23.10.22

Ανθρωποσφαγή σε Χερσώνα & Avdiika: Ταχεία ρωσική επίθεση εξαϋλώνει ουκρανική φάλαγγα αρμάτων μάχης & τεθωρακισμένων – Τους θέρισαν…

 

Του Βασίλη Καπούλα

Οι Ρώσοι έδωσαν στην δημοσιότητα νέο βίντεο από την κονιορτοποίηση ουκρανικής στρατιωτικής φάλαγγας στο Berislav της Χερσώνας.

Το βίντεο αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων που δημοσίευσε το WarNews247 και δείχνει πως η ουκρανική στρατιωτική ηγεσία έστειλε τις δυνάμεις της κυριολεκτικά για σφαγή. Οι Ρώσοι τους θέρισαν.

Σύμφωνα με τους Ρώσους στην περιοχή υπάρχουν ακόμη δεκάδες πτώματα μετά την αποτυχημένη επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Berislav στην περιοχή Novaya Kamenka-Sukhanovo.

Την επόμενη μέρα, κάτω από την κάλυψη του σκότους, αρκετές ομάδες του ουκρανικού στρατού προσπάθησαν να περισυλλέξουν τα πτώματα και τους τραυματίες αλλά ανακαλύφθηκαν από Ρώσους αλεξιπτωτιστές και μηχανοκίνητες δυνάμεις. Οι Ρώσοι άνοιξαν πυρ και μετά τις νέες απώλειες, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν…

Οι στρατιώτες των ρωσικών Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων πραγματοποίησαν μια επιχείρηση ταχείας επίθεσης, περικυκλώνοντας τις μονάδες της 59ης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κοντά στο χωριό Dudchany στα βορειοανατολικά της περιοχής Χερσώνα.

Στην περιοχή επιχείρησαν οι στρατιώτες της 76ης Μεραρχίας Φρουρών των Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων.

Οι ουκρανικές δυνάμεις που προηγουμένως είχε προχωρήσει προς την κατεύθυνση Gavrilovka-Dudchany, κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τη δεξιά όχθη του Δνείπερου (στην πραγματικότητα, τη δεξαμενή Kakhovka) και να δημιουργήσουν προγεφύρωμα με στόχο μια περαιτέρω επίθεση προς το Berislav και τη Nova Kakhovka.

Οι δυνάμεις της 59ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας πεζικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας «έχασαν» την προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων που παράκαμψαν τις θέσεις τους από τη βόρεια κατεύθυνση .

Ως αποτέλεσμα, οι μονάδες της 59ης ουκρανικής μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας περικυκλώθηκαν. Η μάχη ήταν αρκετά σύντομη. Ένας μεγάλος αριθμός αξιωματικών σκοτώθηκε στα χαρακώματα κοντά στο Dudchany.

Υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός κρατουμένων που ήδη δίνουν προκαταρκτικά στοιχεία για όλα όσα γνωρίζουν για τα περαιτέρω σχέδια της ουκρανικής διοίκησης προς αυτή την κατεύθυνση.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ρωσικού ΥΠ.ΑΜ.:

-Στην περιοχή Novaya Kamenka, στην Χερσώνα, καταστράφηκε από χτύπημα υψηλής ακρίβειας των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων υπόστεγο με ουκρανικό στρατιωτικό εξοπλισμό ξένης παραγωγής.

– Η επιχειρησιακή-τακτική και στρατιωτική αεροπορία, οι πυραυλικές δυνάμεις και το πυροβολικό έπληξαν τρεις θέσεις διοίκησης στις περιοχές των οικισμών Drobyshevo στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ και Novovoznesenskoye στην περιοχή Χερσώνα, καθώς και 69 μονάδες πυροβολικού σε θέσεις βολής, ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό σε 167 περιοχές.

-Επιπλέον, μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και ξένοι μισθοφόροι χτυπήθηκαν σε οκτώ σημεία προσωρινής ανάπτυξης στις περιοχές Kamyshevakha, στη Ζαπορίζιε, Sadok, Bezymennoye, Pyatikhatki, περιοχή Χερσώνα, Kramatorsk, Artemovsk και στις πόλεις Νικολάεφ και Ζαπορίζιε.

-Στις συνοικίες του χωριού Ukrainka, στην Χερσώνα και στην πόλη Ζαπορίζιε, καταστράφηκαν δύο αποθήκες πυρομαχικών, πυραύλων και πυροβολικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

-Στην περιοχή του οικισμού Novogrigorovka, στο Νικολάεφ, καταστράφηκε μια εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων για τον ουκρανικό Στρατό

-Καταρρίφθηκαν έξι ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στις περιοχές των οικισμών Novoandreevka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, Skadovsk, Vysokoye της περιοχής Χερσώνα και του υδροηλεκτρικού σταθμού Kakhovskaya.

-Επιπλέον, αναχαιτίστηκαν 33 οβίδες του αμερικανικού συστήματος πολλαπλών πυραύλων HIMARS και δύο πύραυλοι αντι-ραντάρ HARM στις περιοχές των οικισμών Otradokamenka, Korsunka, Antonovka και Novaya Kakhovka στην περιοχή Χερσώνα, καθώς και στην Kremennaya στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ.

Σαρωτικά πλήγματα δέχτηκαν επίσης οι ουκρανικές δυνάμεις στην περιοχή Avdiivka. Οι δυνάμεις του Ντονέτσκ κάνουν λόγο για μεγάλη ήττα των Ουκρανών.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας συνέχισαν να εξαπολύουν πλήγματα με όπλα υψηλής ακρίβειας μεγάλης εμβέλειας κατά της στρατιωτικής διοίκησης και των ενεργειακών εγκαταστάσεων της Ουκρανίας.

-Η επιχειρησιακή-τακτική και στρατιωτική αεροπορία, οι πυραυλικές δυνάμεις και το πυροβολικό έπληξαν τρεις θέσεις διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις περιοχές Dvurechnoye, Glushkovka, περιοχή Χάρκοβο, Lyubimovka, περιοχή Χερσώνα καθώς και 72 μονάδες πυροβολικού σε θέσεις βολής, ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικός εξοπλισμός σε 179 περιοχές.

-Επιπλέον, χτυπήθηκαν πέντε σημεία προσωρινής ανάπτυξης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις περιοχές Kramatorsk, Seversk, Kirovsk (DPR), Novaya Kamenka και Pyatikhatki, περιοχή Χερσώνα.

-Καταστράφηκαν τέσσερις αποθήκες πυρομαχικών στις περιοχές του Figolevka στο Χάρκοβο, Artyomovsk, Petrivske, Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ και Matveevka, περιοχή Ζαπορίζιε. Στην περιοχή του Ingulets και στην περιοχή Dnepropetrovsk καταστράφηκαν εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων.

-Στην περιοχή Berkhovka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ, καταστράφηκε ένα ραντάρ αντι-πυροβολικού AN / TPQ-36, κατασκευής ΗΠΑ. Στην περιοχή Nikanorovka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, καταστράφηκε σταθμός ραντάρ ST-68UM για τον εντοπισμό στόχων σε χαμηλό ύψος.

-Επίσης καταστράφηκε σύστημα Alder κοντά στο χωριό Liptsy, στην περιοχή του Χάρκοβο.

-Ένα ελικόπτερο Mi-8 της Ουκρανικής Αεροπορίας καταρρίφθηκε στην περιοχή του οικισμού Terny της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.

-Επίσης, 18 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα καταρρίφθηκαν στις περιοχές των οικισμών Vysokoye, Sukhanovo, Sadok, Tomarino της περιοχής Χερσώνας, Zeleny Gay, Skelki και Burchak της περιοχής Ζαπορίζιε.

-Στην περιοχή του οικισμού Novomikhailovka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, αναχαιτίστηκαν τρία βλήματα του συστήματος MLRS Alder.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας άρχισαν να χρησιμοποιούν περισσότερο εγχώρια drones καμικάζι της οικογένειας Lancet από την εταιρεία ανάπτυξης ZALA AERO κατά των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Το βίντεο κατέγραψε την καταστροφή ενός ρυμουλκούμενου Msta-B 152 mm, ενός φορτηγού Ural-4320, ενός άρματος μάχης T-64BV και δύο σταθμών ραντάρ – ST-68U και P-18.

Επιπλέον, το βίντεο δείχνει όχι μόνο πλάνα από τα ίδια τα UAV καμικάζι, αλλά και καταγραφές από κοντινά drones παρακολούθησης.

Υπάρχει η “βαριά” έκδοση “Lancet-3” και η “ελαφριά” “Lancet-1”. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για αποστολές αναγνώρισης όσο και για αποστολές κρούσης. Το “Lancet-3” μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο 3-5 kg ​​και έχει αυτονομία 40-70 χλμ . Ταυτόχρονα, η ταχύτητα του drone είναι 80-110 km/h, αλλά μπορεί να επιταχύνει έως και 300 km/h.

Το Lancet-1 μεταφέρει 1 κιλό ωφέλιμο φορτίο, που του επιτρέπει να πετάξει 40 χλμ.

https://warnews247.gr