28.12.22

Από μια κλωστή κρέμεται η ειρήνη: Αλβανικές δυνάμεις κατευθύνονται προς Μιτροβίτσα – Oι Σέρβοι έλαβαν διαταγή να ανοίξουν πυρ! (βίντεο)



 Εξαιρετικά κρίσιμη είναι η κατάσταση στο Κόσσοβο καθώς πριν λίγο αλβανικές ειδικές δυνάμεις ξεκίνησαν να μετακινούνται προς την Μιτροβίτσα και τα οδοφράγματα των Σέρβων. Στόχος είναι η διάλυση των σερβικών μπλόκων.

Οι αλβανικές μονάδες κατευθύνονται  στο στρατόπεδο Minatori στην Νότια Μιτρόβιτσα, μια ανάσα από τα σερβικά μπλόκα.

Tαυτόχρονα σερβικές Μονάδες πυροβολικού συνεχίζουν να φτάνουν στην Διοικητική γραμμή με το Κόσοβο για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

Δεν αποκλείεται ακόμη και κατά την διάρκεια της νύχτας να ξεσπάσουν συμπλοκές στην Μιτροβίτσα. Οι Σέρβοι ενισχύουν τα οδοφράγματα και τα μπλόκα τους προσθέτοντας ακόμη 4 στο Βόρειο Κοσσυφοπέδιο και την Μιτροβίτσα.

Στο σύνολο υπάρχουν 15 οδοφράγματα που διχοτομούν επί της ουσίας το Κοσσυφοπέδιο.

Ο πρόεδρος της Σερβίας Βούτσιτς, ο υπουργός Άμυνας Βούτσεβιτς και άλλοι σημαντικοί Σέρβοι αξιωματούχοι θα συναντηθούν απόψε με εκπροσώπους των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου. Η συνάντηση αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η δήλωση του Αλεξάνταρ Βούτσιτς και η επίθεση προς την Δύση δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνειών. Η κατάσταση λύνεται μόνο με πόλεμο και διχοτόμηση του Κοσσυφοπεδίου.

https://warnews247.gr

_____________________

αναρτήθηκε από τον Μιχάλη Τσολάκη