28.12.22

Θα διαμοιράσει τα έσοδα της και η Τουρκία, από την «ανακάλυψη», κοιτασμάτων Φ.Α.....

 Θα διαμοιράσει τα έσοδα της και η Τουρκία, από την «ανακάλυψη», κοιτασμάτων Φ.Α.,  (αν δεν είναι μπλόφα) και στην μειονότητα των Κούρδων της Τουρκίας; 

Επιμέλεια από Ομάδα Εργασίας και Έρευνας του συγγραφέα κ. Αντώνη Αντωνά.                                                                                                                               

Αυτό θα «επιβάλει» … λέει ο νεοσουλτάνος Ερντογάν, στην Κυπριακή Δημοκρατία … όπως αποδώσει το 50% των εσόδων της από τα κοιτάσματα Φ/Α, στο «παράνομο» Τουρκοκυπριακό  καθεστώς του 9% επί συνόλου πληθυσμού της Κύπρου .                                                                                    Προς ενημέρωση: Ο πληθυσμός της Τουρκίας μέχρι το τέλος του 2021, ήταν λίγο παραπάνω από 82 εκατομμύρια.  

                                                                                                           

Οι Κούρδοι στην Τουρκία είναι περισσότεροι από 18 εκατομμύρια πολίτες, 21,95%. Επί πλέον το 3% (περίπου 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι) προσδιορίστηκαν ως Άραβες και περίπου το 2% (1,5 εκατομμύρια) προσδιορίζονται ως Ζάζα (οι περισσότεροι Ζάζα αυτοπροσδιορίζονται ως Ζάζα-Κούρδοι και είναι στις επαρχίες Τουντζελί, Μπινγκόλ, Ελάζιγκ, Ερζιντζάν και Ντιγιαρμπακίρ).Ο συνολικός αριθμός εκείνων που αυτοπροσδιορίζονται ότι έχουν άλλη εθνική υπόσταση αποτελούν το 3%, δηλαδή 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι. Όσον αφορά *Έλληνες και Αρμενίους που είχαν την ίδια μοίρα… σήμερα παραμένουν στην Τουρκία ελάχιστοι, μετά και την Μικρασιατική καταστροφή, αλλά και τις μετέπειτα διώξεις τους. Έτσι, από τα 82 εκατομμύρια του πληθυσμού, οι πολίτες που προσδιορίζονται ως γηγενείς Τούρκοι είναι περίπου 62 εκατομμύρια.                                                                             *H εφημερίδα el periódico δημοσιεύει εκτενές ρεπορτάζ του ανταποκριτή της στην Κωνσταντινούπολη Adriá Rocha Cutiller με γενικό τίτλο «Οι τελευταίοι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης» και κάνει μια περιγραφή των τελευταίων Ελλήνων, που μένουν εκεί, ως τελευταίοι απόγονοι της βυζαντινής Αυτοκρατορίας, άνω των 2 εκατομ.  μετά από ένα αιώνα εκδιώξεων βίας και μαζικών απελάσεων.                                                                                                                           «Δεν έμενε τίποτα από το παρελθόν ήμουν πολύ θυμωμένος, αλλά τώρα ηρέμησα. Τους έχω συγχωρήσει αλλά δεν ξεχνώ. Ήταν το 1964 όταν τελικά η κυβέρνηση της Τουρκίας εκδίωξε όλους τους Έλληνες από την χώρα χωρίς διακρίσεις. Σήμερα από τους 2 εκατμ.  Έλληνες απομένουν μόλις 1.800 μεγάλης ηλικίας που αγωνίζονται να μην εξαφανιστούν» αναφέρει ο Μιχάλης Βασιλειάδης.

Εν συνεχεία στο δια ταύτα…                                                                                                                       Σημαντική ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στο τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ ανακοίνωσε η κοινοπραξία των ΕΝΙ- TOTAL (έχουν από κοινού ποσοστό 50%).                                                                                              Αυτονόητο λοιπόν, είναι ότι η Τουρκία δεν θα διαμοιράσει ούτε ένα ευρώ, από τα τυχόν έσοδα της, από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων, που «ανακάλυψε», αφού δεν αναγνωρίζει τους εντός Τουρκίας Κούρδους είτε σαν μειονότητα, είτε σαν οντότητα.                                                                                                                                           Γιατί λοιπόν η Κυπριακή Δημοκρατία θα πρέπει να δώσει το 50% των εσόδων της από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων, σε ένα παράνομο καθεστώς το οποίο από κανένα κράτος του ΟΗΕ, δεν αναγνωρίζετε, ειμή και μόνο από την Τουρκία; Και επ΄ ευκαιρία ο πληθυσμός των γηγενών Τ/Κ από 18%. που ήταν προ 1974, σήμερα δεν υπερβαίνει το 8%. Όταν λοιπόν επιλυθεί το Κυπριακό πρόβλημα τότε η ΚΔ, μπορεί να παραχωρήσει το 8% των κερδών της και στην τουρκοκυπριακή κοινότητα, διότι περί μειονοτικής κοινότητας πρόκειται και όχι περί κράτους !!!! 

«Οι Ελληνοκύπριοι πρέπει να αναγνωρίσουν την πολιτική ισότητα των Τουρκοκυπρίων και τα ίσα δικαιώματά τους επί των φυσικών πόρων του νησιού χωρίς καθυστέρηση» δήλωσε ο νεοθωμανός Ερντογάν, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο ψευδοηγέτης του παράνομου Τ/Κ καθεστώτος Ερσίν Τατάρ….

Τούρκοι εισβολείς  κατά την διάρκεια της βάρβαρης τουρκικής εισβολής το 1974, κατακλέψατε εθνικούς θησαυρούς Κυπριακής ιδιοκτησίας, που ανήκαν στους  Ελληνοκυπρίους   και τους μεταφέρατε στην Τουρκία…. Για ίδιο όφελος…Ήρθατε πένητες και φύγατε δις εκατομμυριούχοι. Επικαρπωθήκατε τις περιουσίες των ΕΚ προσφύγων και τις παραχωρήσατε σε επιχειρηματίες εκ Τουρκίας και εξτρεμιστές ΤΚ, της επιλογής σας …Ακόμη και στους ΤΚ  άσπονδους «αδελφούς» σας τίποτα δεν αφήσατε…. Τα λεηλατήσατε όλα…κρανίου τόπο τους παραδώσατε. Και σήμερα μιλάτε για εκμετάλλευση των Κυπριακών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων… (και «άνοιγμα» της σκλαβωμένης Ελληνικής Αμμοχώστου, που θα παραδώσετε σε εκλεκτούς σας Τούρκους επιχειρηματίες προς εκμετάλλευση). Και από αυτά την μερίδα του λέοντος θα πάρετε και οι φτωχοί ΤΚ από μακριά θα βλέπουν….                                                      Βεβαίως δίκαιο και εύλογο το αίτημα, για συμμετοχή των γηγενών ΤΚ συμπατριωτών μας στα κέρδη από τους υδρογονάνθρακες….Μα η Κυπριακή Κυβέρνηση το αποδέχθηκε….. Όταν επιλυθεί το Κυπριακό και οι Τουρκοκύπριοι καταστούν νόμιμοι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, να αποδοθεί, κατά αναλογία πληθυσμού δηλ. στους ΤΚ το 9.8%….Τι; Θέλετε το 50%; Ε! Αυτό είναι παραλογισμός και κατάχρηση και στα κράτη ισχύουν οι κανονισμοί περί ακριβοδίκαιου συνεταιρισμού και αναλογιών…..Σπουδάσατε Ταγίπ Ερντογάν, Διοίκηση Επιχειρήσεων σε σχολή Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών του Μαρμαρά….. ; Δύο τινά υπάρχουν ή *πλαστό πτυχίο έχετε ή πληρώσατε για να το αποκτήσετε……Εάν και τα δύο δεν ισχύουν, απολογούμαστε, αλλά  εφαρμόστε τότε τι διδαχθήκατε….Δηλ. αν διοικούσατε επιχείρηση μετοχική, εσείς θα αποδίδατε στους μετόχους του 8-9% ποσοστά επί των κερδών της τάξης του 50%…..;» 

                                                                                                        

*Παρένθεση: Την αυθεντικότητα του διπλώματος με το οποίο αποφοίτησε από το γυμνάσιο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αμφισβητεί το αντιπολιτευόμενο Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα (HKP) Τουρκίας, μετά από χρόνια συζήτησης σχετικά με την ύπαρξη ή όχι του πανεπιστημιακού πτυχίου του Τούρκου προέδρου. Το HKP, ένα αριστερό και αντιιμπεριαλιστικό πολιτικό κόμμα, υπέβαλε αναφορά στο Γυμνάσιο Eyup της Κωνσταντινούπολης, ρωτώντας αν ο Ερντογάν ήταν ή όχι εγγεγραμμένος στο σχολείο. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του κόμματος, Τατσεττίν Τσολάκ, οι ημερομηνίες στο βιογραφικό του Τούρκου προέδρου δεν ταιριάζουν. Το 1973, οι μαθητές ήταν υποχρεωμένοι να παρακολουθήσουν πρόσθετα μαθήματα μετά το τέλος του γυμνασίου για να μπορέσουν να εγγραφούν στο πανεπιστήμιο.                                                                                                                        Επίσης το Κόμμα Λύτρωσης του Λαού (Halkın Kurtuluş Partisi) εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση, σχετικά με το δίπλωμα Ερντογάν….«Η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας της χώρας μας, έχει καταληφθεί εδώ και πέντε χρόνια από ένα άτομο που δεν διαθέτει τίτλο πανεπιστημιακών σπουδών. Ο Ταγίπ Ερντογάν επί πέντε χρόνια διαπράττει παρανομία. Και υποχρεώνει και όσους είναι μπλεγμένοι στην ιστορία του πτυχίου του να παρανομούν... Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και το Σύνταγμα, δεν έχουμε συνταγματικά νόμιμο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.  Ο Τ. Ερντογάν για να είναι κατάλληλος, πρέπει να έχει πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών τετραετούς φοίτησης, όπως προβλέπεται για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ζητήσαμε στις δίκες που μας έκανε ο Ερντογάν, να κατατεθεί στο δικαστήριο το δίπλωμά του. Δεν κατατέθηκε ποτέ. Και δεν κατατέθηκε, γιατί δεν υπάρχει τέτοιο δίπλωμα και αν υπάρχει πρωτότυπο θα είναι πλαστό».

 Και τώρα στο προκείμενο…..Τούρκοι, ισχυρίζεσθε ψευδώς ότι θα προασπίσετε τα συμφέροντα των  Τουρκοκυπρίων «αδελφών σας», ενώ  ουσιαστικά τα άνομα συμφέροντα της  Τουρκίας υπερασπίζεσθε δόλιοι.                                                                       «Το δίκαιον ουκ άλλο τι ή του κρείττονος ξυμφέρον». Πλάτων.
Το δίκαιο δεν είναι τίποτε άλλο παρά το συμφέρον του ισχυρού.                            Ποιών ΤΚ; Αυτών που συρρικνώσατε,  από το 18% προ 1974 στο 9% σήμερα. υπό την πίεση 450000 στρατιωτών του κατοχικού στρατού και των 140000 εποίκων; Αυτών που αποκαλείται ξένο σώμα στην τουρκική εθνότητα;                                      Αυτών των κρυπτοχριστιανών, λινοβάμβακων… ; Από 147,000 προ 1974, τους μειώσατε στις 97,000 με στόχο να τους εκτοπίσατε και  εξαφανίσετε και να αναλάβουν τα ηνία οι κουβαλητοί πραιτωριανοί σας βάρβαροι έποικοι εκ Τουρκίας. Ο Δούρειος σας  Ίππος με αρχηγό ένα από τους δολοφόνους του Τάσσου Ισαάκ τον Ερχάν Αρικλί και την μαριονέττα σας προ ολίγου καιρού εκζητούμενου από ιντερπόλ, για απάτες *Ερσίν Τατάρ, εκ γενετής Τούρκου και όχι Κύπριου σημερινού ηγέτη του κράτους μαφία. Αυτούς τους δοτούς πραιτωριανούς τοποθετήσατε στην κατεχόμενη Κύπρο,  για να «προασπίσουν» τις αθέμιτες γεωπολιτικές και συμφεροντολογικές οικονομικές σας βλέψεις, για την τελική Άλωση της Ελληνικής Κύπρου. Ήδη στην κατεχόμενη Β. Κύπρο, δεν αφήσατε τίποτα όρθιο Ελληνικό και Χριστιανικό. Τίποτα!                                                                                                             -«Από την πρώτη μαύρη μέρα που μπήκαν οι Οθωμανοί στην Ευρώπη, ήταν το μόνο δείγμα της ανθρωπότητας που έδειξε τη μεγαλύτερη έλλειψη ανθρωπισμού. Οπουδήποτε κι αν πήγαν, μια πλατιά κηλίδα αίματος έδειχνε τα ίχνη της διαβάσεώς τους και σ΄ όλη την έκταση της κυριαρχίας τους ο πολιτισμός εξαφανιζόταν».
Γλάδστων, Πρωθυπουργός της Βρετανίας, 1876
-«Δεν υπάρχει περίπτωση στην Ευρώπη, στην Ασία ή στην Αφρική, η εγκαθίδρυση της τουρκικής κυριαρχίας να μην είχε σαν συνέπεια την υποβάθμιση του πολιτισμού. Η Τουρκία, όπου βγήκε νικήτρια έφερε την καταστροφή».
Κλεμανσώ, πρωθυπουργός της Γαλλίας (Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος)Τούρκοι διαβήκαν. Χαλασμός, θάνατος πέρα ως πέρα. Β. Ουγκώ.

Ίδετε περί Ερσίν Τατάρ…

Περί Τούρκου «Κύπριου πολίτη» Ερσιν Ταταρ - Olympia

https://www.olympia.gr › απόψη › πε...

Βρετανικό ένταλμα σύλληψης του Ersin Tatar απεσύρθη για ...

https://simerini.sigmalive.com › άρθρο

Τέλος, επειδή οι Τούρκοι είναι οι πρώτοι διδάξαντες,  μια παλιά τουρκική παροιμία λέει… «Ο κόσμος δεν έχει ντροπή, έχει συμφέρον,,,» και ειδικά η Τουρκία.                                                                                                                                                        Τι προσέφερε λοιπόν και τι προσφέρει μέχρι σήμερα η Κυπριακή Δημοκρατία στους Τουρκοκύπριους πολίτες της, σε σύγκριση με την «βοήθεια» και συμπαράσταση από την δοτή «μητέρα» τους Τουρκία, η οποία αντί να τους βοηθά,  απομυζά τον πλούτο της κατεχόμενης Ελληνικής Β. Κύπρου και τον μεταφέρει στην Τουρκία;                                                                                                                Από το 1963…..Η Κυπριακή Δημοκρατία *παραχωρούσε «δωρεάν» φως, νερό τηλέφωνο, ακόμη και ανθρωπιστική βοήθεια…και οι Τουρκοκύπριοι ποτέ δεν πλήρωσαν ούτε σεντ, προς Κυπριακή Δημοκρατία….Τις οφειλές εισέπραττε από τους ΤΚ η Τουρκική παράνομη Διοίκηση και τα χρησιμοποιούσε κατά το δοκούν….εξοπλισμοί, ανέγερση φρουρίων κλπ…. Αυτό το ποσό αποτιμάται μέχρι σήμερα σε δισεκατομμύρια και τα επωμίσθηκε ο Ελληνοκύπριος φορολογούμενος…. Πότε θα τα εξοφλήσετε, σύμφωνα και με τις καταδικαστικές αποφάσεις ΟΗΕ και ΕΔΑΔ;                                                                                                       Σύμφωνα με την έκθεση της πρώην Γενικής ελέγκτριας της Κ.Δ,. για την ΑΗΚ, η οποία δημοσιοποιήθηκε, η αξία της ενέργειας που διοχετεύτηκε από το 1964 έως και σήμερα στα κατεχόμενα, και δεν τιμολογήθηκε ούτε εισπράχθηκε, ανέρχεται, χωρίς την επιβολή τόκων, σε 267,8 εκατ. ευρώ. Η ηλεκτρική ενέργεια που παρέχεται σε τουρκοκρατούμενες περιοχές από το 1963 και μετά περιλαμβάνεται στα συνολικά έξοδά της ΑΗΚ, ανέφερε η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, και λαμβάνεται υπόψη στον καταρτισμό των διατιμήσεων που ισχύουν για τους υπόλοιπους καταναλωτές.                                                                                                                        Το πιο πάνω ποσό ωφειλής των ΤΚ είναι εντελώς ενδεικτικό και πρέπει να τριπλασιασθεί αν προστεθούν και οι απώλειες φόρων, αλλά και οι υπολοιπες δωρεάν παροχές συντάξεις, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δωρεάν νερό, τηλέφωνα κ.ά.π.                                                                                                                        (Σημειώστε ότι, όταν έγινε η καταστροφή στον ηλεκτρικό σταθμό του Μαρί, δανειστήκαμε αναγκαστικά ρεύμα από τους ΤΚ, Με τα χρήματα,που επικαρπώθηκαν και καταχράστηκαν, ανέγειραν, πριν μερικά χρόνια ηλεκτροπαραγωγό σταθμό και τους αποδώσαμε 48 εκ. χωρίς να ζητήσουμε να συμψηφιστούν με τα οφειλόμενα τους δις, από το 1963,….                                        Ενδεικτικά… Αξία και εκμετάλλευση των κατεχομένων Ελληνοκυπριακών περιουσιών από το ΤΚ καθεστώς ίσως άνω των 5 δις, αντίστοιχο ποσό από τις λεηλασίες, λαθρεμπόριο, αρχαιοκαπηλεία κλπ….                                                                Τελικά οι Ελληνοκύπριοι συντηρούν το παράνομο Τ/Κ καθεστώς Ενδεικτικά ολίγα….
Εισαγωγές από Τουρκοκρατούμενη περιοχή προς Ελεύθερες περιοχές ( Συμφωνία Πράσινης Γραμμής) με βάση παλαιότερα στοιχεία τελωνείου Κύπρου για το 2019 – 2020…., ενδεικτικά εισήχθηκαν, από τουρκοκρατούμενες περιοχές……511,622 τόνοι πατάτες, λαχανικά 92940 και άλλοι εκατοντάδες τόνοι σε φθαρτά κλπ. Τσιγάρα, ποτά μέσω λαθρεμπορίου 50 τόνοι….Ναρκωτικά άγνωστες μεγάλες ποσότητες…
Συνάλλαγμα το οποίο οι συμπατριώτες μας ΕΚ αφήνουν στις τουρκοκρατούμενες περιοχές …Καζίνα, ξενοδοχεία, αγορά χρυσαφικών, δερμάτινα είδη, φαγητό, πορνεία, λαθρεμπόριο κλπ….αποτιμάται σε εκατοντάδες εκατομμύρια….Μόνο μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουλίου 2018 είχαμε διελεύσεις Ελληνοκυπρίων προς Β. Κύπρο, μέσω των οδοφραγμάτων *2.684.175. Μετά το 2020 και μέχρι σήμερα οι διελεύσεις Ε/Κ προς κατεχόμενα έχουν αυξηθεί κατά 35%.

*Μην βγάλετε πρόωρα συμπεράσματα, ότι οι συμπατριώτες μας επισκέπτονται τις πατρογονικές τους εστίες ή τα ιερά και όσια, που άφησαν πίσω τους οι εκτοπισμένοι πρόσφυγες του 1974. Το 90% των επισκέψεων αφορά τα πιο πάνω και ντόλτσε βίτα…..

Αν υπολογίσουμε ότι μέσος όρος εξόδων, ανά διέλευση είναι το ελάχιστο 350 Ε. Βενζίνες, διαμονή, φαγητό αναψυχή…τότε έχουμε ένα αριθμό 939,461,250 Ε σε ένα εξάμηνο….. Σήμερα εν έτει 2022, διπλασιάστε τα πιο πάνω ποσά…
Επίσης εκατοντάδες Κύπριοι ταξιδεύουν προς Τουρκία –Κωνσταντινούπολη, με τις παράνομες ΤΚ αερογραμμές και αφήνουν άλλο τόσο συνάλλαγμα στην Τουρκία….
Από το 63, εκατομμύρια οι παροχές της ΚΔ προς ΤΚ. Πρόσφατα, με την σύμφωνο γνώμη της Κ.Δ. διατέθηκε προς ΤΚ Ευρωπαϊκό κονδύλι με συμμετοχή της , ύψους 259 εκ. (389/2006.) Από το 2011,ετήσια χρηματοδοτική βοήθεια ύψους 30 εκ. Συνολικά το 2006 χορηγήθηκε το ποσό των 449 εκ. με την συμμετοχή της Κ.Δ. στα πλαίσια του κανονισμού χρηματοδοτικής βοήθειας….προς απομονωμένους ΤΚ. Σήμερα οι παροχές είναι ακόμη πολύ υψηλότερες προς Τ/κ καθεστώς, το οποίο δεν διαθέτει τα ποσά αυτά επ ωφελεία του Τ/κ αλλά τα επικαρπούται για ίδιο όφελος….
Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη προς ΤΚ, περίπου 6 εκ. ετήσια, γεννητούρια, χημειοθεραπείες, περίθαλψη ηλικιωμένων κλπΣυνταξιούχοι άνω των 30000 ΤΚ με μέσο όρο τα 750 Ε. 22.500 εκ Μηνιαία……Αναπηρικές συντάξεις ακόμη και για τους εξτρεμιστές της ΤΜΤ περί τις 250000Ε μηνιαία…..
Αυτά τα πολύ ολίγα περί απομόνωσης των ΤΚ …από την Κυπριακή Δημοκρατία……Τελικά αυτονόητο είναι, ότι όπως διαφαίνεται η Κυπριακή Δημοκρατία «έμμεσα συντηρεί» και τον Τουρκικό στρατό κατοχής…!
Τα πιο πάνω στοιχεία είναι ενδεικτικά…..Πολλές άλλες δεκάδες παροχές απολαμβάνουν οι συμπατριώτες μας ΤΚ από τα ταμεία της ΚΔ…
Ναι, πρόεδρε της Τουρκίας η Κυπριακή Δημοκρατία συντηρεί και συμπαραστέκεται στους συμπατριώτες μας Τουρκοκυπρίους….Εσείς τους χρησιμοποιείται σαν δορυφόρους, για τα δικά σας αθέμιτα αλλότρια συμφέροντα. Αυτά τα ολίγα και άλλα μύρια….                                                                              Εν συνεχεία, μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουλίου 2018 αναφέρεται ότι 2 εκατομμύρια 684 χιλιάδες 175 άτομα ( Διελεύσεις), επισκέφθηκαν το κατεχόμενο τουρκικό Β. τμήμα της κατεχόμενης Κύπρου περνώντας, από τα σημεία ελέγχου κατά μήκος της γραμμής καταπαύσεως του πυρός.                                                                                           Αν κατά προσέγγιση το κόστος αγορών…., αναψυχής και … λαθρεμπορίου, για κάθε Ελληνοκύπριο, που μεταβαίνει στα κατεχόμενα είναι περίπου 350 Ε. τότε αφήνουμε συνάλλαγμα ματωμένο στην κατεχόμενη Κύπρο 939,461,250 Ε. ( Τα φανερά) Δια 6 μήνες 156,576,875 ΜΗΝΙΑΙΑ….! Μια άνευ προηγουμένου οικονομική αιμοδοσία στο παράνομο ΤΚ καθεστώς…, για αγορά όπλων, για συντήρηση του Τουρκικού στρατού κατοχής, επενδύσεις και αξιοποίηση των κατεχομένων ΕΚ περιουσιών….                                                                                                  Επίσης… νέα μέτρα τόνωσης των Τουρκοκυπρίων, απροσδιορίστου κόστους και αγνώστων οικονομικών επιπτώσεων ανακοίνωσε πρόσφατα  η Κυπριακή Κυβέρνηση μετά από τη σημερινή πολύωρη συνεδρία του Υπουργικού και έκτακτη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου. Τα μέτρα παρατίθενται λεπτομερώς σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το  η Κυπριακή Κυβέρνηση.                                              Τα μετρά αποσκοπούν στην παροχή δυνατοτήτων στους Τουρκοκυπρίους που διαβιούν στις κατεχόμενες περιοχές να απολαμβάνουν τα δικαιώματα και ωφελήματα που παρέχει η Κυπριακή Δημοκρατία στους πολίτες της. Το κόστος των μέτρων φαίνεται να καλούνται να πληρώσουν οι Ελληνοκύπριοι μέσω του κρατικού προϋπολογισμού, το ύψος τους όμως δεν προσδιορίζεται. Άγνωστες παραμένουν και οι οικονομικές επιπτώσεις των μέτρων ανάμεσα στα οποία είναι οι χαλαρώσεις στη διακίνηση και διαμονή τουριστών προς τις κατεχόμενες περιοχές αλλά και στη διακίνηση Τουρκοκυπριακών προϊόντων στις ελεύθερες περιοχές κλπ, κλπ….

Ε! Φτάνει πιά δόλιοι και μπαμπέσηδες Τούρκοι. Και το χτένι σπάσατε και την χτένα. Τίποτα δεν σας αγγίζει, ούτε διεθνές δίκαιο, ούτε καταδικαστικές αποφάσεις, ούτε ο αποτροπιασμός της διεθνούς κοινότητας, για τις επαίσχυντες μέρες και πράξεις σας. Οι παραβιάσεις και διεκδικήσεις σας, τόσον στην Κυπριακή, όσον και την Ελληνική ΑΟΖ, είναι παράνομες, καταχρηστικές, οι δε απαιτήσεις σας ότι πρέπει να διαμοιράζονται 50#50% τα έσοδα της Κ/Δ με το Τ/κ παράνομο και μη αναγνωρισμένο καθεστώς συνιστούν κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και ερμηνεύεται  ως καταπάτηση και κλοπή του ορυκτού πλούτου ξένων χωρών.                  Η Μεσόγειος και το Αιγαίο Ελληνικά είναι και Ελληνικά θα παραμείνουν. Και σημειώστε ότι τα χώματα, ο αέρας, οι θάλασσες μας, που καταπατείτε και της Μικράς Ασίας και της κατεχόμενης Κύπρου, το «κτηματολόγιο» της Ιστορίας τα έχει καταχωρήσει ως ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Δυστυχώς για εσάς  ιστορία δεν έχετε, αλλά μόνο πλούσιο ποινικό μητρώο (Σαρρής) , λαέ της οργής του Θεού (Λούθηρος) και ΒΑΡΒΑΡΟΙ εισβολείς!

                                                                                     

  1974. BARBARIANS – SHAME ON THEM.                                                                           

        2022. BARBARIANS – SHAME ON THEM.

Επιμέλεια από Ομάδα Εργασίας