Α.Ι., που θα ήθελε να πάει στην Ουάσιγκτον.

Ο στενός συνεργάτης του κ. Κασουλίδη, Δ.Δ. θα είναι ο νέος επιτετραμμένος στο Βέλγιο.

Μας έδωσαν και άλλα ονόματα. Περιέργως όλοι -και το επαναλαμβάνω- έχουν ταχθεί εναντίον ενός συγκεκριμένου υποψήφιου για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας με εντολή του κ. Κασουλίδη.

Αυτά προς το παρόν…

  • Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal