3.11.22

Τα όργανα άρχισαν: Ο Μητσοτάκης κρύβεται από την επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου καθώς το σκάνδαλο των υποκλοπών παίρνει νέες διαστάσεις

 

Του Νίκου Λακόπουλου

Mε την αντιπροσωπεία της επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα να έχει ζητήσει συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο τελευταίος κυριολεκτικά κρύβεται στέλνοντας τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη στη θέση του, αλλά μάλλον έτσι δυσκολεύει την θέση του.

Όπως γράφει ο Economist, η απροθυμία της κυβέρνησης για συνάντηση με την PEGA εγείρει υποψίες πως είναι μπλεγμένη στις παρακολουθήσεις και τονίζει πως αν βρεθούν στοιχεία για εμπλοκή της τινάζονται στον αέρα οι πιθανότητες νίκης Μητσοτάκη στις εκλογές.

Oι τελευταίες αποκαλύψεις ότι θύμα παρακολούθησης έπεσε και πρώην υπουργός συνοδεύτηκαν από την πληροφορία πως κάποιος παρακολουθούσε και καναλάρχη -που έχει και… ομάδα μπορεί να εξηγεί την στροφή των εφημερίδων του Συγκροτήματος Μαρινάκη από το «υποκλοπές τέλος» στην έρευνα για την αποκάλυψη μιας υπόθεσης που η παρακολούθηση Ανδρουλάκη- Κουκάκη είναι μικρές λεπτομέρειες.

Προφανώς δεν είναι άσχετο το γεγονός ότι τη σκυτάλη πήρε ο διευθυντής του ΒΗΜΑτος, Αντώνης Καρακούσης με ένα άρθρο με τίτλο «Πόσο άτρωτος είναι ο κ. Μητσοτάκης;».

«Οι ερευνητές των διαθέσεων της κοινής γνώμης -γράφει- δείχνουν εντόνως προβληματισμένοι με τις παρενέργειες της υπόθεσης του Πάτση, του πολυπράγμονος κυνικού βουλευτή Γρεβενών που δεν ορρωδούσε προ ουδενός. Κατά την άποψη των δημοσκόπων, η υπόθεση Πάτση ισχυροποιεί το επιχείρημα της αντιπολίτευσης ότι οι υποκλοπές δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό ή καλύτερα ένα στιγμιαίο αμάρτημα, παρά ένα φαινόμενο δηλωτικό της θεωρούμενης διολίσθησης της νεοδημοκρατικής διακυβέρνησης προς τον αυταρχισμό και τη διαφθορά.

Και επιμένουν πως αν η υπόθεση Πάτση εξελιχθεί και επιτρέψει να ξετυλιχθεί ένα κουβάρι εμπλοκής και άλλων κυβερνητικών στελεχών, τότε οι πολιτικές παρανέργειες μπορεί να είναι σημαντικές. Στην περίπτωση αυτή, εκτιμάται ότι θα συσσωρευθεί κρίσιμη μάζα, ικανή να παρασύρει πρόσωπα και να δημιουργήσει δυσμενέστατες εντυπώσεις για το κυβερνητικό κόμμα».

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος είχε μιλήσει και για φυσική παρακολούθηση και την καταγραφή συνομιλιών, σε ραντεβού, σε καφετέριες, ενός ακόμη πολιτικού παράγοντα από αστυνομικούς που είχαν αποσπαστεί σε πολιτικά πρόσωπα ή μέσω ΕΥΠ.

Παρακολουθούσαν και υπουργούς;

Αιτία της παρακολούθησης φαίνεται να ήταν οι συναντήσεις των πολιτικών παραγόντων με ιδιώτες που ερευνούσαν την υπόθεση των υποκλοπών και φαίνεται να ενδιαφέρονταν για τον τρόπο τροφοδοσίας των ερευνητών των υποκλοπών με κρατικά έγγραφα, τιμολόγια εταιρειών κι άλλα στοιχεία που σχετίζονται με το συγκεκριμένο λογισμικό.

Ο κυβερνητικός εκπρ΄όσωπος μίλησε για «εικασίες και μύθους» επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέση με το παράνομο λογιστικό. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος μιλώντας για ένα εκτεταμένο παρακρατικό σύστημα παρακολούθησης πολιτικών αντιπάλων, επιχειρηματιών, ακόμα και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας καταλήγει:

«Το ελληνικό δημόσιο δεν έχει προμηθευτεί κανένα κακόβουλο λογισμικό. Αυτό που δεν μας είπε – ο κυβερνητικός εκπρόσωπος- όμως είναι αν η «φαμίλια» του Μαξίμου έχει κάνει χρήση εξωθεσμικά ενός τέτοιου κακόβουλου λογισμικού προς όφελός της».

Όπως όλα δείχνουν το σκάνδαλο των υποκλοπών όχι μόνο δεν έχει κλείσει, αλλά δεν έχει ανοίξει ακόμα. Αυτό δείχνουν οι αποκαλύψεις δύο ιστορικών εφημερίδων που είναι μάλιστα φιλοκυβερνητικές που μάλλον είναι προπομπός κι άλλων δημοσιευμάτων.

Το αφήγημα περί «λάθους» που έγινε με τον Ανδρουλάκη δεν απαντά στο γιατί παρακολουθούσαν τον Κουκάκη και κυρίως πόσους πολιτικούς και δημοσιογράφους παρακολουθούσαν -και ποιοι: δεν ήταν μόνο ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης -που φωτογραφίζεται στο ρεπορτάζ- αλλά και ένας ακόμα υπουργός που έχει έδρα μέσα στο Μαξίμου.

«Κατά μια εκδοχή, ενδείξεις για υποκλοπές ή ύποπτες παρακολουθήσεις εντός του κυβερνητικού κόμματος, για υπουργό που φαίνεται να μην είχε και τόσο καλές σχέσεις με άλλους συνεργάτες του Πρωθυπουργού. Έτσι λοιπόν φαίνεται να είχε καταγραφεί – πιθανόν από το σύστημα Predator – η πλήρης ανταλλαγή μηνυμάτων του με δημοσιογράφο που είχε ελεγχθεί από την ΕΛ.ΑΣ. για τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονταν κ.λπ.».

Το ερώτημα πλέον δεν είναι αν θα κερδίσει ο Μητσοτάκης τις εκλογές -που είναι η μόνη ελπίδα να αποφύγει το Ειδικό Δικαστήριο που έχουν προαναγγείλει ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, αλλά πώς θα πάει σ’ αυτές αν η κυβέρνησή του δεν πέσει πριν φτάσει στις κάλπες.

Κατά τον Economist η απροθυμία της κυβέρνησης για συνάντηση με την PEGA εγείρει υποψίες πως είναι μπλεγμένη στις παρακολουθήσεις και αν βρεθούν στοιχεία για εμπλοκή της τινάζονται στον αέρα οι πιθανότητες νίκης Μητσοτάκη στις εκλογές.

Αν όμως επαληθευτούν οι πληροφορίες ότι κάποιο κέντρο παρακολουθούσε ακόμα και υπουργούς της κυβέρνησης ο ήδη βαλλόμενος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας από στελέχη της και φιλικά μέσα ενημέρωσης και για το Σκάνδαλο Πάτση που έχει πολλές ουρές θα έχει την τύχη του βουλευτή του: θα του ζητήσουν να παραδώσει την αρχηγία πριν τις εκλογές.

https://www.anoixtoparathyro.gr

___

Αναρτήθηκε από τον Μιχάλη Τσολάκη