22.12.22

Η διαφθορά όχημα για να “σκοτώσουν” την γερασμένη Ε.Ε.: “Τρώνε” τους μικρούς για να σώσουν τους μεγάλους… Οι δημοσιογράφοι ΔΕΝ είναι δικαστές… (video)



 Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) συγκλονίζεται συν θέμελα από το σκανδαλο Qatar-Gate. Ευρωβουλευτές και στελέχη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ανάμεσα τους και η Εύα Καϊλή, κατηγορούνται ότι χρηματίστηκαν από τους αυταρχικούς ηγέτες του Κατάρ για να προωθήσουν τροπολογίες που τους εξυπηρετούσαν.

Κατασχέθηκαν 1,5 εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά, ενώ ακούγονται φήμες ότι η διαφθορά αγγίζει και την ίδια την Κομισιόν, η οποία προωθούσε παρόμοιες διευθετήσεις για το αμαρτωλό Εμιράτο. Τα παραπάνω έρχονται να «δέσουν» με άλλες πληροφορίες που έχουν σχέση με προμήθεια φυσικού αερίου από το Κατάρ σε χώρες της Ε.Ε., με πρώτη, βέβαια, όπως πάντα, τη Γερμανία.

Η αίσθηση που υπάρχει και αποτυπώνεται στα δημοσιεύματα σοβαρών μέσων ενημέρωσης (ΜΜΕ) είναι ότι «τρώνε» τους μικρούς για να γλιτώσουν οι «μεγάλοι». Ήδη βλέπουμε ο ένας μετά τον άλλο οι αξιωματούχοι να αποστασιοποιούνται. Είναι οι ίδιοι αξιωματούχοι, που εκπόνησαν την πολιτική για το Κατάρ, και είναι η ίδια θέση που αποτύπωσε η κ. Καϊλή, όπως την έδωσε  σύζυγός της, αλλά και οι αξιωματούχοι της Κομισιόν.

Με λύπη διαπιστώνουμε ότι η Ε.Ε. έγινε ένα τεράστιο όχημα που βοήθησε να ανδρωθεί η διαφθορά. Χιλιάδες οι αμαρτωλές ΜΚΟ -τις γνωρίσαμε και εμείς στην Κύπρο την περίοδο προσπάθειας επιβολής του φιλοτουρκικού σχεδίου Ανάν. Θα εμφανιστούν ξανά όταν ξεκινήσει η νέα προσπάθεια για να κλείσει το Κυπριακό εις βάρος φυσικά του ελληνικού στοιχείου του νησιού.

Η Ε.Ε. ήταν πάντα εναντίον της Κύπρου, όπως και οι  ΗΠΑ, στο εθνικό μας θέμα. Άρα ο φιλοτουρκισμός μεταφέρθηκε από την Ουάσιγκτον στις Βρυξέλλες. Η Ε.Ε. ήταν αυτή που επέβαλε στην Ελλάδα και την Κύπρο τα πιο σκληρά μνημόνια. Πολλοί άνθρωποι έχασαν τα πάντα, είναι πλέον φτωχοί. Η μεσαία τάξη εξαφανίστηκε. Και όλα αυτά για να …κάνουν τους πολίτες “καλύτερους” πελάτες μέσω της τιμωρίας των Μνημονίων.

Όλα όσα διαδίδουν οι πληρωμένοι υπάλληλοι του γραφειοκρατικού αυτού οργανισμού, δεν είναι αλήθεια. Για να καταλάβετε πρόκειται για «ένα κράτος εντός κρατών». Ευνουχίζουν τις χώρες και τους λαούς για να ξεχνούν οι πολίτες ότι πάντα πρέπει να υπάρχει στο μυαλό και στην καρδιά μας η Πατρίδα. Όχι το νέο κατασκεύασμα, η δήθεν Ενωμένη Ευρώπη, η οποία είναι εργαλείο για τους Γερμανούς και για μερικές άλλες χώρες. Οι διαταγές έρχονται από το Βερολίνο, άρα εξυπηρετούνται τα γερμανικά και μόνο στρατηγικά συμφέροντα. Άντε και της Γαλλίας…

Πρέπει να επεκταθεί η έρευνα και στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Ακούγονται «παλαβοί» ισχυρισμοί. Οι νυν επικεφαλής των αντιπροσωπειών στην Αθήνα και τη Λευκωσία είναι σοβαροί και καθαροί, όπως πληροφορούμαι. Χωρίς να σημαίνει ότι κάποιοι πριν εξ αυτών δεν ήταν.

Η κεντρική υπηρεσία πρέπει να ερευνήσει και το γραφείο που ασχολείται με τα ταξίδια των δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες. Για τουρισμό, εννοείται… Εκατοντάδες συνάδελφοι από τις χώρες μέλη της Ε.Ε. πήγαν για «ντόλτσε βίτα» στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο. Οι περισσότεροι δεν γράφουν ούτε ένα κείμενο για ξεκάρφωμα.

Ζώντας στην Αμερική, γνωρίζουμε οι δημοσιογράφοι ότι το αμερικανικό κράτος δεν πληρώνει ούτε ένα καφέ για τους διαπιστευμένους ανταποκριτές. Όσες φορές ταξιδέψαμε με τους προέδρου των ΗΠΑ σε ξένες χώρες, πληρώσαμε εμείς τα έξοδα. Και ομιλούμε για μεγάλα ποσά.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καλεί τους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο για να γράφουν μόνο καλά λόγια.Άρα αν δουν κάτι “κακό” ή αν ανακαλύψουν κάποιο σκάνδαλο, τι θα επικρατήσει; Η ευθύνη του δημοσιογράφου για την αλήθεια ή η πληρωμή των εξόδων του ταξιδιού αναψυχής στας Ευρώπας; Είναι ένα σοβαρό ερώτημα.

Θα ήταν ευχής έργο να δινόταν στη δημοσιότητα αυτός ο κατάλογος. Με τα ονόματα φυσικά… Η Ε.Ε. δεν είναι αυτή που ονειρεύτηκαν οι ιδρυτές της. Γι’ αυτό οδηγείται στην καταστροφή…

Αρκετοί άνθρωποι που παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς στο σκάνδαλο του Κατάρ-Gate προβλέπουν ότι στο τέλος οι λεγόμενοι “σοφοί” των Βρυξελλών θα κουκουλώσουν το σκάνδαλο. Θα μπουν στη φυλακή οι πρωτεργάτες, ίσως και η Εύα η Καϊλή, για ένα μικρό διάστημα και μετά θα κλείσουν όλα τα στόματα.

Και εδώ είναι που έχουν ρόλο οι δημοσιογράφοι. Παρακολουθούμε τον τρόπο με τον οποίο καλύπτουν το σκάνδαλο. Γιατί έπρεπε να ακούσουμε από τα ξένα μέσα ενημέρωσης για τον όποιο “ρόλο” του κ. Μαργαρίτη Σχοινά και του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου;

Άλλο η μετάδοση ενός γεγονότος και άλλο να αποφασίζει ο δημοσιογράφος ποιός είναι ο “ένοχος” και ποιος είναι ο “αθώος”. Εμείς θα περιμένουμε την τελική απόφαση των δικαστηρίων, πριν κατηγορήσουμε τον οποιονδήποτε. Μέχρι τότε, όλοι είναι αθώοι, ανεξάρτητα και από τις όποιες ένορκες καταθέσεις. Αποφασίζουν οι δικαστές, όχι οι εισαγγελείς των καναλιών…

  • Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal