30.7.22

Σύγχυση ή σκοπιμότητα;

 


Εμβολιασμός covid:4η δόση. Άρθρο για την πανδημία κορονοϊού,από τον κλαρδιολόγο Νικόλαο Παναγιωτόπουλο

Εμβολιασμός covid:4η δόση.

(άρθρο για πανδημία,Εμβολιασμός covid:4η δόση) Ευχόμενος στο νοσήσαντα από κορονοϊό αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρωθυπουργός της χώρας είπε επί λέξει τα εξής: «Εύχομαι περαστικά στον Αλέξη Τσίπρα! Έχοντας κάνει και την αναμνηστική δόση του εμβολίου, είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά». Η φράση αυτή, ειπωμένη από τα πλέον επίσημα χείλη βρίθει επικίνδυνων ανακριβειών. Και δε μας ενδιαφέρει εδώ το πόσο επικίνδυνο είναι ο επικεφαλής της αντιμετώπισης μιας πανδημίας να είναι τόσο ανενημέρωτος. Μας ενδιαφέρει να προστατέψουμε την υγεία όσων μας εμπιστεύονται και μας διαβάζουν και να διευκρινίσουμε ορισμένα πράγματα.

Οι παραλλαγές Οκαι Οτου κορονοϊού.

Διάγουμε ένα επιδημικό κύμα που οφείλεται στις παραλλαγές Οκαι Οτου κορονοϊού. Δύο παραλλαγές που έχουν πολύ μεγάλες διαφορές από τα αρχικά στελέχη των πρώτων επιδημικών κυμάτων. Γι’ αυτό και αντιγονικά πολλές φορές αποτυγχάνουμε να αποδείξουμε ότι υπάρχει νόσος. Τα self και rapid τεστ πολλές φορές είναι αρνητικά αν και υπάρχει κλινικά η νόσος. Και συναντάμε συχνά οικογένειες που ενώ κάποια μέλη είναι θετικά, κάποια άλλα είναι αρνητικά αν και έχουν τα ίδια συμπτώματα. Χρειάζεται να υποβληθούν σε μοριακά τεστ για να αποδειχθεί η νόσος.

Εμβολιασμός covid:4η δόση.Τα εμβόλια έχουν κυκλοφορήσει με βάση την αρχική παραλλαγή.

Για τον ίδιο λόγο και τα εμβόλια που έχουν κυκλοφορήσει με βάση την αρχική παραλλαγή ήταν πολύ λιγότερο αποτελεσματικά στην παραλλαγή Δ και όπως φαίνεται καθόλου αποτελεσματικά στις παραλλαγές Ο. Γι’ αυτό και οι φαρμακευτικές εταιρείες προσπαθούν να κυκλοφορήσουν μέσα στο φθινόπωρο νέα εμβόλια για την Ο. Επίσης όπως φαίνεται καθαρά από τις συνεχείς και επαναλαμβανόμενες δόσεις, η τεχνική των εμβολίων δε βοηθά στο να  διατηρούν τη δράση τους παρά μόνο για λίγους μήνες.

Η φύση των εμβολίων που κυκλοφορούν δεν προσφέρει ανοσία για μεγάλο διάστημα.

Ας γυρίσουμε λοιπόν στην αρχική φράση για να δούμε ποιες επικίνδυνες ανακρίβειες κρύβει. Πρώτα από όλα γνωρίζουμε ότι η τρίτη δόση που αποκλήθηκε πρώτη αναμνηστική έγινε πολλούς μήνες πριν. Οι κάτω των 60 έχουν κάνει κατά τη συμβουλή του ΕΟΔΥ μόνο τις τρείς δόσεις. Όσοι λοιπόν στις αρχές του χρόνου έκαναν την τρίτη δόση, τώρα είναι ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ. Και είναι κάτι που θα έπρεπε να τονιστεί, διότι πολλοί κυκλοφορούν άνετοι πιστεύοντας ότι είναι καλυμμένοι από τις τρεις δόσεις του εμβολίου που έχουν κάνει. Δυστυχώς η φύση των εμβολίων που κυκλοφορούν, όπως είπαμε πιο πάνω, δεν προσφέρει ανοσία για μεγάλο διάστημα, αλλά η ανοσία τους έχει ήδη λήξει.

Εμβολιασμός covid:4η δόση,δεν προσφέρει τίποτε στους κάτω των 60.

Κι αν κάποιος έχει κάνει την 4η δόση; Κατ’ αρχάς όπως επίσημα έχει τονιστεί και έχουμε κι εμείς γράψει, η τέταρτη δόση δεν προσφέρει τίποτε στους κάτω των 60 και τους μη έχοντες σοβαρό πρόβλημα υγείας. Επίσης στους άνω των 60 δεν προσφέρει ειδική ανοσία. Είναι όπως τονίσαμε κατασκευασμένο για την αρχική παραλλαγή και καλύπτει λιγότερο την παραλλαγή Δ. Όμως αυτές έχουν από πολύ καιρό εξαφανιστεί. Αφού λοιπόν δεν προσφέρουν στην Ο γιατί συνιστώνται στους άνω των 60; Αυτό είναι ένα ερώτημα. Γίνεται γιατί στην αμηχανία μας και μη έχοντες τίποτε καλύτερο χορηγούμε μια παρωχημένη ανοσία με την ελπίδα να αποτρέψει την βαριά νόσηση. Υπάρχουν βέβαια και λόγοι εμπορικοί που δε μας αφορούν εδώ.

 Άρα ένας άνθρωπος κάτω των 60, υγιής και εμβολιασμένος προ μηνών δεν έχει τίποτε να ωφεληθεί από τα εμβόλια. Αν βέβαια ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανήκει σε αυτούς που κόντρα στην επιστήμη, φοβούμενος, έκανε και τέταρτη δόση και πάλι σύμφωνα με όσα είπαμε δεν έχει σπουδαία πράγματα να ωφεληθεί.

Οι παραλλαγές Ο είναι πολύ ήπιες.

 Ευτυχώς οι παραλλαγές Ο είναι πολύ ήπιες και παρά την τρομοκρατία που έχει ασκηθεί τελικά αποδεικνύονται μια απλή ίωση. Προκαλούν πυρετό για 1-3 ημέρες (το γνωστό τριήμερο των  παλιών), πόνο στα οστά και τους μύες, πονοκέφαλο, αδυναμία, καταβολή και σπανιότερα λίγο βήχα. Πολλές φορές είναι και εντελώς ασυμπτωματικές. Αν δεν αποτελούσε λοιπόν ένα ατυχές ευφυολόγημα που απλώς λέχθηκε από κεκτημένη ταχύτητα ως απόδειξη πίστης στα εμβόλια, η ευχή αυτή μπορεί να δημιουργήσει λάθος εντυπώσεις και  να προκαλέσει αδικαιολόγητη χαλάρωση στην προστασία από τον ιό.

Εμείς ως υπεύθυνοι ιατροί δεν παρασυρόμαστε από τη μεγαλοστομία των πολιτικών αλλά θα συνεχίσουμε, μετά από σχεδόν 150 άρθρα να προσφέρουμε σοβαρές, μετρημένες και υπεύθυνες σκέψεις. 

https://www.cardiodoctor.gr

Αναρτήθηκε από τον Φ.Μ