23.10.22

Σάρωσαν τα σύνορα Ουκρανίας-Πολωνίας: Η μεγαλύτερη έως τώρα ρωσική αεροπορική επίθεση- Eκτοξεύσεις πυραύλων από πλοία και εννέα Tu-160 & Tu-95!

 

Ταυτόχρονη μαζική επίθεση με πυραύλους κρουζ από πολεμικά πλοία και στρατηγικά βομβαρδιστικά δέχεται η κεντρική, δυτική και ανατολική Ουκρανία με τους Ρώσους να έχουν απογειώσει εννέα Tu-160 και Tu-95 με δυνατότητα εκτόξευσης έως και 108 πυραύλων.

Oι Ρώσοι κτύπησαν κυρίως τις ουκρανικές περιοχές, Λβιβ, Λουτσκ και Κοβέλ, που συνορεύουν με την Πολωνία με αναβαθμισμένους πυραύλους κρουζ. Το γεγονός αυτό ίσως αποτελεί ένδειξη προετοιμασίας χερσαίας επίθεσης από την Λευκορωσία.

Ίσως πρόκειται για την μεγαλύτερη σε εύρος επιχείρηση των Ρώσων μέχρι τώρα στον ουκρανικό πόλεμο. Σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ηχούν σε όλη την Ουκρανία με τους πυραύλους να πλήττουν κρίσιμες υποδομές της χώρας.

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, εννέα στρατηγικά βομβαρδιστικά ικανά να μεταφέρουν 108 πυραύλους κρουζ απογειώθηκαν ταυτόχρονα για να πλήξουν ουκρανικούς στόχους.

Καθένα από αυτά μπορεί μεταφέρει 12 πυραύλους κρουζ διαφόρων τύπων, συνολικά 108 πυραύλους.

“Ουκρανικές πηγές αναφέρουν την εκτόξευση πυραύλων X-101 από βομβαρδιστικό Tu-160. Φέρεται ότι υπάρχουν εννέα (!) τέτοια αεροσκάφη στον αέρα τώρα”, αναφέρουν ρωσικές πηγές.

Κατά τη διάρκεια των μαζικών επιδρομών με πυραύλους κρουζ εναντίον της Ουκρανίας σήμερα, χρησιμοποιήθηκε μια ασυνήθιστη τακτική.

Σύμφωνα με ουκρανικές πηγές, κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών στο δυτικό τμήμα της χώρας, οι ρωσικοί πύραυλοι κρουζ άλλαξαν απότομα την τροχιά τους, αποφεύγοντας την αεράμυνα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και εξαπολύοντας πλήγματα στη Vinnitsa και το Lutsk.

Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες, ορισμένοι από τους πύραυλους άλλαξαν τροχιά και αντί να πετάξουν πάνω από τις περιοχές Khmelnitsky και Ternopil, κατευθύνθηκαν προς την περιοχή Ivano-Frankivsk χτυπώντας με ακρίβεια στόχους στην περιοχή Lutsk.

Οι Ουκρανοί έχουν αναπτύξει συστήματα αεράμυνας σε αυτές τις περιοχές για να προστατεύουν τις οδούς ανεφοδιασμού όπλων από τη Δύση.

Αυτό παρατηρείται για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια μιας μαζικής επίθεσης.

https://warnews247.gr