16.12.22

Νέο τεράστιο κοίτασμα φυσικού αερίου ανακοίνωσε η Αίγυπτος: Στο οικόπεδο Nargis, λίγο νοτιότερα από το επίσης τεράστιο Zohr

 

Η Αίγυπτος ανακάλυψε ένα μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου στο οικόπεδο Nargis στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Πετρελαίου Tarek El Molla.

Κανείς δεν γνωρίζει αν η ανακοίνωση έγινε … τυχαία λίγες ώρες μετά την μονομερή ανακήρυξη των ορίων της Αιγυπτιακής ΑΟΖ αλλά όπως ανακοινώθηκε η αξιολόγηση συνεχίζεται ακόμη για τον προσδιορισμό των αποθεμάτων του πεδίου, είπε σε ενημέρωση σε κοινοβουλευτική επιτροπή.

Το Nargis είναι ένα από τα τέσσερα υπεράκτια συγκροτήματα εξερεύνησης στα οποία η Chevron έχει λειτουργικά συμφέροντα στην Αίγυπτο μαζί με την Tharwa Petroleum Co, σύμφωνα με τον ιστότοπο της Chevron.

Η Middle East Economic Survey ανέφερε αυτόν τον μήνα ότι το μέγεθος του νέου πηγαδιού ήταν 3,5 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια αερίου.

Αιγύπτιοι αξιωματούχοι αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν λεπτομέρειες για το εύρημα.

Το εύρημα θα μπορούσε να δώσει ώθηση στις προσπάθειες της Αιγύπτου να τοποθετηθεί ως ενεργειακός κόμβος στην ανατολική Μεσόγειο μετά την ανακοίνωση του 2015 για την ανακάλυψη από την Eni του γιγαντιαίου κοιτάσματος φυσικού αερίου Zohr.

Με πληροφορίες από Reuters

https://hellasjournal.com