15.1.23

Περί προπαγάνδας

Επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου σε Μονάδες & Φυλάκια στον Έβρο (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)

 Στο πρωτοσέλιδο του documento news αναφέρεται ότι ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος εμφανίζεται από έκθεση της ΕΥΠ “να αγοράζει σπίτι με 600.000 Ευρώ μαύρο χρήμα”, αλλά το άρθρο στις εσωτερικές σελίδες αναφέρεται σε αγορά κατοικίας του γαμπρού του χωρίς καμία συμμετοχή του Α/ΓΕΕΘΑ και χωρίς να προκύπτει καταβολή μαύρου χρήματος ούτε από τον γαμπρό του!

Αλλά το πρωτοσέλιδο διοχετεύτηκε από σήμερα παντού και θα κρέμεται αύριο στα περίπτερα, ενώ ελάχιστοι θα αγοράσουν την εφημερίδα για να διαβάσουν το εσωτερικό άρθρο.

Εξώφυλλo της Κυριακής 15 Ιανουαρίου 2023 της εφημερίδας Documento

Επιπλέον όλη η λάσπη κατά του Α/ΓΕΕΘΑ αποδίδεται έντεχνα σε έκθεση της ΕΥΠ, ώστε να προφυλαχθούν η φυλλάδα και ο εκδότης από ποινικές ευθύνες και ταυτόχρονα να εμπεδωθεί στο κοινό το αφήγημα των υποκλοπών σε βάρος του Α/ΓΕΕΘΑ, που παραμένει εντελώς αναπόδεικτο.

Πλην όμως με το πρωτοσέλιδο ο συκοφάντης την πάτησε, διότι δυσφημεί τον Α/ΓΕΕΘΑ διαστρεβλώνοντας το περιεχόμενο του ίδιου του δικού του εσωτερικού άρθρου – ανεξαρτήτως του αναπόδεικτου ισχυρισμού περί υποκλοπών, για τις οποίες πρώτος ύποπτος είναι βέβαια ο κάτοχος του προϊόντος τους

Ο Κώστας Βαξεβάνης βάζει έτσι πλώρη για άλλη μία (την έκτη; έβδομη;) καταδίκη λόγω συκοφαντικής δυσφήμησης, πιθανώς το 2024 που ο Στρατηγός Φλώρος θα αποστρατευτεί και θα έχει άνεση να ασχοληθεί μαζί του, ενώ το αδίκημα δεν θα έχει ακόμα παραγραφεί.

Ας επιστρέψουμε όμως στο θέμα “προπαγάνδα”: έχουμε γράψει συχνά ότι η εμπιστοσύνη στην ηγεσία είναι παράγοντας ισχύος. Κατ΄ επέκταση η ευρεία εκτίμηση για τον Έλληνα Α/ΓΕΕΘΑ και το έργο του την τελευταία τριετία είναι παράγοντας ελληνικής ισχύος που πολλοί θέλουν να υπονομεύσουν.

Αυτό που γίνεται τον τελευταίο καιρό ξεπερνά τα όρια της δημοσιογραφικής αλητείας- αποκτά γνωρίσματα ψυχολογικών επιχειρήσεων (ΨΕΠ) όπως η χρήση false flags για την παραπληροφόρηση (εμφάνιση της ΕΥΠ ως πηγής), η ειδική σημειολογία (επίμονη χρήση της λέξης «εξευτελιστική») και η στόχευση πρόκλησης ψυχικών ρηγμάτων μεταξύ πολιτικής ηγεσίας, στρατιωτικής ηγεσίας, στρατιωτικού προσωπικού και κοινωνίας.

Έχουμε ξαναγράψει ότι οι μήνες ως τις τουρκικές εκλογές είναι κρίσιμοι.

Σήμερα προσθέτουμε έναν όρο: aktivnye meropriyatiya.*

Η συνέχεια, προσεχώς.

https://www.proelasi.com

*Ρωσικά: "ενεργές δραστηριότητες".